Από υπολογιστές της κυβέρνησης τα προσβλητικά σχόλια για το "Χίλσμπορο"!

Σάλος επικρατεί στην Αγγλία από τις αποκαλύψεις για τις προσθήκες που αφορούν το "Χίλσμπορο" στη Wikipedia, αφού σύμφωνα με την ιστοσελίδα "liverpoolecho.co.uk", οι έρευνες φανέρωσαν ότι τα προσβλητικά σχόλια προήλθαν από υπολογιστές της κυβέρνησης.

Από υπολογιστές της κυβέρνησης τα προσβλητικά σχόλια για το "Χίλσμπορο"!

Η αρχή έγινε το 2009 κατά την 20ή επέτειο της τραγωδίας του "Χίλσμπορο", όταν στη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια είχαν προστεθεί τα λήμματα "κατηγορήστε τους φίλους της Λίβερπουλ" και "δεν θα περπατήσετε ξανά" (μετ. "you'll never walk again").

Τρία χρόνια αργότερα το "You'll Never Walk Alone" είχε αντικατασταθεί με τη φράση "Υou'll Νever Walk Again" και κατόπιν "You'll Never Wank Again" (σ.σ. wank σημαίνει αυνανίζομαι), το "This is Anfield" είχε αντικατασταθεί με τη φράση "This is shithole", ενώ η πρόταση "τίποτα για τα θύματα του "Χέιζελ", συμπεριλήφθηκε στην παράγραφο που αναφερόταν στο μνημείο του "Χίλσμπορο" στο "Ανφιλντ".

Από υπολογιστές της κυβέρνησης τα προσβλητικά σχόλια για το "Χίλσμπορο"!

Αυτά και ορισμένα άλλα μηνύματα ασέβειας προς τα θύματα του "Χίλσμπορο" είχαν αναρτηθεί στη Wikipedia, με συνέπεια οι οικογένειες των θυμάτων να αρχίσουν διαδικασίες, προκειμένου να διενεργηθεί επίσημη έρευνα για τα αλλεπάλληλα περιστατικά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι "εμετικές" προσθήκες στο σχετικό λήμμα της Wikipedia για την τραγωδία του "Χίλσμπορο" προήλθαν από υπολογιστές του Υπουργείου Τύπου & Αθλητισμού!

Η Σίλα Κόουλμαν, μέλος της καμπάνιας για την απόδοση δικαιοσύνης στη σκοτεινή υπόθεση του 1989, μίλησε στην ιστοσελίδα "liverpoolecho.co.uk" και μεταξύ άλλων δήλωσε: "Είναι απολύτως φρικτό, επαίσχυντο... Νιώθω αποτροπιασμό, Θεέ μου. Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι αυτά τα σχόλια προέρχονταν από την κυβέρνηση".

Από υπολογιστές της κυβέρνησης τα προσβλητικά σχόλια για το "Χίλσμπορο"!

Το αγγλικό Κοινοβούλιο δεσμεύθηκε ότι θα διενεργήσει επείγουσες έρευνες για την υπόθεση, ενώ ένας εκπρόσωπος, αφού ευχαρίστησε το εν λόγω site που αποκάλυψε το θέμα, τόνισε: "Θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με τη μέγιστη σοβαρότητα. Κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με την τραγωδία του "Χίλσμπορο" και τη στήριξή της στις οικογένειες των 96 θυμάτων".

Από τις 34 κυβερνητικές διευθύνσεις IP που είναι γνωστές στο κοινό, τουλάχιστον δύο χρησιμοποιήθηκαν την τελευταία και πλέον τριετία για να προστεθούν οι φράσεις " Blame Liverpool fans" και "You'll never walk again".

Μία επίσημη έρευνα, πάντως, είναι απαραίτητη για να διαπιστωθεί ποια υπηρεσία και ποιοι άνθρωποι ευθύνονται για τις αλλαγές, καθώς οι διευθύνσεις IP καλύπτουν χιλιάδες υπολογιστές του συστήματος.

Διαβάστε ακόμη:

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Γκρόμπελαρ για το "Χίλσμπορο"

Χίλσμπορο: Η Αλήθεια

Ανατριχίλα με το "You'll never walk alone" (VIDEOS)

Οι ερευνητές του "Χίλσμπορο" βρήκαν 2.500 "χαμένα" αστυνομικά σημειωματάρια

Τα 96 θύματα του "Χίλσμπορο"

Τριαντάφυλλα μνήμης στο "Χίλσμπορο" (photos)

Συγκλόνισαν με το τραγούδι τους οι φίλοι της Λίβερπουλ (VIDEO)

Το εντυπωσιακό κορεό για τους "96"

News 24/7

24MEDIA NETWORK