Θα το γυρίσουν στο σκάκι...

Η απρόσμενη κατάρρευση με τον Ατρόμητο και τα επαναλαμβανόμενα λαϊκά δικαστήρια που παραπέμπουν στα πέτρινα χρόνια, επιβάλλουν την αναγκαιότητα αλλαγής των πάντων στον ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στα Γιάννινα.

Θα το γυρίσουν στο σκάκι...

Η ομάδα είναι προβληματική και αυτή η διαπίστωση δεν αναιρείται ακόμα και εάν ο ΠΑΟΚ πάρει τελικά την πρόκριση στο Champions League. Ο Σαββίδης ανέθεσε στο δίδυμο Τσιστιακόφ – Βρύζα μια αποστολή. Κάνοντας μια αποτίμηση του έργου τους, σχεδόν ένα χρόνο μετά, το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό.

Απέτυχαν

Απέτυχαν σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και το ότι ένα μήνα ύστερα από την απομάκρυνση του Δώνη δεν έχουν καταλήξει στον νέο προπονητή, ενώ ήταν προετοιμασμένοι από τον χειμώνα για ένα τέτοιο το ενδεχόμενο, είναι δείγμα ανεπάρκειας.

Η επαναξιολόγηση του διδύμου από τον Σαββίδη φαίνεται αυτονόητη διαδικασία. Εννοείται ότι μερίδιο ευθύνης για την επιλογή των άμεσων συνεργατών του στην ομάδα φέρει και ο ίδιος, αλλά πρέπει πρώτα να πάθει για να μάθει. Ο ομογενής επιχειρηματίας καλείται να πάρει άμεσες αποφάσεις για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Θα το γυρίσουν στο σκάκι...
donis.jpg INTIME SPORTS

Τραγελαφικός αγωνιστικός σχεδιασμός

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός της χρονιάς από τους επικεφαλής και τον πρώην τεχνικό Γιώργο Δώνη αποδείχτηκε τραγελαφικός. Ξεκίνησε το καλοκαίρι με ένα πλάνο προώθησης νέων παιδιών και κατέληξε τον χειμώνα σε... αεροπλάνο γεμάτο δανεικούς.

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι κακοφτιαγμένο και ανισόρροπο. Έχει δυο μπακ, τον 32χρονο Έτο και τον 36χρονο Λίνο, οι οποίοι και οι δυο μαζί είναι 68. Δηλαδή, για σύνταξη. Έχει δυο επιθετικούς Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη που μπορούν να κάνουν λίγα πράγματα με την μπάλα στα πόδια, ιδίως ο δεύτερος και περιορίζονται σε ρόλο σκοραρίσματος.

Έχει δυο "παλτά", με αναλαμπές, τον Λόρενς και τον Κουμάλο, "κληρονομιά" από τον Δώνη. Έχει δυο 32χρονους κεντρικούς χαφ, τον ποιοτικό, αλλά ασταθή και ως εκ τούτου αναξιόπιστο αγωνιστικά Λαζάρ και τον αξιοθρήνητο φέτος Φωτάκη. Έχει και μερικά νέα παιδιά, τα οποία προς το παρόν δεν ανταποκρίνονται στις μεγάλες απαιτήσεις.

Θα το γυρίσουν στο σκάκι...

Ομάδα με δανεικούς δεν φτιάχνεται

Οι μοναδικοί παίκτες με προοπτική είναι οι δανεικοί Καμαρά, Ολίσε, Σίλντενφελντ, ο Κάτσε, ο Χακόμπο και ο Ιτάνζ. Ομάδα, όμως, με δανεικούς που ξέρουν ότι σε έξι μήνες πιθανότατα θα φύγουν δεν φτιάχνεται. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας ήταν μια θετική μεταγραφή του χειμώνα, την οποία "έκαψαν" οι υπεύθυνοι της ομάδας στα πιο κρίσιμα ματς των πλέι οφ επειδή πέταξε δυνατά ένα μήλο στο καλάθι των αχρήστων σε ώρα ομιλίας του Γεωργιάδη!

Ούτε στους 34χρονους Κατσουράνη και Βούκιτς είναι δυνατό να στηριχτείς για να φτιάξεις καινούργια ομάδα. Είναι χρήσιμοι, ειδικά ο πρώτος, αλλά έχουν το πολύ δυο χρόνια μπάλα ακόμα.

Η διαφορά του ΠΑΟΚ στο βάρος της φανέλας με τον Αστέρα και τον Ατρόμητο είναι τρομακτική. Και ο Αστέρας και ο Ατρόμητος, όμως, διαθέτουν αρτιότερο και πιο δεμένο ρόστερ. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει Σουμπίνιο, Ναπολεόνι, Ράγιος, Ναβάρο και Ντε Μπλάσις. Αυτή είναι η αλήθεια.

Και μέσα σ’ όλα αυτά προσθέστε την ακαταλληλότητα του αθλητικού κέντρου της Νέας Μεσήμβριας, λόγω μόνιμου δυνατού αέρα και κακών γηπέδων, που προκάλεσαν αναρίθμητες θλάσεις και τραυματισμούς. Το υπέδαφος εκεί με βάση και μελέτες δεν κάνει για τέτοιου είδους αθλητικές εγκαταστάσεις.

Θα το γυρίσουν στο σκάκι...

Η επόμενη μέρα και η "τρόικα"

Η επόμενη μέρα, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στα Γιάννενα, έχει σημασία. Η «τρόικα», πλέον, με την πρόσφατη επιστροφή του Ζαγοράκη, έχει ως εντολή τον καταρτισμό του πλάνου τριετίας. Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει, λέει η παροιμία. Ουδείς γνωρίζει πόσο λειτουργικό θα είναι αυτό το πολυμελές σχήμα επικεφαλής για την ανοικοδόμηση της ομάδας.

Απαραίτητο πρώτο βήμα, σε κάθε περίπτωση, είναι η πρόσληψη ενός καταξιωμένου ξένου τεχνικού, η οποία άργησε ήδη. Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ χρειάζεται, κακά τα ψέματα, ένα μπάτζετ κοντά στα 25.000.000 ευρώ, όσο ήταν και το 2010, για να είναι ανταγωνιστικός σε υψηλό και διεθνές επίπεδο. Εάν δεν γίνουν αυτά τα δυο οι ΠΑΟΚτσήδες θα το γυρίσουν στο σκάκι... Δεν πάει άλλο.

Διαβάστε ακόμη:

Ισοφάρισε το εντός έδρας αρνητικό ρεκόρ

Γεωργιάδης: "Χρειάζεται και τύχη"

Λαϊκά δικαστήρια ξανά στην Τούμπα (video)

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK