Επιστρέφει στη διοίκηση του Άρη ο Λάμπρος Σκόρδας

Ο Λάμπρος Σκόρδας αναλαμβάνει για τρίτη φορά τη διοίκηση του Άρη, όπως αποφασίστηκε στη ΓΣ της ΚΜΑ. Ο έμπειρος παράγοντας έπεισε τα μέλη της Λέσχης για τις προθέσεις του και το πλάνο του και έλαβε το χρίσμα για τη διάσωση των "κιτρίνων".

Επιστρέφει στη διοίκηση του Άρη ο Λάμπρος Σκόρδας

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ζήτησε το χρίσμα από τα περίπου 500 μέλη (350 ταμιακώς εντάξει) του Φορέα που βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (18/12) στο "Βελλίδειο" και ελλείψει άλλης σχηματοποιημένης πρότασης, αναλαμβάνει τη διοίκηση του συλλόγου.

Ο πρόεδρος της ΚΜΑ, Πάνος Στεφανίδης, ζήτησε νέα ΓΣ στις 27 Δεκεμβρίου, θεωρώντας πρόωρο τον ορισμό διοίκησης μόλις 2 ημέρες μετά από την παραίτηση εκείνης του Δημήτρη Ηλιάδη, αλλά η πρότασή του δεν έγινε δεκτή κι έτσι αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση των σκήπτρων.

Η διοίκηση Σκόρδα θα οριστεί από το Πρωτοδικείο, με τον ίδιο να προτείνει τους Θανάση Κώνστα, Χρήστο Τσομπανίδη (δεν θα είναι τελικά στο σχήμα που θα προταθεί στο Πρωτοδικείο), Νίκο Βογιατζή, Στέφανο Τσιόνκη, Διονύση Αριστοτελίδη, Γιώργο Βασβάνη και τον πρόεδρο του ΑΣ Άρης, Θωμά Γιώτα, ο οποίος απάντησε θετικά.

Οι ομιλίες των πρωταγωνιστών

Μετά από τις εξηγήσεις Ηλιάδη και την ψήφιση της παραλαβής και δημοσιοποίησης του πορίσματος της "NEXIA", η ΓΣ της ΚΜΑ ασχολήθηκε με τα διοικητικά της ΠΑΕ. Αρχικά πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του Φορέα, Πάνος Στεφανίδης, λέγοντας: "Δυο μέρες τώρα, ως ΚΜΑ, προσπαθούμε να δούμε πώς θα κινηθούμε, έχοντας στα χέρια μας συγκεκριμένα στοιχεία. Υπάρχει προϋπολογισμός με βάση και τις συμφωνίες, με έξοδα 6.000.000 ευρώ και έσοδα 4.000.000 ευρώ. Πρέπει να βρεθεί η διαφορά των 2.000.000 ευρώ. Η κατάσταση είναι δύσκολη και τα νούμερα μεγάλα. Γνώμη μας ειναι ότι πρέπει να δώσουμε χρόνο 10 ημερών, να προχωρήσουμε όπως είμαστε τώρα και να προκηρυχθεί Γενική Συνέλευση, καθώς μπορεί να προκύψει και νέος ενδιαφερόμενος".

"Θεωρώ ότι όποια απόφαση λαμβάνεται σε 2 μέρες, είναι βεβιασμένη. Προσωπικά, δεν το θεωρώ σώφρον να ορίσουμε ανθρώπους που να αναλάβουν τόσο μεγάλα βάρη, δυο μέρες μετά από την παραίτηση της διοίκησης Ηλιάδη. Δεν θα μείνει ακυβέρνητη η ομάδα τις επόμενες 10 μέρες. Ο κ. Σκόρδας λέει ότι η ομάδα είναι ακυβέρνητη 6 μήνες, μετά από εκλογική διαδικασία. Εσείς θα αποφασίσετε".

Ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου του Ερασιτέχνη, Θωμά Γιώτα: "Σκηνές φαρ γουέστ εκτυλίχθηκαν προ 2 ημερών στον Άρη, Δεν αρμόζουν στην ομάδα. Έχει μια λαμπρή και μεγάλη ιστορία, και στο κατώφλι του 2014, θέλουμε να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια. Το να προπηλακίζονται παιδιά στα γραφεία του Άρη, είναι απαράδεκτο. Κι αν ξανασυμβεί, θα πάω στον εισαγγελέα. Η ΠΑΕ πρέπει αύριο το πρωί να έχει πρόεδρο κι όχι απλά σήμερα. Από εκεί και πέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό που κυλάει είναι πολύ σημαντικό. Ο Άρης βρίσκεται σαν τον ασθενή στην εντατική. Θα πρέπει άμεσα, σήμερα, αύριο το πρωί, να έχει πρόεδρο".

"Ο ΑΣ ήταν αρωγός και για να υπαχθούμε στο άρθρο 99, για το οποίο είπα ότι κάποιοι περνούσαν προς τα έξω μια υπεραισιοδοξία. Πρέπει να είμαστε απλά αισιόδοξοι κι όχι να βγαίνει η απόφαση και να παθαίνουμε σοκ. Ο ΑΣ Αρης, όποιος κι αν αναλάβει, θα είναι αρωγός στην προσπάθεια. Ο λαός επέλεξε την προηγούμενη διοίκηση κι αυτός θα επιλέξει την επόμενη".

"Υπάρχουν κάποια ζητήματα που δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Η 'ΑΡΗΣ-Εμπορική' δεν έχει πληρώσει από το 2008 ούτε ένα ευρώ. Εισέπραττε όμως μέχρι χθες. Στα μέση Νοέμβρη στείλαμε εξώδικο, καταγγέλλοντας αυτές τις συμβάσεις. Έχοντας τα μισθωτήρια, διαπιστώσαμε ακόμα μια παρατυπία. Ενώ δηλώνονταν 180 τ.μ. κάτω από τη Θύρα 2, αυτά αυθαίρετα έγιναν 580 τ.μ. Έχουμε το τμήμα πάλης που φέρνει πολλά μετάλλια. Ζήτησα από τη διοίκηση έναν χώρο για να στεγαστεί. Δεν είχε αντίρρηση, αλλά δεν πρόλαβε να το κάνει. Ζητάω σήμερα να δοθεί μια γωνιά, για να στεγαστεί το τμήμα πάλης".

Σκόρδας: "Νομίζετε ότι μπορώ να κάνω θαύματα"

Επόμενος ομιλητής ήταν ο Λάμπρος Σκόρδας, ο οποίος επιτέθηκε στον Δημήτρη Ηλιάδη και στην οικογένεια Στεφανίδη για τους χειρισμούς τους.

"Δεν ήθελα να μπω σε αυτό το μεγάλο δίλημμα. Το αν θα πρέπει να κάνω πάλι μια προσωπική υπέρβαση, να μην απολογηθεί κανένας για το τι έγινε, να μην πω τι έχουν κάνει. Να κάτσουμε να δούμε πώς μια διοίκηση που είπε ψέματα το καλοκαίρι, συνεχίζει να το κάνει ακόμα και σήμερα για το γεγονός επίσης ότι η ομάδα βρίσκεται τελευταία με 10 βαθμούς... Δεν διαλύεται μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά κι ο ΑΣ κι η μπάλα. Αν ο Άρης υποβιβαστεί, θα γίνει ΒΑΟ και Τρίτων. Ήρθα στη συνέλευση γιατί άκουσα μέσω κάποιου, τον κ. Ηλιάδη να μιλάει για τα χρέη προηγούμενων ετών".

"Σκεφτόμουν να μην έρθω, για να μην κάνω αυτή την υπέρβαση. Γιατί να αναλάβει κάποιος, που το καλοκαίρι έχασε τις εκλογές; Ο Ηλιάδης μας κοροϊδεύει. Κατεβήκαμε ξεβράκωτοι για το 99, είχαμε μαζί μας το Δημόσιο που ούτε εγώ δεν το πίστευα και χάσαμε το ματς στα χαρτιά. Πρέπει να αναλογιστούν όλοι τι θα γίνει αύριο. Δεν γίνεται αυτή λογική 'έλα Σκόρδα να αναλάβεις την ομάδα', την οποία διέλυσαν οικειοθελώς κάποιοι".

"Αλήθεια, για ποιο λόγο να αναλάβει κάποιος την ομάδα, ο οποίος έχασε τις εκλογές με 35%, ενώ η ομάδα έχει διαλυθεί; Έχει φύγει ο Ουντότζι κι οι παίκτες του καλοκαιριού. Για ποιο λόγο να αναλάβει ο Σκόρδας την ομάδα πάλι; Εμένα μου έχουν κατάσχει τα περιουσιακά στοιχεία μου, ο Ηλιάδης δεν έχει να χάσει τίποτα. Ηλιάδης και Στεφανίδης συζητούσαν ανήμερα της παραλαβής του πορίσματος να μην το παραλάβουν και να πάμε σε ΓΣ. Για ποιον λόγο; Το καλοκαίρι εξελέγη ο Ηλιάδης με τη βοήθεια συγκεκριμένων οργανωμένων οπαδών. Δεν έχω διαβεβαιώσεις για τη συνέχεια της σεζόν. Οι οργανωμένοι οπαδοί έφεραν τη διοίκηση Ηλιάδη, χωρίς κανείς άλλος να φέρει αντίρρηση. Θα πρέπει να πάμε σε ένα νέο άρθρο 99, με νέους κανόνες. Έχουμε ήδη μια βεβαρυμένη παρουσία. Ο κάθε πιστωτής προσπαθεί να αρπάξει ό,τι προλαβαίνει σήμερα, βλέποντας τον Άρη να διαλύεται".

"Εγώ θυμάμαι τον Άρη ως τεράστιο σύλλογο. Είμαι μέτοχος από το 1979. Φτάσαμε σε σημείο να διοικείται η ομάδα με οχλαγωγία. Το πιο πιθανό είναι ότι η ομάδα είναι ήδη υποβιβασμένη. Και δεν σημαίνει πως ό,τι έγινε πέρυσι στο τέλος, θα γίνει και φέτος. Εμείς σαν συνδυασμός τα έχουμε όλα, αλλά σήμερα δεν μπορούμε να δώσουμε καμία εγγύηση. Η σημερινή ομάδα δεν είναι η περσινή που τελείωσε τη σεζόν. Οι νεαροί παίκτες δεν έχουν να φάνε. Χθες κάποιοι είχαν μαζευτεί σε εστιατόριο να φάνε, δεν πληρώθηκε αυτό και σήμερα πήγαν αλλού, με τον πατέρα Στεφανίδη να λέει 'πηγαίνετε' να φάτε με ένα δικό μου μισθό. Κι όταν ζητήθηκαν τα χρήματα, είπε ο μπαμπάς Στεφανίδης 'μα δεν παίξαμε ακόμη το παιχνίδι της Πέμπτης'. Αυτά συμβαίνουν καθημερινά στην ομάδα. Νομίζετε ότι μπορώ να κάνω θαύματα, λες και περπατάω στο νερό κάθε μέρα. Αν θέλετε διαβεβαιώσεις, ελάτε να διοικήσετε. Ας δώσει ο κ. Ηλιάδης τα εκατομμύρια που απαιτούνται για να βγει η σεζόν κι ας έρθει να διοικήσει την ομάδα".

Ο Δημήτρης Ηλιάδης ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει και στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα: "Ο κ. Σκόρδας είναι αυτός που έλεγε στον προπονητή του Άρη να κρατήσει τους Παπαστεριανό και Παπαζαχαρία με 700.000 ευρώ. Ξέρουμε πολύ καλά πώς σώθηκε η ομάδα πέρυσι. Όταν παρέλαβα τη διοίκηση, ο κ. Σκόρδας μου είπε πως περιμένει να αποτύχω. Κάνει συναντήσεις σε ξενοδοχείο εδώ και μήνες".

Ψηφίδης: "Χειρότερα τα πράγματα στον Ερασιτέχνη"

Στη συνέχεια μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Ψηφίδης, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για τα χρέη του ΑΣ: "Ανέβηκα να μιλήσω για κάποια πράγματα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πώς λειτούργησε το άρθρο 99. Υπήρχε μια παρατεταμένη αντίθεση για την κατάθεση της αίτησης. Εγώ μπήκα κι ακολούθησα τους νομικούς. Το άρθρο 99 χαρακτηρίστηκε προπέτασμα καπνού. Απαράδεκτη κι αστεία η αίτηση. Οι δικηγόροι που κατέθεσαν την αίτηση, έπρεπε να καταθέσουν άμεσα τους μισθούς. Αυτά ειπώθηκαν για τον Άρη. Δουλέψαμε, κουραστήκαμε. Έκανε λάθος ένας κύριος που έδωσε τα εύσημα στον κ. Ηλιάδη, για τη συμφωνία με το Δημόσιο. Εγώ ήμουν με τον κ. Μαυραγάνη. Είμαστε στο άρθρο 99, αλλά πρέπει να γίνει η έφεση. Και κάτι άλλο. Δεν μπορεί ο Άρης να πάει στην ερασιτεχνική κατηγορία, γιατί το ΑΦΜ του ΑΣ έχει βάρος χρεών! Τα πράγματα είναι χειρότερα. Υπάρχουν πλαστά τιμολόγια".

"Και κάτι ακόμα για τον κ. Σκόρδα. Τον παρακαλούσα να του παραδώσω τα πεπραγμένα της διοίκησης μου. Καμία διοίκηση δεν το κάνει. Δεν συμβαίνει πουθενά αυτό. Μου είπε πως το μόνο που θέλει είναι ένα ισοζύγιο για τον λογιστή του. Στις 17 Απριλίου του παραδίδω το λογιστήριο και στις 27 Απριλίου μου λέει πως άργησα 20 μέρες. Τέλος με την 'πιπίλα' του 99. Πολύ καλά πήγαμε. Μην μπλέκουμε τα πόδια μας με τον Ερασιτέχνη. Εκεί τα πράγματα είναι χειρότερα. Πρέπει να μείνουμε στην κατηγορία".

Ο έφορος δημοσίων σχέσεων της Κοινωνίας Μελών Άρη, Άγγελος Μισιρλής, σημείωσε: "Το καλοκαίρι στο 'Αλεξάνδρειο', ο κ. Ηλιάδης έταξε 1.400.000 ευρώ. Πήραμε προπονητή τον Χατζηνικολάου και τον Μούτα για τεχνικό διευθυντή, ενώ στον Πλατανιά ο τελευταίος ήταν βοηθός του πρώτου. Από όλα αυτά που υποσχέθηκε ο Ηλιάδης, δεν πραγματοποίησε τίποτα. Η ομάδα έχει φτάσει σε σημείο να είναι τελειωμένη. Την επόμενη μέρα της απόρριψης στο άρθρο 99 βγήκε το 'φασούλι' του επενδυτή. Τον Άρη τον διέλυσαν. Αυτή η ΓΣ έπρεπε να γίνει το 2011. Τόσα χρόνια ο Άρης έχει επενδυτές Άραβες, Ισπανούς, Αμερικάνους και Δραμινούς. Λεφτά δεν έχει. Για το σημερινό κατάντημα της ομάδας φταίνε κι όλες οι προηγούμενες διοικήσεις. Για τον Γρανούζη και τον Κόντη κανείς δεν είπε τίποτα. Φτάσαμε σε σημείο σήμερα να ψάχνουμε κάποιους να έρθουν με φράγκα. Οι Αγιοβασίληδες τελείωσαν. Αυτοί που θέλουν να αναλάβουν, να δεσμευτούν ότι θα σωθεί η ομάδα. Ο Άρης χρειάζεται λεφτά".

