Ημιτελικά: Με "τριάρα" στον τελικό η Ντόρμουντ

Η Ντόρμουντ έκανε επίδειξη δύναμης μέσα στο Βερολίνο, επικράτησε με το εμφατικό 3-0 της Χέρτα και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του DFB Pokal, όπου θα αντιμετωπίσει την "μισητή" αντίπαλο, Μπάγερν Μονάχου.

Ημιτελικά: Με "τριάρα" στον τελικό η Ντόρμουντ

Η Ντότμουντ είναι η δεύτερη φιναλίστ του DFB Pokal, μετά την Μπάγερν Μονάχου. Οι Βεστφαλοί επικράτησαν με 3-0 της Χέρτα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου και πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ είχε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, πίεσε για το γκολ και είδε την προσπάθειά της να αποδίδει καρπούς στο 20ό λεπτό. Ο Μάρκο Ρόις δεν κατάφερε να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα στρώθηκε στον Γκονσάλο Κάστο, κι αυτός με ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρούνε Γιάρσταϊν.

Ημιτελικά: Με "τριάρα" στον τελικό η Ντόρμουντ

Οι "κιτρινόμαυροι" διατήρησαν τα ηνία του αγώνα, κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα κι είχαν ακόμη τρεις καλές στιγμές για πετύχουν γκολ, οι οποίες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Ρόμαν Μπίρκι. Αποτέλεσμα, το μοναδικό σουτ προς την εστία να λάβει χώρα στις καθυστερήσεις, αλλά ο Γενς Χέλεγκερ δεν ανησύχησε τον Ελβετό γκολκίπερ.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το υπέρ τους προβάδισμα και έφθασαν σε δεύτερο γκολ στο 75' με τον Ρόις. Οι Βεστφαλοί, παρότι ήταν με το 1,5 πόδι στον τελικό, δεν χαμήλωσαν τις μηχανές και έφθασαν σε τρίτο γκολ στο 83' με τον Χένρικ Μχιταριάν. Ο Ρόις από εκτελεστής μετατράπηκε σε δημιουργό, έστρωσε στον Αρμένιο κι αυτός, με πλασέ προ κενής εστίας, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Χέρτα (4-2-3-1): Γιάρσταϊν, Βάιζερ, Σταρκ, Μπρουκς, Πλάτενχαρντ, Σκίελμπρεντ, Λίστενμπεργκερ, Χαραγκούτσι (65' Σίμπερ), Καλού, Χέγκελερ (62' Μπάουμγιοχαν), Ιμπίτσεβιτς.

Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Μπίρκι, Πίστσεκ, Μπέντερ, Χούμελς, Σμέλτσερ (84' Ντουρμ), Βάιγκλ, Κάστρο (77' Γκιντογκάν), Μχιταριάν, Ρόις, Καγκάβα, Ράμος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Απριλίου

21:30 Μπάγερν Μονάχου - Βέρντερ Βρέμης 2-0

(30', 71' πεν. Μίλερ)

Τετάρτη 20 Απριλίου

21:30 Χέρτα - Ντόρτμουντ 0-3

(20' Κάστρο, 75' Ρόις, 83' Μχιταριάν)

News 24/7

24MEDIA NETWORK