Ελάχιστες οι ελπίδες για Παναθηναϊκό, κανονικά στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να αποκλείσει τον Ολυμπιακό από την Ευρώπη, οι πιθανότητες που έχει και όλες οι εξελίξεις πριν από τη συζήτηση στην επιτροπή της UEFA.

Ελάχιστες οι ελπίδες για Παναθηναϊκό, κανονικά στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Δεν έχει τύχη η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να πετύχει τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού απ'την Ευρώπη. Όπως είναι γνωστό, η αναφορά του Παναθηναϊκού θα συζητηθεί απ'την αρμόδια επιτροπή της UEFA το πρωί της Πέμπτης στη Νιόν της Ελβετίας. Μάλιστα, παρόντες δεν θα είναι μόνον εκπρόσωποι των “πρασίνων”, αλλά και του Ολυμπιακού.

Η προσπάθεια, όμως, του Παναθηναϊκού δεν έχει τύχη. Κι αυτό γιατί η αρμόδια επιτροπή της UEFA έχει ήδη αποφανθεί επί του θέματος. Ο ίδιος ο Τζιάνι Ινφαντίνο με δηλώσεις του είχε ξεκαθαρίσει πως “τα πειθαρχικά όργανα της UEFA έχουν προσωρινά επιτρέψει τη συμμετοχή του Ολυμπιακό”, ενώ είχε προσθέσει πως “υπάρχουν έρευνες και η κατάσταση ενδέχεται να αλλάξει”.

Δεν αλλάζει η απόφαση χωρίς νέα στοιχεία

Για να αλλάξει όμως η κατάσταση χρειάζονται νέα στοιχεία. Ο φάκελος του Παναθηναϊκού δεν περιέχει κάτι που να μην έχει ήδη εξετάσει η αρμόδια επιτροπή της UEFA που έχει πλήρη γνώση της υπόθεσης, των κατηγοριών, των ανακρίσεων του Γιώργου Ανδρεάδη και των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Θα είναι λοιπόν τεράστια έκπληξη αν με βάση τα ίδια στοιχεία και για την ίδια υπόθεση η αρμόδια επιτροπή της UEFA αλλάξει την αρχική της απόφαση. Αν πρέπει να δανειστούμε την εγχώρια λαϊκή έκφραση, μια ενδεχόμενη δικαίωση των θέσεων του Παναθηναϊκού θα συνιστά “κωλοτούμπα”από πλευράς UEFA. Θα είναι στροφή 180 μοιρών, χωρίς να στοιχειοθετείται από κάποια αλλαγή στα δεδομένα που είχε στα χέρια της όταν και πήρε την απόφαση να επιτρέψει (προσωρινά) στον Ολυμπιακό να αγωνιστεί φέτος στο Champions League. Έτσι έκρινε και είναι σχεδόν αδύνατον να το αλλάξει.

Στο CAS ο τελευταίος λόγος

Ο Παναθηναϊκός (και ο ΠΑΟΚ που είναι στο πλευρό του) έχει ελάχιστες, αν όχι ανύπαρκτες, πιθανότητες να δικαιωθεί σ'αυτήν του την προσπάθεια σ'αυτό το χρονικό σημείο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αυτό θα είναι το τέλος. Όποια κι αν είναι η απόφαση της UEFA, που είναι σχεδόν βέβαιο πως θα παραμείνει στην αρχική της θέση, το λόγο θα πάρει το CAS, στο οποίο μπορεί να προσφύγει η πλευρά πως δεν θα μείνει ικανοποιημένη απ'την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Το CAS θα έχει τον τελευταίο λόγο και η στάση ενός τέτοιου ανεξάρτητου οργάνου, του ανώτατου αθλητικού, θα θέσει ένα τέλος στη διαμάχη. Πιθανή δικαίωση της στάσης της UEFA αφενός θα διατηρήσει το ασφαλές status του Ολυμπιακού (πάντα μέχρι να υπάρχουν στοιχεία που αλλάζουν την υπόθεση) και αφετέρου θα διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες μπορεί να υπάρχουν για το αν η UEFA έκρινε αμερόληπτα και σωστά την υπόθεση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK