Η Αλβανία δικαιώθηκε στο CAS, σε τροχιά πρόκρισης στο Euro 2016

Το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο δικαίωσε την Αλβανία για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα τον περασμένο Οκτώβρη στο ματς κόντρα στη Σερβία. Οι Αλβανοί παίρνουν τους τρεις βαθμούς του αγώνα, που τους βάζουν πλέον σε τροχιά πρόκρισης στα τελικά του Euro 2016.

Η Αλβανία δικαιώθηκε στο CAS, σε τροχιά πρόκρισης στο Euro 2016

Η Αλβανία δικαιώθηκε μέσω του Ανώτατου Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα τον περασμένο Οκτώβρη στο ματς κόντρα στη Σερβία για τα προκριματικά του Euro 2016! Σύμφωνα με απόφαση που ανακοινώθηκε την Παρασκευή (10/7), οι Αλβανοί θα πάρουν στα "χαρτιά" τη νίκη με 3-0 και μαζί και τους τρεις βαθμούς.

Στην ουσία λοιπόν αλλάζει ο "νικητής" του αγώνα, μιας και η UEFA είχε δώσει το ματς στα "χαρτιά" στη Σερβία. Το πρόστιμο των 100.000 ευρώ με το οποίο είχε τιμωρηθεί κάθε ομοσπονδία παραμένει.

Οι Αλβανοί κρίθηκαν ένοχοι για το drone, αλλά το CAS εξήγησε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις πως αρνήθηκαν να συνεχίσουν το ματς και άρα υπαίτια για την διακοπή κρίθηκε η Σερβία.

"Υπέροχα. Αυτό σημαίνει ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. 3 βαθμοί στο Βελιγράδι. Ζήτω Αλβανία" έγραψε στο twitter του ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα.

Σε τροχιά Euro 2016

Οι τρεις αυτοί βαθμοί μάλιστα που παίρνει η Αλβανία την βάζουν σε τροχιά πρόκρισης στα τελικά του Euro 2016! Πιο συγκεκριμένα, οι Αλβανοί είχαν 7 βαθμούς σε 4 αγώνες, ενώ περίμεναν την επίσημη απόφαση για το ματς κόντρα στην Σερβία. Μετά λοιπόν από την απόφαση πάνε στους 10 βαθμούς, όσους έχει δηλαδή και η δεύτερη Δανία, με την Αλβανία ωστόσο να έχει ένα ματς λιγότερο.

Απομένουν ακόμη τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της φάσης των προκριματικών, με τους Αλβανούς να έχουν εξασφαλίσει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την συμμετοχή τους στα μπαράζ, ενώ είναι πλέον πιθανό να καταφέρουν να πάρουν και την απευθείας πρόκριση.

Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Δανία (4 Σεπτεμβρίου) και σε περίπτωση νίκης θα μπουν για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στη συνέχεια παίζουν με Πορτογαλία (7 Σεπτέμβρη), Σερβία (8 Οκτώβρη) και Αρμενία (11 Οκτώβρη).

Διαβάστε ακόμη:

Ομοσπονδία Αλβανίας: "Ο διαιτητής δεν ανέφερε τίποτα για το ελικοπτεράκι"

Πλατινί: "Κι αν υπήρχε βόμβα στο ελικοπτεράκι;"

Έλεγχος από αστυνομικούς και στον Κάτσε

Οι κατηγορίες της UEFA σε Αλβανία και Σερβία

"Πολιτική πρόκληση" και "ξεφτίλα των Σέρβων"

Εκτεταμένα στιγμιότυπα από το ξύλο στο Βελιγράδι (VIDEO)

PHOTOSTORY: Τα επεισόδια στο Βελιγράδι

ΧΑΜΟΣ! Μία... σημαία διέκοψε το ματς Σερβία-Αλβανία! (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK