18 ημέρες ως το... φάιναλ φορ

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει τη νίκη πρόκριση του Παναθηναϊκού και καταγράφει τα δεδομένα της επόμενης ημέρας στο πράσινο "στρατόπεδο".

18 ημέρες ως το... φάιναλ φορ
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ ξεκάθαρος αναφορικά με τους στόχους της φετινής χρονιάς: θέλει να επιστρέψει σε ένα φάιναλ φορ. Το μπάτζετ ανέβηκε πάλι, χρήματα επενδύθηκαν σε έμπειρους παίκτες υψηλού επιπέδου, όλη η ομάδα άλλαξε πανταχόθεν προκειμένου να μην υπάρχει σύνδεση με την προσπάθεια της τελευταίας τριετίας και ιδιαίτερα με την περυσινή και το πλάνο ανανέωσης-ελληνοποίησης.

Μία ομάδα η οποία στοχεύει ψηλά κρίνεται αυστηρά και λαμβάνει υπόψιν κάθε αποτέλεσμα ιδιαίτερα αν είναι αρνητικό. Οι κυπελλούχοι είχαν αρκετά τέτοια στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και καταρχάς τα αξιοποίησαν για τις εντός έδρας αναμετρήσεις τους. Είναι προφανές πως οι πράσινοι κατάφεραν να πάρουν εμφατικές νίκες, σε παιχνίδια που χρειάζονταν στην έδρα τους. Ακόμα όμως δεν έχουν πείσει ό,τι είναι έτοιμοι για τα μεγάλα διπλά αυτά που συνήθως προσφέρουν το πλεονέκτημα έδρας μετά το τοπ-16.

Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός καθάρισε τόσο εύκολα με την Ζιελόνα Γκόρα αποτελεί ένα τεράστιο κέρδος για την ψυχολογία του. Μία καινούργια ομάδα με ένα προπονητικό τιμ που δεν είχε πολλές παραστάσεις από το συγκεκριμένο επίπεδο μέσα σε τέτοια πίεση, χρειάζεται να πετυχαίνει στόχους όσο κι αν μοιάζουν σαν πήχης που χαμηλώνει. Επειδή όμως πάντα υπάρχει περιθώριο να περάσεις από κάτω, καλύτερα πρώτα τα χαμηλά ύψη και μετά...

Αυτό έγινε, ο πρώτος στόχος επετεύχθη, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς βρίσκονται στις 16 καλύτερες ομάδες και προχωράνε προς την πραγματική επιδίωξη, την παρουσία στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας. Όλη η χρονιά όπως σχεδιάστηκε θα παιχθεί στις επόμενες 18 ημέρες, ως το τζάμπολ του Top-16.

Ψηλός ή κοντός;

Σε αυτό το διάστημα η ομάδα και πιο συγκεκριμένα ο Τζόρτζεβιτς θα πρέπει να πάρει αποφάσεις προκειμένου να εμφανίσει το καλύτερο δυνατό σύνολο για να αντιμετωπίσει τις πιο σκληρές αντιπάλους. Με την παρούσα εικόνα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, ιδιαίτερα στην άμυνα, οι πράσινοι είναι προφανές πως θα χρειαστεί να την βελτιώσουν για να έχουν τύχη σε σκληρές έδρες όταν η επίθεση με τους ψηλούς ή τα σουτ δεν θα φέρνουν υψηλά σκορ.

Είναι γνωστό πως η ομάδα αναζητά έναν παίκτη αλλά δεν είναι σαφές ακόμα τι θα προτιμήσει. Η εντολή στους εκπροσώπους είναι για έναν γκαρντ με προϋπηρεσία στην Ευρωλίγκα που να μπορεί να καλύψει δύο θέσεις ενώ η δεύτερη επιλογή αφορά σε έναν αθλητικό ψηλό. Ο Τζότρτζεβιτς προτιμά αυτή στην στιγμή τον γκαρντ, διότι βλέπει πως ο Παππάς θέλει χρόνο για να βρει τον εαυτό του και ως αποτέλεσμα η περιφέρεια αποτελεί προτεραιότητα.

Και ο ψηλός; οι περισσότεροι έχουν μιλήσει για την ανάγκη μίας ακόμα προσθήκης ψηλού στους τέσσερις βασικούς και φαντάζει πιο λογική μία τέτοια επιλογή όμως ο Σέρβος προπονητής κρίνει πως η περιφέρεια είναι αυτή που θα κάνει την διαφορά στα κρίσιμα και ο Καλάθης με τον Διαμαντίδη έχουν ανάγκη από έναν ακόμα έμπειρο χειριστή-σκόρερ.

Τα πάντα θα κριθούν τις επόμενες ημέρες καθώς θα προστεθεί ο τελευταίος παίκτης στο ρόστερ, αυτός που θα κληθεί να λειτουργήσει ως καταλύτης (σε όποια θέση είναι) για την επίτευξη των στόχων. Μετά τις 29 Δεκέμβρη, δεν υπάρχουν περιθώρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός - Ζιελόνα Γκόρα 82-51

Τζόρτζεβιτς: "Η άμυνα το σήμα κατατεθέν μας"

Διαμαντίδης: "Πάντα φίλος με τον Σπανούλη"

News 24/7

24MEDIA NETWORK