Τον λόγο παίρνει ξανά ο Πάνος Στεφανίδης: "Δεσμεύθηκα και ραδιοφωνικά ότι θα παρουσιάσω μια πρόταση για το πώς μπορούμε να βγούμε από το τέλμα. Διαφωνώ με το χαρακτηρισμό ως 'προσχηματικής' της αίτησης που κατατέθηκε στο δικαστήριο. Εμένα η άποψη μου είναι ότι αυτήν τη στιγμή η ομάδα έχει δυνατότητα έφεσης. Βασική προϋπόθεση για να το κάνουμε είναι να πληρώσουμε τις δόσεις για τον μήνα Νοέμβριο. Είναι ένα ποσό 140.000 ευρών μείον 10.000 που πληρώθηκαν χθες. Όλοι όσοι αποκτήσαμε όνομα μέσα από τον Άρη, με πρώτο εμένα, πρέπει να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέας αίτησης. Μπορούμε να δουλεύουμε παράλληλα. Είμαι 1,5 χρόνο μέσα στον Άρη, δεν τον έχω χρεώσει ούτε ένα ευρώ".

"Θεωρώ ότι έχω κάνει το καλύτερο δυνατό για να μη μπει ο Άρης περισσότερο μέσα. Εγώ είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω, αλλά για να συμβεί αυτό, δεν μπορώ να υποσχεθώ μέσα σε 2-3 μέρες ότι μπορώ να τα καταφέρω. Γι' αυτό και ζητώ παράταση και να κατέβουν προτάσεις μέσα σε 10 μέρες για τις υπόλοιπες συνελεύσεις. Θα είναι αντικαταστατικό να προκύψει διοίκηση σήμερα. Δηλώνω ότι έχω την πρόθεση να μπω μπροστά, αν καταφέρω να δημιουργήσω ένα ΔΣ μέσα στην επόμενη εβδομάδα".

Ακολούθησε ερώτηση και απαντώντας έριξε τα βέλη του στον Λάμπρο Σκόρδα : "Υπάρχουν μεγάλες εταιρίες αυτή τη στιγμή, που έχουν πάρει προσωρινή διαταγή ("Sprinter", "Αγνό", "Expert"), με την κατάθεση έφεσης για το άρθρο 99. Κατηγορήθηκα ότι πληρώσαμε σαν διοικούσα πέρυσι 800.000 ευρώ για φορολογική ενημερότητα, ενώ μπορούσαμε να τα αποφύγουμε, όπως κι ότι καθυστερήσαμε στην πληρωμή δόσης για το άρθρο 44, αλλά ο κ. Σκόρδας δεν μας είπε για ποιο λόγο, οταν ανέλαβε πέρυσι προσωρινά, πλήρωσε και τη δόση του Νοεμβρίου".

Σκόρδας: "Δεν μπορώ να εγγυηθώ για μια υποβιβασμένη ομάδα"

Ο Σκόρδας ξαναπήρε τον λόγο και συνέχισε: "Κάποια στιγμή είχαμε ξανακουβεντιάσει ότι γι' αυτό το θέμα του άρθρου 99, δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να γνωρίζει νομικά και να πάρει αποφάσεις. Είναι υπόθεση της διοίκησης να πάρει μια τέτοια απόφαση. Όχι οι δικηγόροι, που μπορεί να κάνουν προσωπική πολιτική. Δεν έχεις να επιλέξεις νομική άποψη. Έχεις να επιλέξεις διοίκηση. Αυτά τα διλήμματα μπήκαν από τους Γρόλλιους και τον Αργυριάδη, που έκαναν υποδείξεις και δεν έχουν βάλει πουθενά την υπογραφή τους. Ο κ. Παπαδόπουλος και κάθε νομικός εκτελεί εντολές. Τις εντολές δίνει η διοίκηση, αυτή παίρνει τις αποφάσεις. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια έναντι αυτής της συμμορίας που έχει φέρει τον Άρη στο σημείο αυτό. Έχω κάνει μηνυτήρια αναφορά για το θέμα του Ολαϊτάν. Αυτό δεν συμπεριλαβάνεται στο πόρισμα της 'Nexia'. Δόθηκαν λεφτά ακόμη και σε σοφέρ για να τον πάει στη Βέροια. Αν πέσει ο Άρης, πάλι εμένα θα βρίζετε, όπως το 2005, που πήγα στην Ασφάλεια βλέποντας 1.200 φωτογραφίες και αρνήθηκα ότι γνώριζα πρόσωπα, πηγαίνοντας στο Δικαστήριο κατηγορούμενος".

"Πίστευα στο μεγάλο όραμα ότι 'ο λαός'... κι άλλα πράγματα που δυστυχώς αναθεωρούμε στη ζωή μας. Όποιος δεν αλλάζει στη ζωή του είναι βλαξ. Ο Στεφανίδης έρχεται σήμερα και λέει ότι είναι μπροστά. Τώρα είναι αργά. Δεν μπορώ να εγγυηθώ για μια ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι υποβιβασμένη. Εμείς θέλουμε να σωθεί η ομάδα, γιατί αλλιώς καταστρεφόμαστε. Έχει να χάσει ο Ματθαίου, εγώ κι ο Ζαμπέτας, που βρίσκεται εδώ κι έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται. Πάρτε αποφάσεις. Εμείς δε δίνουμε εγγυήσεις. Όποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος, ιδού".

Όταν ρωτήθηκε για το πώς γνώριζε για την υπόθεση Ολαϊτάν, ενώ δεν έχει δει το πόρισμα, απάντησε: "Όταν δεν παραλήφθηκε το πόρισμα της 'ΝΕΧΙΑ', έκανα μεγάλη φασαρία. Πήρα τηλέφωνο τον κ. Δελημάνη και μου είπαν πως υπάρχει κίνδυνος με τη δημοσίευση του. Όταν ρώτησα τον κ. Δελημάνη αν βρήκε την υπόθεση Ολαϊτάν, μου είπε πως δεν παρουσιάστηκε κανένα έγγραφο. Γι' αυτό προχώρησα με τον δικηγόρο μου, κ. Καχριμάνη, ώστε να δούμε τι έγινε".

Το ιδρυτικό στέλεχος της ένωσης προσώπων "Άρης – Πρωταγωνιστής", Ισαάκ Ξανθόπουλος, κάλεσε άμεσα για εκλογή διοίκησης: "Πρέπει από αύριο να υπάρχει διοίκηση. Δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις, αλλά οφείλουμε αυτοί που θα αναλάβουν, να τους πούμε κι 'ευχαριστώ'. Αυτήν τη στιγμή πρέπει να φύγουμε με σαφή εντολή για διοίκηση, όπως είχαμε δεσμευθεί πριν από έναν χρόνο, όπως ψήφισαν τα διαρκείας έξω από το καταστατικό. Ανεξαρτήτως του ποιος θα πάρει την εντολή, θα ήθελα η ΚΜΑ να τροποποιήσει το καταστατικό της, ώστε να υπάρξει εσωτερικός έλεγχος στην ομάδα. Δεύτερον, τις διαπραγματεύσεις για το άρθρο 99 να μην τις κάνει μόνο ο πρόεδρος της ΠΑΕ, αλλά και της ΚΜΑ, ομοίως και την 'Άρης-Εμπορική'. Θεωρώ απαράδεκτο να 'κουρεύονται' τα 400.000 ευρώ που δώσαμε όλα τα μέλη της Λέσχης. Να 'κουρέψετε' τα χρήματα από άλλους. Επίσης, να καθιερωθεί η παρουσία εκπροσώπου από το ΔΣ της Λέσχης στην ΠΑΕ με απλή αναλογική όταν κι εφόσον αναλάβει μεγαλομέτοχος επενδυτής".

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Αντώνης Ζαμπέτας, υπερθεμάτισε: "Δεν ακούω κάτι ουσιαστικό για το μέλλον του Άρη. Θέλω ο κ. Στεφανίδης να επιβεβαιώσει μέσω του λογιστήριου ότι έχω δώσει 170.000 ευρώ και δεν τα πήρα ποτέ πίσω. Γιατί ακούστηκε μόνο το όνομα του κ. Παπαϊωάννου. Δυστυχώς, βρέθηκα με το βάρος της υπογραφής το 2009, χωρίς να είναι ξεκάθαρο δεύτερο άτομο, εκτός του Αθανασιάδη. Όταν τον Νοέμβριο του 2009 είδαμε το ισοζύγιο από το λογιστήριο και παρουσίαζε ένα τρελό νούμερο, είπα να κάνουμε διοίκηση προωτοδικείου. Οι 'σοφοί' είπαν ότι εμείς δεν κάνουμε τέτοια, αλλά οι 'δίπλα'. Οι 'δίπλα', όμως, παίζουν στην Ευρώπη με 32.000.000 ευρώ χρέη κι εμείς με 8.000.000 ευρώ στο Δημόσιο κινδυνεύουμε με αφανισμό. Χρειάζεται αύριο διοίκηση η ομάδα. Οπωσδήποτε. Κι οποιαδήποτε στιγμή έρθουν χρήματα, να πρέπει να αλλάξει διοίκηση άμεσα η ομάδα".

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικήτας Ματθαίου, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ διοίκησης Σκόρδα: "Πρέπει να φύγουμε από εδώ με διοίκηση. Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στον Λάμπρο Σκόρδα, ο οποίος για μια ακόμη φορά θα βάλει το κεφάλι του στον ντουρβά. Πρέπει πάση θυσία να έρθουν χρήματα. Οι προσπάθειες μου δεν σταματούν. Θέλω να ψηφίσουμε σήμερα διοίκηση. Οι παίκτες είναι τελείως μόνοι τους".

Η απόσυρση Στεφανίδη κι η επιλογή Σκόρδα

Στις 21:00, ο πρόεδρος της ΓΣ, Γιώργος Κάρλας, κάλεσε το σώμα να ψηφίσει τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ. Ο αντιπρόεδρος της ΚΜΑ, Βασίλης Φουρλίγκας, δήλωσε: "Αφού θέλουμε να βγάλουμε διοίκηση σήμερα, πρέπει να δούμε εάν επιτρέπεται βάσει καταστατικού να γίνει αυτό. Να υπάρξει, όμως, μια οικουμενική διοίκηση, με άτομα από τον Σκόρδα, τον Στεφανίδη, τον Ζαμπέτα και τον ΑΣ, ώστε να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχει υγεία, σύμπνοια για τη σωτηρία της ομάδας".

Στην τελευταία τοποθέτησή του, ο Σκόρδας δήλωσε: " Διοίκηση μπορεί να οριστεί αύριο με αίτηση από οποιονδήποτε μέτοχο της ΠΑΕ, όπως ορίζει ο νόμος. Η Λέσχη, ο ΑΣ, εγώ ή οποιοσδήποτε, μπορεί να πάμε αύριο στο Πρωτοδικείο και να πούμε ότι πρέπει να υπάρχει διοίκηση. Από εκεί και πέρα, μια διοίκηση που θα λειτουργήσει τον Άρη αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να προχωρήσει όπως θέλουν κάποιοι. Εμείς έχουμε συγκεκριμένο σχήμα. Αν θα προκύψει άλλο συμβούλιο, με τις ευχές μας. Η διοίκηση δεν είναι για να βγάζουμε φωτογραφίες με τον παίκτη που υπογράφει συμβόλαιο. Οι εταιρίες διοικούνται με οργανωμένο σχέδιο".

Εν συνεχεία, ο Πάνος Στεφανίδης απέσυρε την πρότασή του για το διοικητικό σχήμα: "Η πρόταση είναι να πάμε σε ΓΣ στις 27 Δεκεμβρίου για εκλογή διοίκησης. Σε περίπτωση απόρριψης της, να αναλάβει τότε ο κ. Σκόρδας. Παρουσία 350 οικονομικά τακτοποιημένων μελών, εγώ δεν αναλαμβάνω".

Ως εκ τούτου, μετά από περίπου 6,5 ώρες, ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη ΓΣ της ΚΜΑ με την πλειονότητα των μελών να ψηφίζουν δια της ανάτασης χειρός μία νέα διοίκηση Σκόρδα.

ΠΗΓΗ: Pressaris.gr

Διαβάστε ακόμη

Οι εξηγήσεις Ηλιάδη κι η επίθεση στη διοίκηση της ΚΜΑ

Ψηφίστηκε η παραλαβή κι η δημοσιοποίηση του πορίσματος

Πολλά τα προβλήματα για Άρη με Αστέρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK