Του λείπουν δυο παίκτες, τον προδίδει ο Γκιστ

Ο Τσάρλυ γράφει για τον τέταρτο "αιώνιο" τελικό στο ΟΑΚΑ, τα λάθη που έκανε ο Τζόρτζεβιτς και που διόρθωσε ο Πεδουλάκης, τον καταστροφικό Ραντούλιτσα, την "προδοσία" του Γκιστ, τους παίκτες που λείπουν, τη δικαίωση του Σφαιρόπουλου, αλλά την ζωή χωρίς τον Πρίντεζη στον Ολυμπιακό.

Του λείπουν δυο παίκτες, τον προδίδει ο Γκιστ

Η μαγεία των τελικών συνεχίστηκε και το καλό είναι πως έχουμε ακόμα μία η δύο μεγάλες παραστάσεις για να δούμε ποιος στο τέλος θα είναι ο πρωταθλητής. Στον τρίτο τελικό αποδείχθηκε πως το ελληνικό μπάσκετ εκτός από μεγάλες προσωπικότητες, έχει και μέλλον.

Στον πρώτο τελικό ο Πρίντεζης κράτησε τον Ολυμπιακό, αλλά οι Φώτσης, Καλάθης έκαναν την διαφορά. Στον δεύτερο τελικό ο Πρίντεζης αποτέλεσε σταθερά και οι Σπανούλης, Διαμαντίδης έβαλαν με τα μεγάλα τους σουτ στο τέλος την σφραγίδα τους.

Στο ΣΕΦ μπορεί στο τέλος να καθάρισε το παιχνίδι ο Σπανούλης, αλλά οι Παπαπέτρου, Παπαγιάνης, Χαραλαμπόπουλος έβαλαν την σφραγίδα τους. Είναι φανερό πως το ελληνικό μπάσκετ έχει ζωή και μετά τους Διαμαντίδη, Σπανούλη. Σίγουρα δεν γίνεται να αντικατασταθούν, καθώς πέρα από την ποιότητα και το ταλέντο, το πραγματικό μεγάλο τους όπλο είναι το μυαλό και η γνώση του αθλήματος.

Τα λάθη του Τζόρτζεβιτς

Αν απέδειξε κάτι ο Πεδουλάκης σε αυτά τα τρία πρώτα παιχνίδια, είναι πως ο Παναθηναϊκός ολόκληρη την σεζόν πορεύτηκε χωρίς προπονητή. Ο Τζόρτζεβιτς δεν δούλεψε, δεν λειτούργησε σαν κανονικός προπονητής. Δεν είχε συγκεκριμένο στιλ μπάσκετ, έκανε μόνο λανθασμένες επιλογές στην στελέχωση του ρόστερ και πάνω από όλα δεν δούλεψε τα μεγάλα ταλέντα που είχε στην διάθεση του.

Ο Πεδουλάκης έκανε απλά ότι θα έκανε ένας κανονικός προπονητής αν αναλάμβανε τον Παναθηναϊκό και έδωσε χώρο και χρόνο στους Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη. Ο κόσμος που διαμαρτυρόταν για την εικόνα των Πάβλοβιτς, Κούζμιτς και την μη συμμετοχή των Χαραλαμπόπουλου, Παπαγιάννη δεν είχε την δυνατότητα να γνωρίζει την εξέλιξη αυτών των δύο παιδιών. Έβλεπε απλά πόσο άσχημα έπαιζαν οι δύο Σέρβοι του Τζόρτζεβιτς.

Ο Σάσα όμως που πληρώθηκε καλά για να κάνει τον προπονητή στον Παναθηναϊκό, έβλεπε κάθε μέρα στις προπονήσεις αυτά τα δύο παιδιά και έβαζε τον Πάλοβιτς και τον Κούζμιτς.

ΒΑΡΙΟΤΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ

Βλέποντας τον Χαραλαμπόπουλο να βάζει fadeaway από την γωνία, τον Παπαγιάννη να σκοράρει με χουκ σουτ, να μπαίνει από τραυματισμό στο χέρι, να παίζει 15 λεπτά και να βάζει 9 πόντους και να παίρνει 5 επιθετικά ριμπάουντ, δεν μπορείς να μην σκεφτείς ότι ο Παναθηναϊκός σπατάλησε μία σεζόν για να παίζει στην θέση του ο ξύλινος Πάβλοβιτς και ο ατάλαντος Κούζμιτς.

Σε πιάνει μελαγχολία και σε κάνει να σκέφτεσαι πόσο διαφορετική θα ήταν η εφετινή σεζόν με κανονικό προπονητή και όχι με τον τεμπέλη Τζόρτζεβιτς. Μόνο κάποιος που θα βαριόταν να δουλέψει δεν θα έδινε χώρο στους Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη.

Του λείπουν δύο παίκτες

Ο Πεδουλάκης λοιπόν εξέθεσε εντελώς τον προκάτοχο του. Είναι φανερό πως ο Παναθηναϊκός πλέον παίζει σαν ομάδα, έχει κάνει τρεις πολύ καλούς τελικούς και χάνει στην σειρά με 2-1 γιατί του λείπουν δύο παίκτες να παίζουν το μπάσκετ το δικό του.

Αν χάσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα, θα το χάσει γιατί δεν έχει 5άρι με γρήγορα πόδια και δεν του επιτρέπει να παίξει για μεγάλο χρονικό διάστημα την άμυνα που θέλει και να σταματάει γρήγορα τον Ολυμπιακό όταν βρίσκει ρυθμό.

Του λείπει επίσης ένα 3άρι έμπειρο, τύπου Ματσιούλις. Τριάρι που να ακουμπά η μπάλα στην πλάτη του και να ποστάρει. Αν λοιπόν ο Παναθηναϊκός είχε κάνει δύο καλές επιλογές στο 3 και στο 5 και όχι τους Πάβλοβιτς, Κούζμιτς και ο προπονητής του δούλευε από την αρχή της σεζόν με τους Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη, σήμερα θα ήταν άλλη ομάδα.

ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΛΑΝΟ

Επειδή είναι δεδομένο πως με τον Πεδουλάκη θα γίνουν καλές επιλογές και θα δουλέψει με τα δύο νεαρά παιδιά, τάσσομαι υπέρ της παραμονής του. Ό.τι και να γίνει στους τελικούς.

Αν φύγει η σκέψη και η συζήτηση από τους τελικούς και πάει στο τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για την επόμενη σεζόν, καταλαβαίνει κανείς πως ο Πεδουλάκης, έχει το πλάνο που χρειάζεται. Απέδειξε πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπός για να εξελιχθούν οι Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης και να βάλλει τον Παναθηναϊκό σε ένα συγκεκριμένο στιλ μπάσκετ.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΟΥ 5ΑΔΑ

Επιστρέφοντας στην σειρά των τελικών, από τον Παναθηναϊκό λείπουν φανερά δύο παίκτες και αυτός είναι και ο λόγος που έχασε δύο παιχνίδια χωρίς να είναι χειρότερος. Η πεντάδα Καλάθης, Φελντέιν, Διαμαντίδης, Φώτσης, Γκιστ παίρνει μεγάλο πλεονέκτημα.

Τα διαστήματα που μπορούν να παίξουν αυτοί οι 5 μαζί, ο Παναθηναϊκός κερδίζει, ο Ολυμπιακός όμως εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού, όταν γίνονται οι αλλαγές και μπαίνουν παίκτες που δεν χωρούν στο μπάσκετ του Πεδουλάκη.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ

Πολλοί κάνουν κριτική στον Πεδουλάκη που δεν έχει βάλει πολύ τον Γουίλιαμς. Ο Έλιοτ είναι καλός παίκτης, αυτό το έχει αποδείξει .Δεν κουμπώνει όμως στο μπάσκετ του Πεδουλάκη.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να πάρει το πρωτάθλημα γυρνώντας σωστά την μπάλα στην επίθεση, αφήνοντας αποστάσεις και προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί κάθε πλεονέκτημα που φέρνουν οι αλλαγές στην άμυνα του Ολυμπιακού ποστάροντας.

Ο Ουίλιαμς παίζει πολύ ένας με ένα. Έχει μάθει να κρατά πολύ ώρα την μπάλα στα χέρια του. Το διάστημα που έχει πάρει μέχρι σήμερα στους τελικούς, ο Παναθηναϊκός δεν έχει παίξει καλά, η μπάλα στην επίθεση κολλάει και δεν υπάρχουν οι σωστές αποστάσεις. Κι αυτό επειδή κρατά την μπάλα περισσότερο από όσο χρειάζεται. Διαθέτει ποιότητα ο Ουίλιαμς, πιθανότατα όμως να χρειαζόταν λίγος χρόνος περισσότερο για να εγκλιματιστεί στα θέλω του νέου προπονητή.

Προς το παρόν όμως αυτό δεν έχει συμβεί. Πάντως ο Ουίλιαμς είναι μία από τις αλλαγές που μπορούν να υπάρξουν στον Παναθηναϊκό στα υπόλοιπα παιχνίδια.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Ο ΡΑΝΤΟΥΛΙΤΣΑ

Συμβαίνει κάτι που στο τακτικό διάβασμα των τελικών είναι λογικό. Παράλληλα όμως είναι και παράλογο που συμβαίνει σε τόσο απόλυτο βαθμό. Με το που χαλάει η 5άδα του Παναθηναϊκού και ο Πεδουλάκης δίνει χρόνο κυρίως σε Ραντούλιτσα, αλλά και σε Ουίλιαμς, ο Ολυμπιακός πάντα το εκμεταλλεύεται!

Ακόμα και το ενάμιση λεπτό που έπαιξε ο Ραντούλιτσα στο ΣΕΦ ήταν μία μικρή καταστροφή. Βλέπουμε τον Παναθηναϊκό με την καλή του 5άδα χτίζει μικρές διαφορές και ειδικά όποτε μπαίνει ο Ραντούλιτσα καλύπτονται.

Νομίζω πως ο Παναθηναϊκός για να πάρει παιχνίδι θα πρέπει να καταφέρει με κάποιο τρόπο να μην ηττηθεί τον περιορισμένο χρόνο που θα παίξει ο Ραντούλιτσα. Να πάρει στην επίθεση πόντους από αυτόν.

ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΕ Ο ΓΚΙΣΤ

Βέβαια ο Πεδουλάκης, γνωρίζει πως έχει προδοθεί από το όπλο του. Τον Ραντούλιτσα έτσι κι αλλιώς δεν τον πιστεύει. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να σιχαίνεται που τον βλέπει και καθαρά ψυχολογικά όταν συμβαίνει αυτό δεν μπορείς να πάρεις και τίποτα από τον παίκτη σου.

Στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει προδοθεί από τον Γκιστ. Ο Αμερικάνος, εμφανίζεται επιπόλαιος στην επίθεση και δεν μπορεί να τελειώσει απλές φάσεις για το επίπεδο του. Το περίεργο, είναι πως τον παίζουν πολύ σωστά, του περνάνε μπάλα όποτε υπάρχει πλεονέκτημα, θέλουν να τον εκμεταλλευτούν σε παιχνίδι με πλάτη, του ακουμπούν την μπάλα όταν ο ίδιος είναι χαμηλά, όμως έχει χάσει απελπιστικά εύκολα καλάθια.

Τόσο στον δεύτερο όσο και στον τρίτο τελικό. Η αλήθεια είναι πως η απουσία καθαρού 5αριού τον κουράζει πολύ στην άμυνα, καθώς χρειάζεται να χρησιμοποιεί συνεχώς τα γρήγορα του πόδια.

Η ΕΔΡΑ ΠΗΡΕ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο τέλος του παιχνιδιού ο Πεδουλάκης μίλησε ανοιχτά για διαιτησία. Η αλήθεια είναι πως πήρε κάποια εύκολα σφυρίγματα η έδρα, όμως το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός στο τέλος το έχασε μόνος του.

Από την στιγμή που προηγήθηκε 59-66, ο αγώνας γύρισε χωρίς να υπάρξει ούτε μία φάση που να μπορεί κάνεις να ισχυριστεί πως την επηρέασαν οι διαιτητές. Δεν υπάρχει καν συζήτηση για αλλοίωση αποτελέσματος από την διαιτησία.

Οι αποφάσεις του Σφαιρόπουλου

Ο Σφαιρόπουλος βλέπει να βγαίνουν οι τρεις αποφάσεις που πήρε μετά τον πρώτο χαμένο τελικό. Να παίξει άμυνα με αλλαγές στα μαρκαρίσματα χωρίς να φοβάται την διαφορά ύψος στο ποστάρισμα των αντιπάλων, να κρατήσει φρέσκο τον Σπανούλη για να μπορεί να του καθαρίσει το παιχνίδι στο τέλος και να ανοίξει το rotation.

Ο Σπανούλης καθάρισε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο τέλος, ενώ έμοιαζε ανενεργός μέχρι και τα μέσα της τέταρτης περιόδου. Έχω την αίσθηση πάντως πως την δύσκολη δουλειά την έκανε ο Παπαπέτρου.

Στο 59-66 ο Ολυμπιακός έμοιαζε χαμένος. Κοντά στην δεύτερη ήττα και με τον Πρίντεζη να βγαίνει τραυματίας και να κάνει νόημα πως για εκείνον οι τελικοί τελείωσαν. Την ώρα που ο Ολυμπιακός έδειχνε να θέλει ένα φύσημα για να καταρρεύσει, ο Παπαπέτρου με 5 δικούς του πόντους ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα και στην συνέχεια, ο ξεκούραστος και γεμάτος αυτοπεποίθηση Σπανούλης πήρε το παιχνίδι.

Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Ό Ολυμπιακός έκανε το 2-1, έχει την ψυχολογία των δύο συνεχόμενων νικών, όμως πρέπει να διαχειριστεί δύο παιχνίδια χωρίς τον Πρίντεζη.

Πέρα από το γεγονός πως χάνει τον πιο σταθερό παίκτη και τον άνθρωπό που κουράζει τους Φώτση, Γκιστ, χάνει και το μεγάλο του πλεονέκτημα, που είναι οι περισσότερες λειτουργικές 5άδες και το πιο βαθύ ρόστερ. Αυτά που πρακτικά έδωσαν και το προβάδισμα στην σειρά στον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε στο τέλος, δεν διαχειρίστηκε σωστά τα τελευταία λεπτά του 3ου τελικού, θέλει δύο νίκες αλλά η αλήθεια είναι πως ο πραγματικός τελικός για την ομάδα του Πεδουλάκη είναι ο 4ος!

Η σειρά θα μείνει στην ιστορία

Γιατί αν τον κερδίσει, θα έχει πετύχει έναν σημαντικό στόχο. Να πάει την σειρά μέχρι το πέμπτο παιχνίδι.

Αν συμβεί έχοντας μία νίκη πίσω του θα παίξει το πρωτάθλημα σε μία έδρα που με τον Πεδουλάκη, έχει κερδίσει τους 3 από τους 4 τελικούς που έχει δώσει και για να κάνει την μοναδική του ήττα, χρειάστηκε ένα μπλακ αόυτ και αυτοκτονία.

Αν λοιπόν κερδίσει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, η ψυχολογία αυτόματα θα αλλάξει και θα πάμε για έναν 5ο τελικό που θα μείνει στην ιστορία, σαν η κορύφωση ενός δράματος. Γενικά ό,τι και να συμβεί αυτή η σειρά θα μείνει στην ιστορία.

Πλέον πάμε στο ΟΑΚΑ στο τελευταίο παιχνίδι του Δημήτρη Διαμαντίδη σαν γηπεδούχος. Περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσει ο Παναθηναϊκός μετά από δύο ήττες και πώς θα είναι η ζωή για τον Ολυμπιακό στους τελικούς χωρίς τον Πρίντεζη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εμφάνιση-συμβόλαιο παραμονής για Πεδουλάκη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο "Άρτζι" μίλησε με Αντετοκούνμπο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK