Οι "εμφύλιοι" στην Εθνική φέρνουν ολικό λίφτινγκ

Το ξέσπασμα Μαρκαριάν που αποκάλυψε τις εσωτερικές κόντρες στην ΕΠΟ και στην Εθνική ομάδα και το μέλλον Καραγκούνη στο προσκήνιο.

Οι "εμφύλιοι" στην Εθνική φέρνουν ολικό λίφτινγκ
INTIME SPORTS

Η κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην Εθνική Ελλάδας μόνο ομάδα που βρέθηκε ένα πέναλτι μακριά από τις 8 καλύτερες του κόσμου το προηγούμενο καλοκαίρι δεν θυμίζει.

Αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο όλα να ήταν διαφορετικά εάν ο Φάνης Γκέκας ευστοχούσε απέναντι στον Κέιλορ Νάβας, το βέβαιο είναι ότι οι ζυμώσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στο παρασκήνιο αφορούν μία άκρως αποτυχημένη διάδοχη κατάσταση.

Πέμπτη 23 Ιουλίου και οι φίλαθλοι δεν γνωρίζουν εάν υπάρχει προπονητής να ταξιδέψει το Σάββατο στη Ρωσία για την κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2018, ενώ ένα ερωτηματικό πλανάται και πάνω από τον επικεφαλής της Εθνικής ομάδας, Γιώργο Καραγκούνη.

Η δήλωση Μαρκαριάν και η πραγματικότητα

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν υπέβαλε την παραίτησή του από το πόστο που κατέχει από τον Φεβρουάριο, όπως αποκάλυψε με δήλωσή του την Τρίτη. Σε εκείνη τη δήλωση δεν υπήρξαν πολλές λεπτομέρειες.

Αυτό που μάθατε αργότερα, στο ρεπορτάζ του Contra.gr που επιβεβαιώθηκε πλήρως, ο Ουρουγουανός ήταν έξαλλος και ζητούσε από τους ανθρώπους της ΕΠΟ να δημοσιεύσουν άμεσα τη δήλωση παραίτησης.

Την Τετάρτη δεν υπήρξε εξέλιξη, παρότι αναμενόταν ραντεβού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος έλειπε στην Ξάνθη. Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης και ακολούθησε νέα δήλωση, πιο... ενδεικτική και δηκτική!

"Δυστυχώς βρήκα εμπόδια στην υλοποίηση αυτών των βημάτων από ανθρώπους που δεν ανέμενα", αναφέρει σε μία αποστροφή του και η φυσιολογική αντίδραση είναι να βρεθούν αυτοί οι "άνθρωποι".

Το βέβαιο είναι ότι ο Νίκος Κωστένογλου έπαιξε έναν ρόλο στις τελευταίες εξελίξεις. Ο 44χρονος τεχνικός, μέλος του προπονητικού επιτελείου του Μαρκαριάν, δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους του Ουρουγουανού.

Στα αυτιά του 70χρονου προπονητή, μάλιστα, έφτασαν πληροφορίες ότι υπάρχει ακόμα και λεκτική κόντρα μεταξύ των συνεργατών του, με συνέπεια να μην μπορεί να συνεχίσει σε αυτό το κλίμα.

Η τριβή των... ανωτέρων

Φυσικά αυτό από μόνο του δεν αρκεί για μία παραίτηση εντός 5 μηνών, από τη στιγμή που αυτή δεν ήρθε μετά από το "στραπάτσο" κόντρα στη Νησιά Φαρόε.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μαρκαριάν ήταν έξαλλος για πολλούς λόγους που αφορούν τις διαπροσωπικές (κακές) σχέσεις που υπάρχουν στους "κόλπους" της ομάδας και για πράγματα που γίνονται και λέγονται πίσω από την πλάτη του, πλην των όσων συμβαίνουν με τους συνεργάτες του.

Οι εσωτερικές διαμάχες δεν είναι και λίγες, σε μία ομοσπονδία που καλείται να ανταπεξέρθει σε διάφορα μέτωπα, ακόμα και σε εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις που αφορούν σκάνδαλο στημένων αγώνων.

Οι κόντρες αγγίζουν και στελέχη της ΕΠΟ, είτε μεταξύ τους είτε με ανθρώπους του αγωνιστικού τμήματος, με συνέπεια η κατάσταση να περιπλέκεται σε αρρωστημένο βαθμό και να επηρεάζει τον Μαρκαριάν και τους ποδοσφαιριστές, ανεξαρτήτως εάν φέρουν κι αυτοί τεράστια ευθύνη για την τελευταία θέση που καταλαμβάνουν στον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro 2016.

Η στάση του Καραγκούνη

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας, με αδιαμφισβήτητη αγάπη για τη γαλανόλευκη φανέλα, ανέλαβε τα αγωνιστικά "ηνία" εν λευκώ από τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή, στη μεταβατική περίοδο μετά από την αποχώρηση Φερνάντο Σάντος.

Οι όποιες επιλογές έκανε δεν έχουν φέρει θετικό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει βρεθεί και μεταξύ "πυρών".

Το βέβαιο είναι ότι οι τελευταίες εξελίξεις επιβάρυναν τη θέση του, αφού ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν τον στήριξε δημόσια, σε αντίθεση με τον Μαρκαριάν, για τον οποίο, εξάλλου, η ΕΠΟ δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο "Κάρα" είναι "μετέωρος" στην Ομοσπονδία, ωστόσο πολύ σύντομα θα θελήσει να πάρει ορισμένες εξηγήσεις, αφού μετά και από τα τελευταία συμβάντα, εμφανίζεται χολωμένος.

Η συνάντηση Γκιρτζίκη - Μαρκαριάν, τα όσα (βάσιμα ή μη) ακούστηκαν και γράφτηκαν, οι δηλώσεις και τα non paper, έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση στην Ομοσπονδία που δεν αρέσει στον Καραγκούνη.

Γι' αυτό από το μυαλό του περνούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της παραίτησης από το πόστο του τεχνικού διευθυντή της Εθνικής ομάδας. Ίσως για να προλάβει και κάποιες καταστάσεις.

Προς το παρόν, βέβαια, η επόμενη λογική κίνηση θα πραγματοποιηθεί από την ΕΠΟ με την... έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων για την κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας στο παλάτι "Κονσταντινόβσκι" της Αγίας Πετρούπολης.

Όποιοι επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι θα τους αφορά το αποτέλεσμα της κληρωτίδας. Όσοι απουσιάσουν...

Στ.Κ.

Διαβάστε ακόμη

"Καρφιά" Μαρκαριάν για τους συνεργάτες του στην Εθνική

Έξαλλος ο Μαρκαριάν: "Φεύγω, να βγει τώρα ανακοίνωση"!

News 24/7

24MEDIA NETWORK