Αίνιγμα το μέλλον του Παπαγιάννη

Τα ερωτήματα για τον Γιώργο Παπαγιάννη είναι πολλά, με την ξαφνική παρουσία του στο ντραφτ να προκαλεί ακόμη περισσότερα.

Αίνιγμα το μέλλον του Παπαγιάννη
Παπαγιάννης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τελικά, τι γίνεται με τον Παπαγιάννη; Θα πάει στο ΝΒΑ, θα γίνει ντραφτ και τι θέση, θα μείνει στον Παναθηναϊκό όπου ο Πεδουλάκης του δίνει χώρο και του ανοίγει τον δρόμο της καθιέρωσης νωρίς νωρίς;

Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε, καθώς ο Έλληνας διεθνής σέντερ, από τους κορυφαίους της γενιάς του παγκοσμίως, είπε το "ναι" και θα δοκιμάσει στο ΝΒΑ, αν και δεν πήγε πέρυσι σε κολέγιο.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΕΡΥΣΙ

Η απόφασή του την περασμένη σεζόν να παίξει στον Παναθηναϊκό και να πει "όχι" σε ένα κολέγιο και ειδικά στην περίπτωση του κορυφαίου Κεντάκι, όπου δεν θα είχε τον ανταγωνισμό άλλων εποχών, προκάλεσε ερωτήματα. Όχι άδικα, αφού πολλοί είπαν ότι έτσι χάνει τη δυνατότητα να τον βλέπουν σταθερά από κοντά οι σκάουτ του ΝΒΑ αλλά και την ευκαιρία να δουλέψει σωστά ακριβώς για τον "μαγικό κόσμο".

Η απόφασή του έδειξε ότι μάλλον δεν έχει προτεραιότητα το ΝΒΑ. Με τη λογική αυτή και με την επιστροφή Πεδουλάκη στην ομάδα, ο οποίος του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στα 18 του και θα του δώσει βασικό ρόλο στην Ευρωλίγκα, όλοι καταλάβαμε ότι δεν θα πάρει μέρος στα φετινά ντραφτ. Το πιο πιθανό έμοιαζε να περιμένει του χρόνου, έχοντας καλές συμμετοχές στην Ευρωλίγκα, που θα του έδιναν πράγματι πλεονέκτημα έναντι άλλων αθλητών.

ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ;

Ο Παπαγιάννης δοκιμάζει στα ντραφτ της 23ης Ιουνίου και το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: ποιο είναι το μέλλον του;

Οι πληροφορίες λένε ότι δεν μπορεί να μπει στον 1ο γύρο και θα περιοριστεί στις θέσεις 25-40, αν και θα μπορούσε του χρόνου πχ. να πάει στο 15. Μπορεί να έχει εισπράξει ήδη ένα προφορικό -άτυπο- ενδιαφέρον από συγκεκριμένη ομάδα για να παίρνει μέρος στις προπονήσεις και να μην περιμένει. Και να θέλει μετά να δει τι θα του προτείνει η κάθε ομάδα.

Το ότι ο Παπαγιάννης δεν πήγε σε κολέγιο, έδειξε πως για μερικά χρόνια θέλει να παίξει και να ψηθεί στην Ελλάδα. Όμως η απόφαση να δοκιμάσει στο ντραφτ, δείχνει ότι μπορεί να έχει ήδη κάτι στα χέρια του.

ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΕΟ ΣΕΝΤΕΡ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Τι και πώς, θα φανεί στη συνέχεια. Αλλά ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που ανησυχεί πλέον, καθώς υπολογίζει στο βασικό σχέδιο τον νεαρό σέντερ και αυτός μπορεί να μείνει στο ΝΒΑ.

Όλα αυτά θα φανούν στη συνέχεια. Κάλλιστα μπορεί να επιλεγεί, αλλά να μην μείνει εκεί και όπως πολλοί Ευρωπαίοι που δεν είναι έτοιμοι, να έρθει πάλι πίσω για να ψηθεί μέσα από αγώνες σε υψηλό επίπεδο και με μεγαλύτερη συμμετοχή απ' ό,τι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αν και εκεί θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει στα πρότυπα του ΝΒΑ.

Βέβαια, οι ψηλοί είναι μια άλλη ιστορία και οι ομάδες του ΝΒΑ τους προτιμούν μάλλον πιο έτοιμους από την Ευρώπη, μιας και βλέπουμε ότι υπάρχει και εκεί λειψανδρία από καλούς, ποιοτικούς ψηλούς. Γι' αυτό από την ήπειρό μας μετακομίζουν πολύ εύκολα στο NBA κι ας μην έχουν καλά καλά παίξει εδώ.

Όλα αυτά για το μέλλον του Παπαγιάννη θα τα ξέρουμε την επόμενη εβδομάδα σε μεγάλο βαθμό. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει υπομονή για να δει μήπως χρειαστεί να πάρει και άλλο σέντερ στη θέση του, καθώς για φέτος το υπολογίζει να μοιράζεται τη θέση με ένα αθλητικό 5αρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η αλήθεια για Σίνγκλετον: η διορία του Παναθηναϊκού
Συνεχίζονται οι κοινές ενέργειες της Stoiximan με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK