Ο Σπάθας αδίκησε τον Ολυμπιακό

Η διαιτησία αδικεί τον Ολυμπιακό, αφού η αποβολή του Μάσα ανέβασε τα στάνταρ απόδοσης του Αστέρα Τρίπολης, οι ποδοσφαιριστές του παθιάστηκαν και έκαναν δύσκολο το έργο των Πειραιωτών. Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τον Σπάθα, τον μαχητικό Αστέρα, τον κακό Ολυμπιακό και τους εξωγήινους.

Ο Σπάθας αδίκησε τον Ολυμπιακό

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν δικαιούται να έχει παράπονα από τη διαιτησία από τη στιγμή που δεν απείλησε ούτε μία φορά με αξιώσεις την εστία του Ρομπέρτο. Ο Μάσα μέχρι το σημείο της αποβολής του ήταν ο χειρότερος παίκτης του Αστέρα Τρίπολης, άρα η απόφαση του Σπάθα όχι μόνο κρίνεται ως σωστή, αλλά είναι και άκρως ποδοσφαιρική. Η διαιτησία αδικεί τον Ολυμπιακό, αφού η αποβολή του Μάσα ανέβασε τα στάνταρ απόδοσης του Αστέρα Τρίπολης, οι ποδοσφαιριστές του παθιάστηκαν και έκαναν δύσκολο το έργο των Πειραιωτών.

Όλα αυτά δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και δεν έχουν καμία δόση ειρωνείας για όσα είδαμε το βράδυ του Σαββάτου. Πρόκειται για δικαιολογίες που έχουν ακουστεί από όλες τις ομάδες κατά το παρελθόν σε παρόμοιες, με αυτές της Τρίπολης, καταστάσειςς. Μόνο τα ονόματα και οι ομάδες αλλάζουν.

Όλα όσα είδαμε το βράδυ του Σαββάτου είναι όλα όσα περιμέναμε. Τόσο ποδοσφαιρικά όσο και διαιτητικά. Ποδοσφαιρικά ο Αστέρας Τρίπολης ήταν δεδομένο πως θα βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό που ήταν αναγκασμένος να ξεχάσει την Γιουβέντους και να... θυμηθεί πως βρίσκεται πίσω από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Άρα κάθε σκέψη απώλειας βαθμών δημιουργούσε επιπλέον άγχος σε μια ομάδα που δεν είναι συνηθισμένη να παίζει υπό αυτές τις συνθήκες πίεσης.

Οι Αρκάδες έδειξαν για μία ακόμη φορά πως δεν είναι πια μια επαρχιώτικη ομάδα, αλλά συγκαταλέγεται στις δυνατές του πρωταθλήματος και καλύπτει επάξια τα κενά που έχουν αφήσει ιστορικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός έδειξε για μία ακόμη φορά πως έχει αγωνιστικά προβλήματα τα οποία όταν δεν τα καλύπτει η τύχη, υπάρχει θέμα. Η ομάδα του Μίτσελ δεν έχει το εύκολο γκολ σε ομάδες που παίζουν με ψυχή και πάθος και ξέρουν να αμύνονται. Ο Αστέρας, όπως και ο Παναθηναϊκός την περασμένη αγωνιστική, φρόντισαν να τον βραχυκυκλώσουν. Ο πρώτος από ανάγκη -λόγω της αποβολής- ο δεύτερος από... σκοπό παιχνιδιού. Ο Αστέρας πήρε τον βαθμό με ευκολία -παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο- και εύλογα γεννάται το ερώτημα τι θα έκανε αν έπαιζε 11 εναντίον 11 και είχε τον Μάσα.

Οι δηλώσεις του Μίτσελ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και με την ένταση που άφησε το 0-0 και η εικόνα του Ολυμπιακού, είναι αυτές που αποτυπώνουν όσα είδαμε. Μέσα σε λίγες λέξεις ο Ισπανός προπονητής εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη διαχείριση του ματς από τους παίκτες του, ενώ λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, φρόντισε να είναι πιο ξεκάθαρος και στάθηκε στην ακίνδυνη επιθετική γραμμή και στην αντίδραση που βγάζει η ομάδα του στο χορτάρι, ενώ δεν έβγαλε την ουρά του απ' έξω. Πάντως, ακόμα κι έτσι, ο Ολυμπιακός έβγαλε 1-2 φάσεις που θα μπορούσε να του δώσει το τρίποντο και διώξει τα όποια σύννεφα. Σύννεφα που δεδομένα υπάρχουν, αλλά δεν φέρνουν καταιγίδα λόγω... Γιουβέντους.

Οσον αφορά στον Σπάθα, είναι κακός διαιτητής. Ξεκάθαρα πράγματα. Οποια ομάδα και να ρωτήσεις, έχει παράπονα. Γιατί βρίσκεται ακόμα στη Super League θα είναι ερώτημα ισάξιο με το αν υπάρχουν εξωγήινοι. Οποιος είδε κάτι διαφορετικό από άδικες αποφάσεις κατά του Αστέρα εθελοτυφλεί και προφανώς βλέπει ένα όμορφο ποδόσφαιρο, αγγελικά πλασμένο. Ο Σπάθας κατέστρεψε το παιχνίδι και γέννησε θέματα για συζήτηση. Σάββατο βράδυ, ο κόσμος κάθεται στο τζάκι (όποιος έχει χρήματα για ξύλα), πίνει ένα ποτό, προγραμματίζει να βγει έξω καμιά βόλτα κι εμείς εδώ, είμαστε καταδικασμένοι να ασχολούμαστε με έναν διαιτητή που πραγματικά θα ήθελα να τον ρωτήσω αν έχει απωθημένα με το ποδόσφαιρο και φροντίζει στα περισσότερα παιχνίδια του να "κλέβει" τους προβολείς από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Ρε παιδάκι μου, αν ήθελες να παίξεις ποδόσφαιρο και απέτυχες, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να τραβήξεις τα φώτα της δημοσιότητας πάνω σου!

Διαβάστε ακόμη:

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0

Μίτσελ: "Εγώ φταίω"

Σχόλιο Στ. Γεωργακόπουλου: Ετσι δεν παίρνεις πρωτάθλημα

Έξαλλοι με Σπάθα στον ΠΑΟΚ

Ιδού τα λάθη του Σπάθα (VIDEOS)

Τα λάθη του Σπάθα:

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης της Τρίπολης όπου συμπεριλαμβάνονται και τα διαιτητικά λάθη του Σπάθα:

Δείτε και τα οφσάιντ για τα οποία φωνάζει ο Αστέρας:

Δείτε τη στιγμή της αποβολής του Μάσα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK