Κόουτς, δεν είναι Ιούλιος!

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τα λάθη του Στραματσόνι και το... κατόρθωμά του να ξενερώσει τον κόσμο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Κόουτς, δεν είναι Ιούλιος!

Ο Αντρέα Στραματσόνι θα είχε κάθε άλλοθι να κάνει το αγαπημένο του σπορ στον Παναθηναϊκό, τις αλχημείες στην ενδεκάδα, αν το ημερολόγιο έγραφε 30 Ιουλίου. Αν η ομάδα βρισκόταν σε περίοδο προετοιμασίας. Αν είχε επιστρέψει από τα βουνά της Ελβετίας και μετρούσε αντίστροφα για την πρώτη επίσημη αναμέτρηση.

Κάθε τι διαφορετικό είναι "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε". Και δεν είναι μόνο όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Άντε, να ήταν μόνο αυτό, πάει στην ευχή. Θα το συζητούσαμε λίγες μέρες, όπως αντίστοιχα έγινε με το λάθος του Δέλλα στο Καραϊσκάκη, κι έπειτα θα έμπαινε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Μόνο που εδώ μιλάμε για προπονητή που νομίζει ότι κάθεται στην οθόνη του υπολογιστή και παίζει FM. Την Κυριακή είχε όρεξη και είπε να παρέμβει. Στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο προφανώς δεν το έσωσε και θα ξαναπροσπαθήσει.

Μιλάμε για αδιανόητα πράγματα! Οκ, τώρα μαθαίνει αυτή την ομάδα που ο ίδιος -σε συνεργασία με τη διοίκηση- δημιούργησε. Τόσες μεταγραφές Γενάρη μήνα δεν είναι και λίγες, χρειάζεται μία κάποια γνωριμία/προετοιμασία για να μπουν όλοι στο κλίμα. Πόσο μάλλον ο ίδιος ο προπονητής. Αλλά εδώ μιλάμε για έναν τεχνικό που ήρθε να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να χάνουν οι οπαδοί τα δικά τους!

Μην τους ξενερώνεις άλλο!

Βρε αδερφέ, δεν είναι Ιούλιος για να κάνεις πειραματισμούς. Ο κόσμος δεν βρίσκεται στις παραλίες μαθαίνοντας τα αποτελέσματα με τις πιτσαρίες της Ιταλίας, εν μέσω ρακέτας και σελφι. Είναι Φεβρουάριος, μιλάμε για μια ομάδα χωρίς στόχους, για μια ομάδα που περιμένει να τελειώσει η χρονιά κι έναν κόσμο που συνεχίζει να την ακολουθεί, να γεμίζει το γήπεδο και να περιμένει να δει κάτι καλό. Έτσι, για να ξεσκάσει βρε αδερφέ!

Κι έρχεται ένας ΠΑΟΚ των χιλίων προβλημάτων και των δεκάδων έκτακτων συσκέψεων και αντί να βρεις την ευκαιρία να περάσεις ένα χαλαρό βράδυ, με μία εύκολη νίκη και να ζεστάνεις τον κόσμο, τον ξενερώνεις. Για πολλοστή φορά μέσα στη σεζόν.

Προσέξτε: εκεί που πραγματικά χρειάζεται να παρέμβει από νωρίς, στο ματς της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό, το κάνει με την αυτονόητη είσοδο του Μπεργκ και μετά... το χάος. Ναι, στη ρεβάνς με τον Ατρόμητο αναφέρομαι, εκεί όπου κατεβάζει λάθος ενδεκάδα, βάζει τον Μπεργκ καθυστερημένα και με το 1-0 στην πλάτη οι επόμενες δύο αλλαγές του είναι ο Βλαχοδήμος στο 75' και ο Λαγός στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Στο ίδιο χρονικό σημείο με την αλλαγή του Βλαχοδήμου, ο Στραματσόνι έχει κάνει και τις τρεις κόντρα στον ΠΑΟΚ! Κι εκτός αυτού, έχει αλλάξει σύστημα δίνοντας την ευκαιρία στον Τούντορ να βάλει τη μάσκα του οξυγόνου στο πρόσωπό του και να φύγει όρθιος και ενισχυμένος από τη Λεωφόρο.

Κόουτς, σου τελειώνουν οι "ζωές"

Συγγνώμη, αλλά ο Στραματσόνι δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία. Ακόμα και στη λογική της χαμένης χρονιάς και το -τάχα μου- άλλοθι που του δίνει το δικαίωμα για δοκιμές και ρίσκα, είναι λάθος. Από τη στιγμή που δεν δηλώνει πως θα πορευτεί με αυτόν τον τρόπο μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονιά, τότε έχουμε πρόβλημα. Τότε μιλάμε για περίπτωση προπονητή που θα πρέπει να επανεξεταστεί το καλοκαίρι βάσει των "θέλω" της διοίκησης. Αν οι άνθρωποι της ομάδας δεν έχουν πρόβλημα με κάποιον που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο σαν Football Manager, ο κόσμος θα έχει σίγουρο. Κι αν αυτό το "Go to Italy" του ενός, το βράδυ της Κυριακής, γενικευτεί τότε θα μιλάμε για έναν Παναθηναϊκό που βρίσκεται σε κακό φεγγάρι ενόψει νέας χρονιάς, χωρίς να έχει τελειώσει η τρέχουσα. Αυτά μόνο στον Παναθηναϊκό!

Καλό είναι, λοιπόν, οι άνθρωποι που παρακολουθούν από κοντά τα πράγματα στην ομάδα και την τρέχουν, να ενημερώσουν τον Ιταλό προπονητή πως εξαντλεί άνευ λόγου και αιτίας τις "ζωές" του και του χρόνου -αν μείνει- θα μπει στην κανονική πίστα χωρίς βοήθεια. Είναι κρίμα, ακόμα δεν ήρθε, και να δημιουργεί στρατό αγανακτισμένων την ώρα που ο κόσμος στέκεται δίπλα και καταπίνει ένα-ένα τα φαρμάκια χωρίς να αντιδρά. Εκτός αν υπάρχει λογική εξήγηση σε όλα αυτά. Εκτός αν ο Ιταλός δεν κάνει, όπως το λέμε απλά και λαϊκά και ο Παναθηναϊκός αστόχησε στην επιλογή του. Αν είναι έτσι, χρόνος υπάρχει να διορθωθεί το λάθος. Επειδή, όμως, είναι νωρίς, ας του δώσουμε ακόμα ένα "κανονάκι"...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τσάρλυ: Παγκόσμια πρωτοτυπία με Στραματσόνι!

Δημήτρης Κριτής: Οvercoaching και overreacting

Ο Εσιέν έσβησε τις φωτογραφίες του με τον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK