Να μουντζωθούν και μετά να αναρωτηθούν

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τον Παναθηναϊκό των συνεχόμενων νικών και της χαμένης ευκαιρίας.

Να μουντζωθούν και μετά να αναρωτηθούν

Αν θεωρήσουμε δεδομένο πως το πρωτάθλημα έχει τελειώσει για τον Παναθηναϊκό, τότε θα θεωρούσαμε δεδομένο και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έπρεπε να "ξεφουσκώσει" μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού και την αφαίρεση 3 βαθμών (που έφεραν και το τέλος του πρωταθλήματος).

Αυτά παλιά. Σε άλλους... Παναθηναϊκούς που νικούσαν στο Καραϊσκάκη και στη συνέχεια έχαναν από Εργοτέληδες και Ατρόμητους ή έκαναν φιέστες επειδή ο Κατσουράνης καλυπτόταν. Ο εφετινός Παναθηναϊκός, ή για να το πούμε πιο σωστά, ο Παναθηναϊκός των τελευταίων μηνών και των 8 συνεχόμενων νικών, είναι μία άλλη, διαφορετική περίπτωση.

Αντί να "ξεφουσκώσει", δυναμώνει. Αντί να τα παρατήσει, συνεχίζει ακόμα πιο δυνατά. Κι όσο συνεχίζει δυνατά τόσο ο Ολυμπιακός πρέπει να αποδείξει ότι έχει (θεωρητικά) πιο εύκολο πρόγραμμα. Γιατί σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου δεν άνοιξε μύτη στη Λεωφόρο και δεν αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί, ο Παναθηναϊκός είναι μέσα στο πρωτάθλημα και το διεκδικεί στα ίσια (βέβαια, υπάρχει κι ένα... τρίτο παράλληλο σύμπαν όπου ο Παναθηναϊκός δεν έχασε από τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο, οπότε και με το -3 πάλι θα ήταν μέσα στο πρωτάθλημα. Αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...).

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει όταν οι άλλοι "σβήνουν". Το έκανε την περασμένη σεζόν με το 0-3 στο Καραϊσκάκη και με το 4-1 στον τελικό με τον ΠΑΟΚ. Το κάνει και εφέτος με 8 συνεχόμενες νίκες. Και δεν είναι αυτή κόντρα στον Εργοτέλη που το πιστοποιεί. Αυτή ήταν από τις λεγόμενες επιτακτικές και αναμενόμενες, απέναντι σε μια ομάδα που την έχει κερδίσει... όποιος μιλά ελληνικά.

Το σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης Αναστασίου φτιάχνει ομάδα που ξέρει να... κυνηγά. Πέρυσι το προσπάθησε, εφέτος του βγήκε βάσει και των αγωνιστικών αδυναμιών των αντιπάλων. Αν διορθωθούν και τα λάθη που γίνονται στην πορεία, ειδικά στην έναρξη της διοργάνωσης και αποφευχθούν γκέλες που αναγκάζουν τον Παναθηναϊκό να κυνηγά, τότε πλησιάζει ο καιρός που θα τον... κυνηγούν. Αλλιώς και του χρόνου τέτοια εποχή οι "πράσινοι" θα λένε: "κοίτα από ποιούς χάνουμε το πρωτάθλημα".

Όσον αφορά το ματς της Κρήτης, θύμιζε αυτά τα φιλικά προετοιμασίας που γίνονται το καλοκαίρι και άπαντες ψάχνουν να βγάλουν συμπεράσματα. Ντάλα ο ήλιος, άδειες εξέδρες, ελάχιστη ένταση και ένα 0-2 που διαμόρφωσε το νικητή από το πρώτο ημίχρονο. Ελάχιστα πράγματα αφήνει το συγκεκριμένο παιχνίδι και ένα εξ αυτών είναι το γκολ του Ατζαγκούν, ο οποίος χάνει το εύκολο (με τον ΠΑΟΚ, για παράδειγμα), αλλά θα βάλει το δύσκολο (με φαλτσαριστό σουτ αλά Ρονάλντο). Άβυσσος τα... πόδια του Νιγηριανού.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός επικεντρώνεται σε ακόμη δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Έτσι όπως διαμορφώθηκε το πρόγραμμα μετά την αναβολή, το τριφύλλι καλείται να παίξει τρία ματς μακριά από τη Λεωφόρο. Κι αν αυτό με τον Εργοτέλη είχε το μικρότερο ποσοστό κινδύνου, αυτά με Ατρόμητο και Βέροια κρίνονται ιδιαιτέρως "καυτά". Αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει το σερί του και προσθέσει ακόμη 6 βαθμούς στο σακούλι του, τότε αυτοί που μπήκαν στο χορτάρι στο ντέρμπι της Λεωφόρου ας κάτσουν μπροστά σε έναν καθρέπτη και πέραν της απαραίτητης μούντζας, ας αναρωτηθούν αν αγαπούν πραγματικά την ομάδα ή μισούν περισσότερο τον απέναντι.

Διαβάστε ακόμη:

Η γκολάρα του Ατζαγκούν (VIDEO)

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK