Στους ομίλους του Champions League ο κάτοχος του Europa League

Ο μαδριλένικος τελικός Champions League μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο φέρνει εξελίξεις στο Europa League.

Στους ομίλους του Champions League ο κάτοχος του Europa League
Λίβερπουλ-Βιγιαρεάλ

Η πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League σε συνδυασμό με την παρουσία της Ατλέτικο Μαδρίτης στον αγώνα του "Τζιουζέπε Μεάτσα" έφερε εξελίξεις και στο "μέτωπο" του Europa League.

Σεβίλλη, Σαχτάρ, Βιγιαρεάλ και Λίβερπουλ, οι τέσσερις ομάδες που συγκρούονται στα ημιτελικά του Europa League, πλέον δεν κυνηγούν απλώς ένα "εισιτήριο" για τον τελικό και ακολούθως το τρόπαιο, αλλά και μία θέση στο επόμενο Champions League.

Οι δύο "γίγαντες" της Μαδρίτης έχουν εξασφαλίσει θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω του ισπανικού πρωταθλήματος κι έτσι δεν θα χρησιμοποιήσουν το "εισιτήριο" του κατόχου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, από την περσινή σεζόν, αυτό μεταφέρεται στον κάτοχο του Europa League, εάν το χρειάζεται, ή στον πρωταθλητή της 13ης χώρας της κατάταξης της UEFA, εν προκειμένω στον Ολυμπιακό.

Μόνο που καμία από τις τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στα ημιτελικά του Europa League δεν μπορεί να βρεθεί στην ανώτερη διοργάνωση μέσω πρωταθλήματος (Βιγιαρεάλ και Σαχτάρ έχουν θέση στα προκριματικά, η Λίβερπουλ κατά πάσα πιθανότητα στο Europa League, η Σεβίλλη είναι πιθανό να μην βγει καν Ευρώπη).

Ως εκ τούτου, όποια φτάσει στην πηγή και πιει και... νερό, θα βρεθεί κερδισμένη εις διπλούν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK