Μία συνηθισμένη βραδιά... στην Πόλη

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τον Ολυμπιακό που απέδειξε στην Πόλη πως δεν κοιτά τίποτε λιγότερο από την κορυφή.

Μία συνηθισμένη βραδιά... στην Πόλη
INTIME SPORTS

Σε περίπτωση κατά την οποία η μνήμη δεν είναι σε καλή κατάσταση, να υπενθυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός μπήκε σε αυτή την κούρσα της Ευρωλίγκας ως η δεύτερη καλύτερη ομάδα του 2015. Αν προσθέσουμε τη συνολική εικόνα του στην πενταετία, είναι η κορυφαία. Μπορεί να επέλεξε να ρίξει κάπως τον προϋπολογισμό και να κινηθεί σε μία λογική αξιοποίησης εγχώριου ταλέντου αλλά δεν κοιτάει σε τίποτε λιγότερο από την κορυφή, είναι φαβορί για το φάιναλ φορ και διαθέτει ένα από τα πιο ακριβά ρόστερ της γηραιάς ηπείρου.

Γιατί αυτή η εισαγωγή; Διότι δικαίως οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ενθουσιάστηκαν από την επική, ανατροπή στην αγαπημένη τους Πόλη με ιδιαίτερη έμφαση πως φάνηκε η καρδιά και το βάρος της φανέλας. Αν όλα αυτά είναι δεδομένα, δεν είναι δεδομένο πως θα πάρεις από την Εφές του Ντούντα ένα παιχνίδι που χάνεις με 11 στο 37(72-61) κι επτά (75-68) στο 39. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτό στην παράταση συμβαίνει χωρίς Σπανούλη και Πρίντεζη.

Εκεί...τρελαίνεται κάποιος και με το δίκιο του, αλλά όταν στοχεύεις να ξαναγίνεις πρωταθλητής Ευρώπης με τον δικό σου τρόπο (και χρήμα αλλά και δημιουργία παικτών) τέτοιες βραδιές πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.

Τεράστιο ευρωπαϊκό μέγεθος

Για όποιον, κυρίως, φίλο του συλλόγου του Πειραιά δεν το έχει αντιληφθεί, μιλάμε για ένα τεράστιο ευρωπαϊκό μέγεθος πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε Εφές όσα εκατομμύρια κι αν πληρώσει ακόμα και με τον Ντούντα στον πάγκο της διότι πάλι να φρεσκάρουμε την μνήμη, με τον Ολυμπιακό ο Ντούντα έχει τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές του. Με καμία άλλη ομάδα.

Αυτό το ευρωπαϊκό μέγεθος κτίστηκε με τον Ίβκοβιτς και με αυτή την φιλοσοφία τον κέρδισε μέσα στο σπίτι του. Ήταν το ευχαριστώ των Αγγελόπουλων για όσα τους δίδαξε και ο Ολυμπιακός του Σφαιρόπουλου τίμησε το σκεπτικό του μεγάλου Σέρβου: στο τέλος ο Παπαπέτρου, ο Αθηναίου, ο Λοτζέσκι, ο Στρόμπερι του έκαναν την ζημιά. Όχι μόνο ο Χάκετ με τον Χάντερ.

Αυτή η σημαντική νίκη, με την μεγάλη ανατροπή, δεν λέει τίποτε περισσότερο από την αξία μίας μεγάλης ομάδας η οποία θα πάει και σε μία δυνατή έδρα θα κερδίσει ακόμα και όταν όλα φαίνονται χαμένα. Διότι αυτό είναι πια το μέταλλό της. Δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν, ιδιαίτερα δε τους οπαδούς της.

Ο χειρότερος... καλύτερος

Τώρα που...συστήσαμε τον Ολυμπιακό στον κόσμο του, να δούμε και πώς νίκησε; Νίκησε διότι ίσως ο χειρότερος...παίκτης του την Πέμπτη, μαζί με τον Σπανούλη, ανέκαμψε στα τελευταία λεπτά και ιδιαίτερα στην παράταση: ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μοιάζει παγιδευμένος σε κάποιες βαρύγδουπες αμυντικές εξαγγελίες ανεδαφικές για το ρόστερ του. Έξυπνος και ικανότατος προπονητής καταλαβαίνει πως οφείλει να αλλάξει ρυθμό στην επίθεση και από εκεί να βρει και την καλή άμυνα που έχει δουλέψει. Γι αυτό ο Στρόμπερι ξεκίνησε στη πεντάδα και οι ερυθρόλευκοι έγιναν γρήγοροι. Πόσταραν συνέχεια τον Μάντζαρη αλλά στα 10 δεύτερα η επίθεση είχε τελειώσει. Οι αλλαγές, με την ελπίδα να διατηρηθεί η ένταση σε άμυνα κι επίθεση ξεκίνησαν στο 4' και ως το 7 είχαν χρησιμοποιηθεί εννέα παίκτες. Ο τραυματισμός του Γιανγκ επιβράδυνε κάπως τις αλλαγές αλλά δεν τις σταμάτησε με αποτέλεσμα από το 18-30 η ελληνική ομάδα να δείχνει πιο μπερδεμένη από την Εφές.

Προκάλεσε σύγχυση ο Σφαιρόπουλος

Ο Σφαιρόπουλος έβαζε κι έβγαζε προκαλώντας τέτοια σύγχυση ώστε δεν έγιναν αντιληπτοί οι 15 πόντοι του Γκρέιτζερ. Όλοι χωρίς άμυνα. Το κακό βράδυ τελείωσε εκεί καθώς ο Έλληνας τεχνικός έβγαλε τον καλύτερο του εαυτό στο τέλος. Κράτησε τον Σπανούλη στον πάγκο, έβαλε τον παθιασμένο Παπαπέτρου στο 4 δίπλα στον Πριντεζη και το κουμάντο στον Χάκετ. Η Εφές δεν κατάλαβε από που της ήρθε. Βεβαίως για να πάει παράταση το παιχνίδι, έχασαν τρεις βολές έμπειροι παίκτες αλλά και πάλι η κάλυψη της διαφοράς έλεγε πολλά.

Στην παράταση ο Ολυμπιακός άνοιξε πάλι τον ρυθμό αποδέχθηκε το ελεύθερο παιχνίδι και παίζοντας χωρίς τον κορυφαίο του και στην Πόλη Γιώργο Πρίντεζη, πήρε στον επίλογο τη νίκη διότι έβγαλε τις δυο κρίσιμες άμυνες που δεν κατάφερε να βγάλει η Εφές.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας στο τέλος του 1ου γύρου έχουν τέσσερις νίκες και με άλλες τρεις εντός στο β μ γύρο τερματίζουν πρώτοι. Με ηρεμία πλέον μπορούν να αποφασίσουν αν θα πράξουν κάτι με τον Μιλουντίνοφ ο οποίος δεν έπαιξε παρά τον τραυματισμό του Γιανγκ και την έλλειψη προπονήσεων του Χάντερ και να δουν ποιοι σχήμα ταιριάζει καλύτερα δίπλα στο Σπανούλη. Θα το χρειαστούν σε βάθος χρόνου.

Ο Χάκετ έχει πια ρόλο και φαίνεται πόσο άνετος αισθάνεται ως μοναδικός κουμανταδόρος σε μία πεντάδα ενώ για τον Στρόμπερι τα γράφουμε καιρό τώρα. Απλά ήθελε και θέλει παιχνίδι ρυθμού. Του το δίνεις ξεχωρίζει. Δεν το έχει, σουτάρει στο Βόσπορο και τη στέλνει Κασπία θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σωτήρης Γεωργίου: Μοναδικός στο είδος του ο Ολυμπιακός!

Εφές Ανατολού-Ολυμπιακός 87-91 παρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK