Τρία εκ. ευρώ για να παίξει ο Κουρτουά κόντρα σε Τσέλσι

Ένας απίστευτος όρος στο συμβόλαιο του δανεισμού του Τιμπό Κουρτουά από την Τσέλσι στην Ατλέτικο Μαδρίτης αποτρέπει τον Βέλγο τερματοφύλακα, ίσως τον κορυφαίο τούτη τη στιγμή στον κόσμο, να αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα που έχει τα δικαιώματά του.

Τρία εκ. ευρώ για να παίξει ο Κουρτουά κόντρα σε Τσέλσι

Οι "μπλε", έχοντας πάρει το... μάθημά τους στο Σούπερ Καπ Ευρώπης το 2012, όπου οι "ροχιμπλάνκος" επικράτησαν με 4-1 χάρη σε χατ τρικ του Ρανταμέλ Φαλκάο και εξαιρετικές επεμβάσεις του 21χρονου τερματοφύλακα, αποφάσισαν να μην την πάθουν ξανά εκ των έσω.

Στους δανεισμούς του Κουρτουά που ακολούθησαν, έβαλαν σχετική ρήτρα που ουσιαστικά απέτρεπε τους "ροχιμπλάνκος" να τον χρησιμοποιήσουν στην περίπτωση οι δύο ομάδες τεθούν αντιμέτωπες.

Σύμφωνα με ισπανικά και βελγικά ΜΜΕ, για να αγωνιστεί ο Κουρτουά σε αγώνα κόντρα στην Τσέλσι θα πρέπει οι Μαδριλένοι, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, να δώσουν στους Λονδρέζους 3.000.000 ευρώ. Αυτό το ποσό αφορά μόνο ένα παιχνίδι, οπότε εάν οι δύο ομάδες κληρωθούν στα ημιτελικά και ο Ντιέγκο Σιμεόνε θέλει τον Βέλγο "κέρβερο" στην ενδεκάδα και στα δύο παιχνίδια, τότε η ρήτρα διπλασιάζεται.

Στην περίπτωση που η Ατλέτικο χρησιμοποιήσει τον Κουρτουά δίχως να καταβάλλει τα χρήματα, τότε στο συμβόλαιο προβλέπεται πρόστιμο ύψους 10.000.000 ευρώ.

Η πρόκριση της πρωτοπόρου στην Primera Division απέφερε 4.900.000 ευρώ ως πριμ από την UEFA, ενώ η ενδεχόμενη παρουσία της στον τελικό θα της αποφέρει 6.500.000 ευρώ σε περίπτωση που ηττηθεί ή 10.500.000 ευρώ σε περίπτωση που κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Όπως και να έχει, περιθώριο κέρδους υπάρχει ακόμα κι αν η κληρωτίδα φέρει αντιμέτωπες τις δύο ομάδες του Κουρτουά.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλιο Θ. Καίσαρη: Τα γαλατικά χωριά όμορφα λάμπουν

Σχόλιο Ν. Γιαννόπουλου: Το ουίσκι του Σιμεόνε και ο... Βαλβέρδε

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-0

Η πρώτη φορά της Ατλέτικο μετά από 40 χρόνια

Τα ισπανικά Mέσα για τον άθλο της Ατλέτικο

Σιμεόνε: "Αγαπώ τους παίκτες μου"

Μαρτίνο: "Δεν είχαμε ιδέες"

News 24/7

24MEDIA NETWORK