Οριστικό: Κανονικά στη Γαλλία το Euro 2016

Παρά την έντονη ανησυχία λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων, η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας, ξεκαθαρίζει πως το Euro 2016 θα πραγματοποιηθεί κανονικά στα γήπεδα της Γαλλίας.

Τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής (13/11), μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις προκάλεσαν ανησυχία στους διοργανωτές του Euro 2016 σχετικά με την ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης το ερχόμενο καλοκαίρι.

Παρόλα αυτά, η UEFA, μέσω ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν κανονικά στα γήπεδα της Γαλλίας και δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή.

Αναλυτικά:

"Για περισσότερα από τρία χρόνια, η Οργανωτική Επιτροπή του Euro 2016, εργάζεται στενά με τις γαλλικές αρχές προκειμένου να αναπτύξει μηχανισμούς που θα εγγυηθούν την πραγματοποίηση ενός ασφαλούς τουρνουά. Είμαστε πεπεισμένοι πως έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να είναι ασφαλείς όλοι όσοι έχουν έμμεση ή άμεση σχέση με τη διοργάνωση.

Η κλήρωση του Euro θα λάβει χώρα, όπως είχε ανακοινωθεί, στις 12 Δεκεμβρίου στο "Παλέ ντε Κονγκρέ" του Παρισιού και η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου ως τις 10 Ιουλίου του 2016".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αποχωρούσαν από το "Σταντ Ντε Φρανς", ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο

Ανησυχία για το Euro 2016 στη Γαλλία

Πανικός και στο "Σταντ ντε Φρανς": Έκρηξη έξω από το γήπεδο