Ελλάδα - Γερμανία 4-5

Η Εθνική Ελπίδων πάλεψε μέχρι την εκπνοή απέναντι στους πανίσχυρους Γερμανούς, αλλά υπέκυψε στην τελευταία φάση του αγώνα με το χορταστικό 4-5. Ελπίζει πλέον να είναι στους καλύτερους δεύτερους για πρόκριση στα πλέι οφ του Ευρωπαϊκού.

Ελλάδα - Γερμανία 4-5

Απέναντι στη Γερμανία των πέντε νικών σε ισάριθμα παιχνίδια οι διεθνείς του Γιώργου Γεωργιάδη υπερέβαλαν εαυτούς. Αν και βρέθηκαν τρεις φορές πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο στο 90' (αποβλήθηκε ο Φορτούνης), είχαν τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσουν 4-4 με τον Βλαχοδήμο στο 93' και να φτάσουν κοντά στο να σώσουν τουλάχιστον το βαθμό σ' ένα τρελό παιχνίδι μα διαδοχικές ανατροπές συναισθημάτων.

Ωστόσο ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς, ο -γεννημένος στο Τόγκ-ο Μλάπα "εκτέλεσε" την εθνική στην τελευταία φάση του αγώνα και γκρέμισε τα όνειρά της για κατάκτηση της πρωτιάς στον 1ο προκριματικό όμιλο.

Το τι είχε συμβεί μέχρι τις καθυστερήσεις που διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να γίνει σενάριο για... ταινία δράσης. Η εθνική, πιο δραστήρια στο πρώτο μισό του πρώτου αγώνα, άνοιξε το σκορ με τον Πέτσο στο 22', όμως η απάντηση της Γερμανίας ήταν άμεση. Ο Μλάπα της Χοφενχάιμ, ανίκητος τόσο ψηλά όσο και χαμηλά, ισοφάρισε στο 28' και έδωσε προβάδισμα στα "πάντσερ" στο στο 45'. Ο Φορτούνης πάντως πρόλαβε να κάνει το 2-2 στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου και να ανατρέψει τα δεδομένα ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου που κινήθηκε στους ίδιους ακριβώς ρυθμούς, σε ό,τι είχε να κάνει τουλάχιστον με τα γκολ.

Ευκαιρίες πολλές για αμφότερες τις ομάδες, με τη Γερμανία να κάνει το 2-3 χάρη σε προσπάθεια του Εσβάιν στο 56' και τον Πέτσο να ισοφαρίζει στο 62' μετά από σλάλομ του Φορτούνη. Την ίδια ώρα όμως που η επίθεση της εθνικής έβγαζε... φωτιές, η άμυνα είχε πολλά προβλήματα, ιδίως δε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Λαγός, Κατσικάς), με αποτέλεσμα στο 87' ο Μπελ και αφού οι φιλοξενούμενοι απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις, να πετύχει το 4-3. Η συνέχεια γράφηκε στις καθυστερήσεις, όπως ήδη αναφέραμε, με Βλαχοδήμο και Μλάπα να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ελλάδα: Λάμπρου, Σκόνδρας, Ποτουρίδης, Κατσικάς, Λαγός, Γκέντσογλου (88' Μαρουκάκης), Μαυρίας (78' Μητρόπουλος), Φορτούνης, Γιάννου, Πέτσος, Φετφατζίδης (74' Βλαχοδήμος)

Γερμανία: Τραπ (46' Μπάουμαν), Γιάντσκε, Μπελ, Γιουντογκάν, Χόλτμπι, Μλάπα, Λάιτνερ (58' Χέρμαν), Εσβάιν, Γιουνγκ, Νέουμαν, Μπάιστερ (67' Φουνκ)

Κίτρινες: Λαγός, Πέτσος, Βλαχοδήμος - Γιάντσκε, Νόιμαν, Μλάπα, Φουνκ

Κόκκινες: Φορτούνης

Από το γήπεδο της Τρίπολης

* Στο γήπεδο του Αστέρα βρέθηκαν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και ο Ανδρέας Νινιάδης από τον Ολυμπιακό, καθώς επίσης Έλληνες και ξένοι μάνατζερ, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της γερμανικής Χοφενχάιμ (εκεί αγωνίζεται και ο Μλάπα).

* Ένα από τα... δίδυμα του γηπέδου ήταν και αυτό του Αντώνη Νικοπολίδη με τον Άγγελο Μπασινά.

* Στις κερκίδες και ο νέος προπονητής του Αστέρας, Σάκης Τσιώλης, όπως και ο στόπερ των Αρκάδων, Θανάσης Κωστούλας.

* Στις κερκίδες βρέθηκαν και λιγοστοί Γερμανοί φίλαθλοι, προφανώς από το Ράτινγκεν (πόλη της Βεστφαλίας), καθώς είχαν αναρτήσει ένα σχετικό πανό. Όταν άρχισαν τα συνθήματα αποδοκιμάστηκαν από τους Έλληνες, οι οποίοι θυμήθηκαν τα περί χρέους.

Το live του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK