Τα προβλήματα των τριών διεκδικητών

Ο Σταύρος Καραΐνδρος αφήνει πίσω του τη 14η αγωνιστική και κοιτάζει μπροστά. Στις αγωνιστικές που έρχονται και τις οποίες οι τρεις διεκδικητές πρέπει να αντιμετωπίσουν έχοντας στην πλάτη τα συγκεκριμένα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν.

Τα προβλήματα των τριών διεκδικητών

Η 14η αγωνιστική δεν έφερε αλλαγές στη βαθμολογία, αλλά αλλαγή στον τρόπο που βλέπουμε τους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις και οι άλλοι δύο ως αυτές που πάσχουν. Δεν είναι, όμως, ακριβώς έτσι, αφού και οι τρεις έχουν προβλήματα. Αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά και τα οποία θα παίξουν σπουδαίο ρόλο στον μαραθώνιο της εφετινής Super League.

Ο ΠΑΟΚτσής Αναστασιάδης

Ας αρχίσουμε με τον πρώτο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα και δεν το λέμε εμείς, ο Αναστασιάδης το λέει (σχεδόν σε κάθε συνέντευξη Τύπου). Αφήνω στην άκρη το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την θέληση των παικτών να παίζουν, το οποίο κοστίζει σε τραυματισμούς και το οποίο δεν το θεωρώ πρόβλημα από τη στιγμή που τούτο βγάζει θέληση και πρωταθλητισμό (πράγματα που θέλει ο Αγγελος), θα επικεντρωθώ στο καθαρά αγωνιστικό.

Είμαι από αυτούς που δεν έχω σταματήσει να "φωνάζω" ότι με αυτό το ρόστερ και αυτά τα χτυπητά κενά, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να βγάλει τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Κι αν στην αρχή οι νίκες έρχονταν με ευκολία, στα τελευταία παιχνίδια είναι ξεκάθαρο πως ο Δικέφαλος φτύνει αίμα για να κερδίσει. Προφανώς και θέλει μεταγραφές, προφανώς και πρέπει να ενεργοποιηθεί ο Ιβάν Σαββίδης, προφανώς και πρέπει να δυναμώσει για να μπορεί να συνεχίσει να μιλά για πρωταθλητισμό.

Το θετικό για τον Δικέφαλο είναι ότι δεν έχει θέμα προπονητή (βασικά, αν θέλουμε να είμαστε καλόψυχοι, ούτε οι άλλοι δύο έχουν). Ο Αναστασιάδης είναι από τους ισχυρούς προπονητές που δύσκολα μπορεί να μπει στο ταμείο ανεργίας. Εκτός αν φτάσει ο ίδιος στα όριά του και αποφασίσει να παραιτηθεί. Βλέπω, όμως, εφέτος, ειδικά στις δηλώσεις του, πως είναι περισσότερο ΠΑΟΚτσής παρά προπονητής. Οπερ σημαίνει πως δεν πρόκειται να αφήσει τη δουλειά στη μέση ακόμα κι αν στο τέλος της διαδρομής αποτύχει.

Ξέρει τα προβλήματά του

Ο Ολυμπιακός θεωρητικά έχει λιγότερα προβλήματα, αλλά περισσότερους "πονοκεφάλους". Αν δούμε το ρόστερ, έχει το πιο γεμάτο από τους άλλους διεκδικητές και έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να αντέξει στον μαραθώνιο. Αυτό είναι το δεδομένο. Δεδομένο, όμως, είναι και το γεγονός ότι οι Πειραιώτες δεν βγάζουν αγωνιστική υγεία στα τελευταία παιχνίδια και ο Μίτσελ φέρει ένα μέρος της ευθύνης.

Πρώτον, γιατί δεν έχει δει το αγωνιστικό αντίδοτο για να διαφοροποιήσει την εικόνα της ομάδας και να καλύψει τα κενά και τα λάθη του καλοκαιριού από τη μεταγραφική διαχείριση και δεύτερον γιατί η ομάδα φαίνεται πως παίζει κουβαλώντας στην πλάτη της ένα κάρο προβλήματα. Προβλήματα που δεν είναι μόνο αγωνιστικά.

Εγραφα την Κυριακή, μετά το ματς με τον Λεβαδειακό, πως οι παίκτες φαίνεται να έχουν ανοίξει "βεντέτα" με τον κόσμο και να είναι στραβωμένοι. Τα γεγονότα δείχνουν πως υπάρχει πρόβλημα και το κλίμα καλό δεν το λες. Δεν γνωρίζω τι φταίει, αλλά ο Μίτσελ καλείται να λύσει και αυτό το πρόβλημα για να μπορέσει να μείνει στη μάχη του τίτλου και να δείξει ανταγωνιστικός στην Ευρώπη.

Αν λυθεί τούτο το πρόβλημα και σε συνδυασμό με τις μεταγραφές που θα γίνουν τον Γενάρη, τότε ισχυροποιούν τον Ολυμπιακό έναντι των αντιπάλων. Ποιες θα είναι οι μεταγραφές; Πουλίδο (πιθανότατα), Αλβες (πιθανότατα) και Κάμπελ (πιθανότατα). Σε αυτά τα ονόματα βάλτε και το ενδεχόμενο κάποια έκπληξης, κάτι που συνηθίζει να κάνει ο Ολυμπιακός.

Το τελευταίο πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Μίτσελ. Προφανώς δεν υπάρχει θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό, αλλά είναι... εν δυνάμει πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός δεν πείθει στα τελευταία παιχνίδια και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αισθάνεται ισχυρός αν δεν κερδίσει τα παιχνίδια που μένουν μέχρι να φύγει το 2014. Μετά το παιχνίδι με τη Μάλμε ο Βαγγέλης Μαρινάκης φρόντισε να τονίσει πως θα γίνουν οι απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα στο δεύττερο μισό της σεζόν. Παίρνουμε, λοιπόν, ως δεδομένο ότι κρατά τον Μίτσελ. Εκτός αν έχουμε περάσει πλέον στο άλλο άκρο, να κρίνεται δηλαδή σε κάθε ματς. Ακόμα και στα εναπομείναντα παιχνίδια με Πανιώνιο και Καλλονή.

Μεταγραφές εκ των έσω

Στον τρίτο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό και συνάμα τον τρίτο διεκδικητή, τα πράγματα είναι πιο απλά. Αν πάρουμε ως δεδομένο πως δύσκολα θα γίνουν μεταγραφικές προσθήκες τον Γενάρη -κι αν γίνουν θα αποτελούν από αυτές "σε τιμή ευκαιρίας"- τότε ο Γιάννης Αναστασίου καλείται να λύσει τα εσωτερικά προβλήματα της ομάδας.

Ενα από αυτά είναι ο Μπαϊράμι, ο οποίος θεωρείται η μοναδική πλέον "κακή παρένθεση" αν θεωρήσουμε ως δεδομένο το γεγονός ότι ο Πέτριτς δείχνει ανεβασμένος στα τελευταία παιχνίδια με αποκορύφωμα αυτό με τον Πανθρακικό (δεν πάω την κουβέντα στον Μπούρμπο, γιατί αποκτήθηκε ως Μπούρμπος και όχι ως ο Σαμπαλέτα). O Παναθηναϊκός χρειάζεται τον Μπαϊράμι που ήθελε και όχι αυτόν που πήρε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει εμμονή.

Εμμονή ίσως πρέπει να γίνει ο Κλωναρίδης, ο παίκτης που βάσει δεδομένων είναι από τους πλέον αδικημένος του Παναθηναϊκού. Την ίδια ώρα που άλλοι παίκτες δοκιμάζονται ακόμα και σε διαφορετική θέση από αυτή που αγωνίζονται για να βρουν θέση στην ενδεκάδα, ο Κλωναρίδης συνεχίζει να βρίσκεται στον πάγκο, χωρίς η εικόνα του όσες φορές έχει αγωνιστεί να συνάδει με αυτό.

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα κινηθεί στο παζάρι του Ιανουαρίου, ο Γιάννης Αναστασίου έχει τη δύσκολη δουλειά να βγάλει λαγούς από το καπέλο και ουσιαστικά να βγάλει μεταγραφικό λαβράκι από τους παίκτες που ήδη έχει. Ο Πέτριτς ίσως να είναι ένα από αυτά.

Διαβάστε ακόμη

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-2 (VIDEOS)

Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 4-0 (VIDEOS)

ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 2-1 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK