Όταν κλατάρει ο Μαυροκεφαλίδης

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει την ήττα μιας κακοφτιαγμένης ομάδας απ'τη Γαλατάσαραϊ κι εντοπίζει τα προβλήματα.

Όταν κλατάρει ο Μαυροκεφαλίδης
INTIME SPORTS

Ο μιμητισμός λίγες φορές θα βγει σε καλό. Για κάποιο λόγο που μόνο ο Ντράγκαν Σάκοτα, και όσοι ασχολήθηκαν ως τώρα με τον σχεδιασμό της ΑΕΚ γνωρίζουν, ο δικέφαλος δεν επένδυσε σε καλούς ξένους.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει, ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό, να μην φέρνει πρωτοκλασάτους παίκτες, αλλά συμπληρωματικούς, όμως υπάρχει μία μικρή διαφορά με την ΑΕΚ. Για την ακρίβεια, κάποιες...μικρές διαφορές που λέγονται Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Παπαπέτρου. Έλληνες παίκτες του υψηλοτέρου επιπέδου, οι οποίοι ηγούνται.

Το να μην προστατεύει η Ένωση την επένδυσή της, δηλαδή τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, αλλά και τον εξαιρετικό Μαλίκ Χέρστον, με -έστω- αξιόπιστους παίκτες, είναι κάτι που ξεπερνά τη λογική.

Η προσθήκη του Κούπερ είναι σημαντικότατη, αλλά για το εγγύς και απώτερο μέλλον, κάτι που ισχύει και για τον Μαυροειδή. Μία ομάδα, όμως, της οποίας η άμυνα καιγόταν για έναν αθλητικό ψηλό, για κάποιον λόγο δεν προχώρησε σε τέτοια κίνηση.

Ήταν μοιραίο στην πρώτη μεγάλη κλήση προς το κιτρινόμαυρο κοινό, να έρθει και η πρώτη ήττα μετά από εννέα αγώνες. Ο κόσμος του συλλόγου, από την αρχή της χρονιάς, έδειξε δυσπιστία στο εγχείρημα και οι φίλαθλοι πολλές φορές έχουν δίκιο. Διαβάζουν καλύτερα από όλους την πραγματική δυναμική.

Πότε θα διορθωθούν τα λάθη;

Η ΑΕΚ γρήγορα σταθεροποιήθηκε σε καλό επίπεδο μεν, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτε παραπάνω και η διαφορά με τον ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, αφορά στην επιλογή του αγωνιστικού τμήματος.

Κανείς δεν ζήτησε να έρθει ο Λάσμε, για να είναι πίσω από τον Ντόρσεϊ και οι δύο να παλεύουν με τον Κάλεμπ Γκριν για λεπτά συμμετοχής. Η Γαλατασαράι, όπως κάθε τουρκική ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, πλήρωσε εκατομμύρια για παίκτες με θητεία στην Ελλάδα και τους οποίους εν πολλοίς δεν ξέρει να αξιοποιήσει. Πλην Μακόλουμ, που έχει την μπάλα στα χέρια και κάνει ό,τι θέλει.

Την Τετάρτη, ο "δικέφαλος του νότου" θα μπορούσε να σφραγίσει την πρόκριση και τη σχέση του με τον κόσμο, αλλά πλήρωσε την καθυστέρηση στην απόκτηση του μοναδικού παίκτη που έχει ανάγκη από το ξεκίνημα της σεζόν: ενός ψηλού δίπλα στον Μαυροκεφαλίδη.

Από την άλλη πλευρά, λειτουργεί και το πλάνο δημιουργίας της ομάδας για τη νέα σεζόν και σε αυτό το πλαίσιο προστέθηκαν ο Κούπερ και ο Μαυροειδής, οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους (ο ένας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ο άλλος δεν είναι έτοιμος να παίζει δύο δυνατά παιχνίδια την εβδομάδα), δεν μπορούν να προσφέρουν άμεσα στην Ευρώπη.

Δεν έπεισε τον κόσμο

Το βασικό πρόβλημα της νέας ΑΕΚ αφορά στο πώς διαχειρίζεται μία σημαντική επένδυση, τόσο εκτός όσο κι εντός παρκέ. Άπαντες έμοιαζαν σοκαρισμένοι από το κακό ξεκίνημα και άπαντες πίστεψαν πως μόνο η προσθήκη του Μανωλόπουλου στον πάγκο αρκούσε για να διορθώσει μία κακοφτιαγμένη ομάδα. Η βελτίωση και σειρά σημαντικών νικών έκρυψε πολλά ζητήματα, αλλά στην ώρα της κρίσης λύγισε, απέναντι σε έναν αντίπαλο γεμάτο από ατομικό ταλέντο, μπροστά σε ένα κοινό που... πείστηκε να έρθει.

Είχε την ευκαιρία, πάντως, να δει τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη σε ένα ακόμα σόου, μακράν ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης ως τώρα, τον Μαλίκ Χέρστον να δικαιώνει το όνομά του και τους υπόλοιπους να προσπαθούν αλλά να επιβεβαιώνουν πως είναι χρήσιμοι μεν, μόνο συμπληρωματικοί δε.

Αν η ΑΕΚ κοιτάει μόνο προς το καλοκαίρι, σωστά δεν προχωράει σε περισσότερες αλλαγές (ιδιαίτερα στη ρακέτα), κρατώντας οικονομικές δυνάμεις για το 2016. Αν, όμως, θέλει φέτος μία επιτυχία, οφείλει άμεσα να διορθώσει τα πολλά λάθη και να αποκτήσει ξένους τουλάχιστον καλού επιπέδου, χωρίς να περιμένει τον Μαυροκεφαλίδη να κλατάρει με το βάρος που σηκώνει σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΕΚ - Γαλατασαράι 73-86

Τι μπορεί να προσφέρει ο Ντι Τζέι Κούπερ στην AEK

News 24/7

24MEDIA NETWORK