Ο Σπανούλης, το ποσό της συμφωνίας και η εφορία

Ο Βασίλης Σπανούλης δέχθηκε γενναία μείωση των απολαβών του για να υπογράψει νέο διετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αλλά η υπάρχουσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τα φορολογικά δεδομένα, αναγκάζουν τους Αγγελόπουλους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ο Σπανούλης, το ποσό της συμφωνίας και η εφορία

Οι Αγγελόπουλοι δεν το είχαν πει τυχαία. " Στην Ελλάδα, ζούμε σε ένα περιβάλλον που διαφοροποιείται από την Ευρώπη. Εδώ ο φόρος είναι υψηλός. Μέχρι φέτος ήταν στο 118%, από του χρόνου με τα νέα μνημόνια, η φορολογία θα φτάσει στο 145%! Οι ανταγωνιστές μας στην Τουρκία ή την Ισπανία έχουν 10% εφορία". Αυτά είχαν πει στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη φιέστα της κατάκτησης του πρωταθλήματος, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, θέλοντας ουσιαστικά να τονίσουν την υπάρχουν οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και πόσο έχουν δυσκολέψει τα πράγματα.

Η ΕΦΟΡΙΑ "ΣΚΟΤΩΝΕΙ"

Ο Βασίλης Σπανούλης είπε το μεγάλο "ναι" και θα παραμείνει στον Ολυμπιακό για ακόμη 2 χρόνια και παρά τη μείωση των αποδοχών του που συμφώνησε να κάνει, αναγνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη λόγω φορολογίας!

Συγκεκριμένα, στο 45% επί του μεικτού ποσού βάλτε 10% εισφορά αλληλεγγύης (αφορά συμβόλαια άνω των 200.000 ευρώ), βάλτε και την αύξηση της φορολογίας από 118% σε 145% και καταλαβαίνετε τη θυσία που κάνουν οι Αγγελόπουλοι όχι μόνο για να κρατήσουν τον Σπανούλη, αλλά να συνεχίσουν να διατηρούν σε ανταγωνιστικό επίπεδο τον Ολυμπιακό.

ΤΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο "Kill Bill" συμφώνησε σε ποσό που φτάνει το 1.6 εκ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή 3.2 τα δύο χρόνια της συμφωνίας. Αν προσθέσετε τη φορολογία και τα νέα δεδομένα που επικρατούν στην Ελλάδα με το νέο μνημόνιο, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το συνολικό ποσό που καλείται να πληρώσουν οι Αγγελόπουλοι για τον μεγάλο αρχηγό είναι πολύ μεγαλύτερο. Αν υπολογίσουμε, λοιπόν, τα χρήματα του Βασίλη Σπανούλη για κάθε χρόνο συμβολαίου, αλλά και την εφορία, τότε ο "Kill Bill" θα κοστίζει στον Ολυμπιακό -το χρόνο- περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ.

Κι αυτό, φυσικά, δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί για όλες τις ελληνικές ομάδες και δη τις μεγάλες που θέλουν να ανταγωνιστούν τους άλλους Ευρωπαίους. Αν, για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός δώσει ένα Χ ποσό για να αποκτήσει ένα παίκτη που τον θέλει, πχ, κάποια ομάδα της Τουρκίας, έχει να πληρώσει και τον υψηλό φόρο, σε αντίθεση με τους Τούρκους που η δική τους εφορία δεν ξεπερνά το 10%!

Στ.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Π. Αγγελόπουλος: "Είναι βλάκες, αν ζητούν από μένα όσα από το Ρώσο"
Σωτήρης Γεωργίου: Αλήθειες από Αγγελόπουλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK