Τα πήρε όλα: Τρεμπλ ξανά η Παρί στο "αντίο" του Ιμπραχίμοβιτς

Χωρίς αντίπαλο η Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία, νίκησε 4-2 τη Μαρσέιγ στον τελικό του Κυπέλλου και κατέκτησε όλους τους εγχώριους τίτλους. Φτάνοντας τα 10 τρόπαια ισοφάρισε την επίδοση της Ολιμπίκ, η οποία έμεινε εκτός Ευρώπης! Έφυγε με δύο γκολ ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Τα πήρε όλα: Τρεμπλ ξανά η Παρί στο "αντίο" του Ιμπραχίμοβιτς
Παρί Σεν Ζερμέν Μαρσέιγ Κύπελλο Ιμπραχίμοβιτς

Η Παρί Σεν Ζερμέν διατήρησε τα κεκτημένα και στο Κύπελλο Γαλλίας. Χάρη στο 3-1 επί της Μαρσέιγ στον τελικό του "Σταντ ντε Φρανς" η ομάδα του Λοράν Μπλαν ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την εφετινή σεζόν, κάνοντας δεύτερο σερί τρεμπλ εντός των τειχών (πρωτάθλημα, κύπελλο, λιγκ καπ).

Η Ολιμπίκ έπαιζε όλη τη χρονιά σ' ένα 90λεπτο, αλλά οι Παριζιάνοι δεν έδειξαν οίκτο. Μόλις στο 2' ο πανέξυπνος Ματουιντί βρέθηκε σε θέση βολής και δεν λάθεψε απέναντι στον Μανταντά.

Το 1-1 από τον Τοβέν στο 12' έδωσε το δικαίωμα στους Μαρσεγέζους ν' αναθαρρήσουν. Παρόλο πάντως που η πρωτευουσιάνοι δεν έλαμψαν με την απόδοσή τους, παρόλο που δεν τους δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 34' (χέρι Τοβέν στη γραμμή που θα συνοδευόταν με αποβολή), ήταν εμφανές πως δεν θ' αργήσουν να σκοράρουν ξανά.

Πρωταγωνιστής ξανά ο Ματουιντί, ο οποίος στο 47' ανατράπηκε από τον Ενκουλού και ο Ιμπαχίμοβιτς σκόραρε από την άσπρη βούλα. Όταν δε δέκα λεπτά μετά ο Καβάνι έκανε το 3-1, οι Μασσαλοί αποδέχθηκαν τη μοίρα τους. Ο τραυματισμός του Μπαραντά έβαλε ακόμη ένα εμπόδιο στην ομάδα του Πασί, η οποία στο 82' δέχθηκε και τέταρτο γκολ, το δεύτερο από τον Ιμπραχίμοβιτς στο τελευταίο παιχνίδι του με την κοκκινομπλέ φανέλα.

Απλώς στο φινάλε, και πριν από το standing ovation στον Σουηδό σούπερ σταρ, ο Μιτσί Μπατσουαγί επιβεβαίωσε πως δεν... ταιριάζει στη Μαρσέιγ, ήταν μια όαση σ' ένα ελλειπέστατο ρόστερ.

Μαρσέιγ (4-4-2): Μανταντά, Μανκίγιο, Ενκουλού, Ρεκίκ, Μεντί, Ίσλα, Ντιαρά, Μπαραντά (70' Τζαντζεντζέ), Τοβέν (81' Ενκουντού), Φλέτσερ (60' Καμπελά), Μπατσουαγί

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Σιρίγκου, Οριέ, Μαρκίνιος, Τ.Σίλβα, Μάξουελ, Σταμπουλί (75' Ντ.Λουίζ), Ραμπιό, Ματουιντί, Ντι Μαρία, Καβάνι (76' Λούκας), Ιμπραχίμοβιτς (89' Κιρζαβά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η "χρυσή Βίβλος" του Coupe de France

News 24/7

24MEDIA NETWORK