3ος προκρ.: Διακοπή και αποκλεισμός της Ανόρθωσης

Άδοξο αποκλεισμό γνώρισε η Ανόρθωση στο "Α. Παπαδόπουλος" από την Ντίλα Γκόρι. Η κυπριακή ομάδα ηττήθηκε 3-0, ενώ αντιμετωπίζει και σοβαρό κίνδυνο τιμωρίας εξαιτίας της εισβολής οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο που οδήγησε στη διακοπή του αγώνα.

3ος προκρ.: Διακοπή και αποκλεισμός της Ανόρθωσης

Η "κυρία" ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, με την έναρξη του δευτέρου όμως, η γεωργιανή ομάδα ανέβασε ρυθμούς, είχε δοκάρι στο 47' και στο 53' ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με γκολ του Βατσάτζε, ο οποίος ενδεχομένως να βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Η σεμνή τελετή -ουσιαστικά- έλαβε τέλος στο 78ο λεπτό, όταν μετά από αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων, ο Σαλαουχβάτζε από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της Ντίλα Γκόρι. Λίγο αργότερα ο Βατσάτζε έκανε το 3-0 και έβαλε τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων, οι οπαδοί των οποίων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πρόωρο αποκλεισμό γνώρισε και η Ομόνοια που ηττήθηκε 6-5 από τον Ερυθρό Αστέρα στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 η κανονική διάρκεια).

Η κυπριακή ομάδα είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μπαΐκοβιτς, ο οποίος αναδείχθηκε σε ήρωα των φιλοξενούμενων, καθώς απέκρουσε τα πέναλτι των Παβίσεβιτς και Ντάνιελσον.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος του κυπριακού ποδοσφαίρου στην κλήρωση του Europa League την Παρασκευή θα είναι ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος επικράτησε 1-0 της Άαλεσουντ στο "Κόλορ Στάντιον".

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Διονύσης Χιώτης που έκανε πολλές και σημαντικές επεμβάσεις, ενώ το μοναδικό γκολ σημειώθηκε στο 35ο λεπτό με γυριστό σουτ του Αντόρνο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πολύ πιο δύσκολα απ' όσο αναμενόταν, η Αθλέτικ Μπιλμπάο προκρίθηκε στα πλέι οφ του Europa League παρά την ήττα με 2-1 από τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα. Η κροατική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 28ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάρας και είχε δοκάρι στο 42', αλλά το γκολ του Μουνιαΐν (σε κενή εστία) στο 47', έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων. Στο 69ο λεπτό ο Γκρεγκούρινα εκμεταλλεύθηκε τα αμυντικά λάθη και ξανάδωσε το προβάδισμα στη Σλάβεν, ωστόσο το πολυπόθητο τρίτο γκολ δεν μπήκε ποτέ και η φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης χαμογέλασε στο τέλος.

Χωρίς να ιδρώσει, η Λίβερπουλ διπλασίασε τις νίκες της επί της Γκόμελ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Μπορίνι σημείωσε το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα (κοντινό βολέ στο 21'), ο Τζέραρντ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων προ κενής εστίας στο 42', ενώ ο Τζόνσον έγραψε το τελικό 3-0 στο 71'.

Το... χάρο με τα μάτια της είδε η Ίντερ, καθώς βρέθηκε να χάνει 2-0 από τη Χάιντουκ στο 58', εν τέλει όμως, διαφύλαξε το 3-0 του πρώτου αγώνα και πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Η κροατική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 22' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βούκουσιτς και διπλασίασε τα τέρματά της στο 58' με ένα εξαιρετικό σουτ του Βούκοβιτς. Στο 80ό λεπτό οι "νερατζούρι" τα χρειάστηκαν, αφού ο Βούκουσιτς άγγιξε το 3-0.

Ένα ημίχρονο έφτανε για να "καθαρίσει" την πρόκριση η Μαρσέιγ με θύμα την Εσκισεχίρσπορ. Ο Α. Αγιού άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό με κοντινή προσπάθεια, ενώ ο Ζινιάκ διπλασίασε τα τέρματα της γαλλικής ομάδας με υπέροχο βολέ στο 36'. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Α. Αγιού με κεφαλιά στο 65'. Το μοναδικό μελανό σημείο για τους γηπεδούχους ήταν η ανόητη αποβολή του Σεϊρού στο 75' (για σκληρό μαρκάρισμα στον Πότουκ).

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών

Ακτόμπ - Γκενκ 1-2

Ντιναμό Μόσχας - Νταντί Γιουνάιτεντ 5-0

Έλφσμποργκ - Χόρσενς 2-3

Ομόνοια - Ερυθρός Αστέρας 5-6 πεν. (0-0 κ.δ.)

Σλάβεν Κοπρίβνιτσα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

Άαλεσουντ - ΑΠΟΕΛ 0-1

Ανόρθωση - Ντίλα Γκόρι (διεκόπη)

Λέγκια Βαρσοβίας - Ριντ 3-1

Μέταλουργκ Ντόνετσκ - Τρόμσο 0-1

Μλάντα Μπόλεσλαβ - Τβέντε 0-2

Ρόζενμποργκ - Σερβέτ 0-0

Γιουνγκ Μπόις - Κάλμαρ 3-0

Γάνδη - Βιντεότον 0-3

Σπάρτακ Τρνάβα - Στεάουα Βουκουρεστίου 0-3

Λεχ Πόζναν - ΑΪΚ Στοκχόλμης 1-0

Μούρα - Άρσεναλ Κιέβου 0-2

ΠΑΟΚ - Μπνέι Γιεχούντα 4-1

Πλζεν - Ρουχ Χορζόφ 5-0

Σπάρτα Πράγας - Αντμίρα Βάκερ 2-2

Φίτεσε - Ανζί 0-2

Ζέτα - Σαράγεβο 1-0

Μπούρσασπορ - Κουόπιο 6-0

Ανόβερο - Σεντ Πάτρικς 2-0

Ραπίντ Βουκουρεστίου - Χέρενφεν 1-0

Ίντερ - Χάιντουκ 0-2

Μαρσέιγ - Εσκισεχίρσπορ 3-0

Μαρίτιμο - Αστέρας Τρίπολης 0-0

Λίβερπουλ - Γκόμελ 3-0

Ραπίντ Βιέννης - Βοϊβοντίνα 2-0

*** Με έντονα μαύρα γράμματα οι ομάδες που προκρίνονται

Διαβάστε εδώ τι έγινε στα πρώτα παιχνίδια.

VIDEOS ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK