Οι 11 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Super League

Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, υπάρχουν ακόμη ομάδες που δεν διστάζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το Contra.gr μπήκε στα άδυτα των συλλόγων, "αλίευσε" τα 11 ακριβότερα συμβόλαια της Super League και σας τα παρουσιάζει.

Οι 11 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Super League

Τι κι αν το φετινό καλοκαίρι ήταν από τα πιο δύσκολα των τελευταίων ετών για τη χώρα μας; Αυτό δεν απέτρεψε από τις μεγάλες ελληνικές από τα σκορπίσουν αρκετές δεσμίδες ευρώ στα πόδια γνωστών ποδοσφαιριστών του εξωτερικού προκειμένου να τους πείσουν να πάρουν την απόφαση και να αγωνιστούν στην Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο "μπαμ" φυσικά το έκανε ο ΠΑΟΚ, φέρνοντας τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στην Τούμπα. Ωστόσο τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αποκτώντας παίκτες μεγάλης αξίας, όπως οι Μάικλ Εσιέν και Εστεμπάν Καμπιάσο.

Οι παραπάνω παίκτες έχουν δύο κοινά. Την σπουδαία καριέρα και το... υψηλό κασέ. Ποιος είναι όμως ο υψηλότερα αμειβόμενος ξένος του ελληνικού πρωταθλήματος; Ποιος είναι πάλι ο υψηλότερα αμειβόμενος Έλληνας; Το Contra.gr μπήκε στα άδυτα των συλλόγων, "αλίευσε" τα 11 ακριβότερα συμβόλαια της Super League και σας τα παρουσιάζει.

11. Μάρκους Μπεργκ

Νέο τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό υπέγραψε ο Μάρκους Μπεργκ τον περασμένο Ιανουάριο. Οι πληθωρικές εμφανίσεις του στα ματς των πρασίνων δεν άφηναν άλλη επιλογή στην ομάδα του Αναστασίου που αν δεν "έδενε" τον Σουηδό κινδύνευε να τον χάσει. Δεν ήταν λίγες μάλιστα οι ομάδες του εξωτερικού που "γλυκοκοίταζαν" την περίπτωσή του.

Οι 11 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Super League
© BILDBYRAN - COP 98 - SWEDEN ONLY

Όσον αφορά τις απολαβές του Μπεργκ; Αυτές μαζί με τα μπόνους πρωταθλήματος και κυπέλλου μπορούν να φτάσουν τα 750-800.000 ευρώ.

10. Γιάννης Μανιάτης

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αποτελεί τον υψηλότερα αμοιβόμενο Έλληνα ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη Super League και τον μοναδικό που βρίσκεται στο top10.

Οι 11 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Super League

Η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" δείχνοντας έμπρακτα την στήριξή της στον Γιάννη Μανιάτη, μετά το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, τον περασμένο Μάρτιο, επέκτεινε το συμβόλαιό του μέχρι το 2019. Ένα συμβόλαιο μάλιστα που τον κάνει πλουσιότερο κατά 800.000 ευρώ το χρόνο.

9. Σέρχιο Σάντσεθ

Ο Παναθηναϊκός φέτος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι πράσινοι κινήθηκαν έξυπνα και αντικατέστησαν τον Γκόρντον Σίλντενφελντ που αποχώρησε, με τον ηγετικό αμυντικό της Μάλαγα, Σέρχιο Σάντσεθ του οποιου το συμβόλαιο έληξε το καλοκαίρι.

Οι 11 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Super League

Βέβαια η μεταγραφή του Ισπανού πέρασε από χίλια κύματα καθώς ολοκληρώθηκε σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας μετά την επιβολή των capital controls κάτι που αρχικά τον είχε τρομοκρατήσει. Τελικά πείστηκε και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας, με απολαβές περίπου 800-900.000 ευρώ.

8. Μπράουν Ιντέγε

Στο... 90' της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, ο Ολυμπιακός δαπάνησε κάτι παραπάνω από 5.000.000 ευρώ για να αποκτήσει τον 27χρονο επιθετικό της Γουέστ Μπρομ, Μπράουν Ιντέγε.

Οι 11 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Super League
INTIME SPORTS

Ο Νιγηριανός που κάλυπτε τις απαιτήσεις του Μάρκο Σίλβα έρχεται με υψηλές προσδοκίες στο Λιμάνι. Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, το οποίο θα τον κρατήσει στο Φάληρο μέχρι το καλοκαίρι του 2018, ενώ οι απολαβές του ανέρχονται κοντά στο 1.000.000 ευρώ.

7. Παϊτίμ Κασάμι

Με το ένα πόδι εκτός Ολυμπιακού ήταν σχεδόν όλο το καλοκαίρι ο Παϊτίμ Κασάμι. Το όνομα του Ελβετού "έπαιζε" για μεταγραφή, όμως τελικά παρέμεινε στο Λιμάνι και μάλιστα δηλώθηκε και στη λίστα του Champions Leauge.

Οι 11 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Super League
INTIME SPORTS

Φέτος καλείται να να αποδείξει ότι αξίζει να έχει θέση στην ομάδα και στην αρχική ενδεκάδα, καθώς φυσικά και να δικαιολογήσει το ποσό του 1.000.000 ευρώ που εισπράττει από το συμβόλαιό του.

6. Άλφρεντ Φινμπόγκασον

Δανεικός για ένα χρόνο αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον το φετινό καλοκαίρι.

Οι 11 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Super League

Οι "ερυθρόλευκοι" συμφώνησαν με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ να πληρώσουν αποκλειστικά το συμβόλαιό του που αγγίζει το 1.000.000 ευρώ, ενώ έβαλαν και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι που φτάνει τα 7.000.000 ευρώ. Καθόλου άσχημα για τον Ισλανδό φορ. Μένει να δικαιώσει τις προσδοκίες εντός γηπέδου.

5. Ρομπέρτο

Τον Ιανουάριο του 2014 ο Ολυμπιακός απέκτησε τα δικαιώματα του Ρομπέρτο από την Ατλέτικο δαπανώντας 6.000.000 ευρώ. Βλέπετε ο Ισπανός πορτιέρο μέχρι τότε αγωνιζόταν ως δανεικός στους "ερυθρόλευκους" και οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις στα ματς του Champions League έκαναν τη μεταγραφή του επιτακτική.

Οι 11 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Super League

Ο Ρομπέρτο λοιπόν έβαλε την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο με απολαβές που έφταναν κοντά στο 1.000.000 ευρώ, κάνοντάς τον έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στη Super League.

4. Ρικάρντο Κόστα

Αρκετά ψηλά στη λίστα βρίσκεται το όνομα του Ρικάρντο Κόστα. O 34χρονος αμυντικός, άλλοτε αρχηγός της Βαλένθια μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιανουάριο υπογράφοντας συμβόλαιο 1μιση έτους. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είχε ενδιαφερθεί ακόμη και ο Ολυμπιακός για την περίπτωσή του, ωστόσο ο Δικέφαλος έκανε το "κόλπο γκρόσο".

Οι 11 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Super League

Μπορεί βέβαια στο διάστημα που αγωνίζεται στη χώρα μας να μην έχει αποδώσει τα μέγιστα, ωστόσο αποτελεί έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους. Για την ακρίβεια τον τρίτο, καθώς το συμβόλαιό του φτάνει τα 1.100.000 ευρώ και είναι αυτή τη στιγμή, το δεύτερο ακριβότερο στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

3. Εστεμπάν Καμπιάσο

Η απάντηση του Ολυμπιακού στη μεταγραφή του Μάικλ Εσιέν στον Παναθηναϊκό ακούει στο όνομα, Εστεμπάν Καμπιάσο. Μπορεί να έχει πλέον πατήσει τα 35 του χρόνια, όμως ο σκληροτράχηλος Αργεντινός μέσος προέρχεται από μια γεμάτη χρονιά στην Premier League με την Λέστερ.

Οι 11 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Super League
INTIME SPORTS

Επί χρόνια βασικός στην Ίντερ, έχει γεμίσει την τροπαιοθήκη του με τίτλους. Συνεπώς η μετακόμισή του στο Λιμάνι μόνο φθηνά δεν κόστισε. Ο Καμπιάσο λοιπόν έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο δύο ετών που θα τον κάνει πλουσιότερο κατά περίπου 1.500.000 ευρώ ανά σεζόν. Μέσα στο ποσό αυτό υπάρχουν μπόνους κατάκτησης πρωταθλήματος, κυπέλλου και πορείας στην Ευρώπη.

2. Μάικλ Εσιέν

Ο Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβαση το φετινό καλοκαίρι, αποκτώντας τον διεθνή Γκανέζο μέσο, Μάικλ Εσιέν. Η καριέρα του τεράστια, έχοντας περάσει από συλλόγους όπως η Λιόν, η Τσέλσι, η Ρεάλ και η Μίλαν. Το ίδιο και ο μισθός του. Για να τον πείσει λοιπόν το "τριφύλλι" να μετακομίσει στην Αθήνα του πρόσφερε ένα πλουσιοπάροχο διετές συμβόλαιο, το οποίο μαζί με τα μπόνους άγγιζε τα 1.600.000 ευρώ!

Οι 11 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Super League

Πιο συγκεκριμένα τα χρήματα που θα πάρει ο Εσιέν για τη φετινή σεζόν υπολογίζονται στα περίπου 1.200.000 ευρώ, ενώ υπάρχει μπόνους 150.000 σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος κι άλλα 100.000 ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης Κυπέλλου. Επίσης στο συμβόλαιο του Γκανέζου υπήρχε και μπόνους για Ευρώπη το οποίο όμως μετά τον αποκλεισμό της ομάδας, το έχασε.

1. Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

Πώς θα μπορούσε ο Βούλγαρος να μην βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας; Αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ΠΑΟΚ, η είδηση της οποίας έκανε το γύρο του κόσμου. Είναι μια υπέρβαση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το συνολικό κόστος της αναμένεται να φτάσει κοντά στα 4.000.000 ευρώ μαζί με την εφορία για ένα χρόνο.

Οι 11 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Super League
INTIME SPORTS

Ο Μπερμπάτοφ θα πάρει σχεδόν 1.600.000 ευρώ "καθαρά" και άλλα περίπου 600.000 ευρώ σε μπόνους -εφόσον πετύχει προσωπικούς και ομαδικούς στόχους- ανεβάζοντας το ποσό του συμβολαίου του στα 2.200.000 ευρώ!

Για περισσότερα... ακριβά συμβόλαια τα λέμε και στο twitter:

Διαβάστε ακόμη:

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ: Αυτή είναι η καριέρα του

10 πράγματα που δεν ξέρεις για τον Μπερμπάτοφ

"Άλλο επίπεδο με Μπερμπάτοφ, Καμπιάσο και Εσιέν"

Καμπιάσο: Οι 10 κορυφαίες στιγμές της καριέρας του

Μάικλ Εσιέν: The Video Analysis

News 24/7

24MEDIA NETWORK