Νίκες για Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μπάγερν και Άρσεναλ

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκανε επίδειξη δύναμης με αντίπαλο τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα, όπως και η Μπάγερν εναντίον της Λεβερκούζεν, ενώ η Άρσεναλ στάθηκε τυχερή απέναντι στη Νιούκαστλ από τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στο Champions League.

Νίκες για Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μπάγερν και Άρσεναλ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Σλάβεν Κοπρίβνιτσα 3-0

(11' αυτ. Παράτσκι, 44' Ενρίκες, 79' Μάτσελ)

Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ κόντρα στη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα, επικρατώντας με 3-0 για την 8η αγωνιστική της 1. HNL και ανακτώντας την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα από την Σπλιτ. Η ομάδα του Ζόραν Μάμιτς παρατάχθηκε δίχως τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος με 5 γκολ, Άρμιν Χότζιτς, ωστόσο δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Στο 11ο λεπτό, ο Γκόραν Παράτσκι σημείωσε αυτογκόλ και πριν ολοκληρωθεί το 1ο ημίχρονο, ο δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Χιλιανός επιθετικός Άνχελο Ενρίκες, ο οποίος πέρυσι είχε σημειώσει 21 γκολ στο πρωτάθλημα και φέτος έφτασε ήδη στα 4 σε 4 αγώνες. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Αλεξάντρου Μάτσελ στο 79ο λεπτό, με συνέπεια η Ντιναμό να μείνει για 40ό αγώνα σε όλες τις διοργανώσεις δίχως ήττα και να διευρύνει το σχετικό ρεκόρ.

Η σύνθεση της Ντιναμό (4-2-3-1): Εντουάρντο, Ματέλ, Σίγκαλι, Σιμούνοβιτς (75' Μπένκοβιτς), Πίβαριτς, Ρογκ, Άντολιτς, Φερνάντες, Τσόριτς (80' Γκονσάλο), Πιάτσα (68' Σουντανί), Ενρίκες

Νίκες για Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μπάγερν και Άρσεναλ
Μίλερ-Μπάγερν

Μπάγερν - Λεβερκούζεν 3-0

(26', 60' πέν. Μίλερ, 71' πέν. Ρόμπεν)

Η Μπάγερν δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης σε κανένα σημείο του αγώνα και στο πρώτο δύσκολο παιχνίδι της σεζόν με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν, έφτασε στη νίκη με 3-0 στην "Άλιαντς Αρένα". Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναγκάστηκε να παρατάξει μία άμυνα δίχως κανονικό κεντρικό αμυντικό, δίνοντας εντολή στον Τσάμπι Αλόνσο να αρχίζει από αυτήν τη θέση, έχοντας δίπλα του τον Ντάβιντ Αλάμπα. Στον αντίποδα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αγωνίστηκε βασικός, έχοντας ως αντίπαλο τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι που επέστρεψε στην ενδεκάδα και άφησε πίσω του σε πιο ελεύθερο ρόλο τον Τόμας Μίλερ να ανοίγει χώρους.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, ευκαιρίες υπήρχαν εκατέρωθεν, ωστόσο η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League ήταν αυτή που είχε την υπεροχή. Αυτή μεταφράστηκε σε γκολ για πρώτη φορά στο 26' με τον φορμαρισμένο Τόμας Μίλερ. Οι τάχιστες αντεπιθέσεις των φιλοξενουμένων δεν ήταν αρκετές για να νικήσουν το εξαιρετικό Μάνουελ Νόιερ που είπε "όχι" σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε. Εν συνεχεία, ανέλαβε δράση ο... Ρομπέρτο Χίλμπερτ, ο οποίος υπέπεσε σε δύο πέναλτι στο 2ο ημίχρονο, με τον Μίλερ και τον Άριεν Ρόμπεν να τον "τιμωρούν". Η ομάδα του Ρόγκερ Σμιντ δεν είχε απάντηση και γνώρισε την πρώτη σημαντική ήττα της σεζόν, λίγες ημέρες μετά από την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η σύνθεση της Μπάγερν (4-2-3-1): Νόιερ, Λαμ, Αλόνσο, Αλάμπα, Μπερνάτ (73' Ντάντε), Βιδάλ, Τιάγκο (82' Ρόντε), Ρόμπεν (78' Γκέτσε), Μίλερ, Κόστα, Λεβαντόβσκι

Νίκες για Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μπάγερν και Άρσεναλ
Άρσεναλ

Νιούκαστλ - Άρσεναλ 0-1

(52' αυτ. Κολοτσίνι)

Η Άρσεναλ έκανε ξανά επίδειξη αστοχίας και αναποτελεσματικότητας, αλλά χάρη στον πρώτο σκόρερ της, το... αυτογκόλ, υπέταξε με 1-0 τη Νιούκαστλ των 10 παικτών στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ". Η φάση που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 16ο λεπτό, όταν ο Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς έκανε αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, δέχθηκε κάρτα πριν καλά καλά αρχίσει το παιχνίδι. Ο Σέρβος επιθετικός που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τις "καρακάξες" δέχθηκε κίτρινη κάρτα στα 11 δευτερόλεπτα από το ντεμπούτο του, δέχθηκε νέα κίτρινη στα 2 λεπτά της δεύτερης εμφάνσής του και σήμερα αποβλήθηκε μετά από 16 λεπτά αγώνα.

Η υπεροχή των "κανονιέρηδων" ήταν αναπόφευκτη, όπως και η στατιστική... πανωλεθρία. Πριν από τη σέντρα, είχαν μετουσιώσει σε γκολ το 4,4% των τελικών προσπαθειών τους στο πρωτάθλημα (2 γκολ σε 45 σουτ, χωρίς να προσμετρούν τα μπλοκαρισμένα). Το 1ο ημίχρονο έκλεισε με 10 σουτ και κανένα γκολ για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, που έπαιξε με τον Θίο Γουόλκοτ στην κορυφή και τους Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, Άαρον Ράμσεϊ και Αλέξις Σάντσες σε υποστηρικτικό ρόλο. Η λύτρωση ήρθε στο 52', όταν ο Φάμπιο Κολοτσίνι παρενεβλήθη σε προσπάθεια του Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τιμ Κρουλ. Όσο κι αν προσπάθησαν οι γηπεδούχοι, δεν κατάφεραν να απαντήσουν με παίκτη λιγότερο και το τρίτο γκολ της Άρσεναλ στο πρωτάθλημα και δεύτερο υπέρ της αυτογκόλ έκρινε τον νικητή.

Η σύνθεση της Άρσεναλ (4-2-3-1): Τσεχ, Μπεγερίν, Παουλίστα, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν (81' Αρτέτα), Ράμσεϊ, Σάντσες, Γουόλκοτ (70' Ζιρού)

News 24/7

24MEDIA NETWORK