Απολογία Παναθηναϊκού: "Οι μπαχαλάκηδες"

Τα πυρά του κατά της αστυνομίας έστρεψε ο Παναθηναϊκός στην απολογία του στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα για τα θλιβερά γεγονότα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και υποστήριξε ότι οι "μπαχαλάκηδες" των διαδηλώσεων στο Σύνταγμα, προκάλεσαν τα επεισόδια την περασμένη Κυριακή.

Απολογία Παναθηναϊκού: "Οι μπαχαλάκηδες"

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατηγόρησε την αστυνομία για ανεπαρκή φύλαξη του Ολυμπιακού Σταδίου, για ανεπαρκή έλεγχο των φιλάθλων κατά την είσοδο τους και για παντελή έλλεψη σχεδιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "5 χιλιάδες αστυνομικούς τους τρέχανε δεξιά-αριστερά και τους δουλεύανε 100 μπαχαλάκηδες".

Απολογία Παναθηναϊκού: "Οι μπαχαλάκηδες"
oaka.jpg INTIME SPORTS

"Δεν είχαν σχέση με τον Παναθηναϊκό"

Οι "πράσινοι" υποστήριξαν ότι αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια, δεν έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό, ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας έμειναν αμέτοχοι και πρόκειται για μαυροφόρους-κουκουλοφόρους που εισέβαλαν χωρίς εισιτήριο στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα επεσήμανε ότι τα επεισόδια έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο και όχι στον αγωνιστικό χώρο από άτομα που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό αλλά πήγαν στο ΟΑΚΑ για να κάψουν το γήπεδο και είναι οι ίδιοι που καίνε την Αθήνα και μένουν ατιμώρητοι.

Απολογία Παναθηναϊκού: "Οι μπαχαλάκηδες"

Βολές σε πολιτικά πρόσωπα

Ο Παναθηναϊκός κατηγόρησε ουσιαστικά τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή ότι προεξόφλησε την βαριά τιμωρία του πριν καν αξιολογήσει η δικαιοσύνη τα στοιχεία και σε συνδυασμό με την τοποθέτηση του υπουργού πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου για crash test του νέου αθλητικού νόμου, υποστήριξε ότι "αυτά λέγονται για να μπορέσουν κάποιοι να επιδείξουν ως λάφυρο τον εξοντωμένο Παναθηναϊκό στην προεκλογική περίοδο".

Απολογία Παναθηναϊκού: "Οι μπαχαλάκηδες"

Επικαλέστηκε τα συγχαρητήρια του Ολυμπιακού

"Δεν θα ανεχθούμε ο Παναθηναϊκός να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος και να πληρώσει τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας" ειπώθηκε χαρακτηριστικά στην εκδίκαση από τον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ.

O Παναθηναϊκός επικαλέστηκε τα συγχαρητήρια του Ολυμπιακού, υποστηρίζοντας ότι ηθικά, οικονομικά και αγωνιστικά η ομάδα έχει ήδη τιμωρηθεί. Οι εκπρόσωποι των "πράσινων" τόνισαν επίσηςότι υπαιτιότητα φέρει η γενική γραμματεία Αθλητισμού (λόγω οικονομικής στενότητας) για το γεγονός ότι δεν λειτούργησαν οι μισές κάμερες ασφαλείας και τα τουρνικέ, παρά μόνο στις θύρες 35 και 1, τα οποία ανήκουν στην ΑΕΚ.

Διαβάστε ακόμη:

Προφυλακιστέοι δύο εκ των συλληφθέντων του ΟΑΚΑ

Ποινική έρευνα για τα επεισόδια

Εικόνες από την καταστροφή του ΟΑΚΑ

Video από τα επεισόδια του ΟΑΚΑ

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα ρεζιλίκια στο ΟΑΚΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK