Αλλαγές στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ ολοκληρώθηκε με μία βαριά ήττα, έστω κι αν αναφερόμαστε σε φιλικό παιχνίδι, όπου το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο που μετράει. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε 4 γκολ από τη Φράιμπουργκ, αλλά οι άνθρωποι των Πειραιωτών παραδέχονται πως η ομάδα θα αλλάξει κατά πολύ στο άμεσο μέλλον.

Αλλαγές στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Είναι δεδομένο πως από τους 28 παίκτες που έμειναν στην Αυστρία μετά από την αποπομπή του Τζαμέλ Αμπντούν, θα φύγουν αρκετοί, ενώ θα αποκτηθούν τουλάχιστον 5 παίκτες ακόμα. Ο Μίτσελ έχει ζητήσει τερματοφύλακα, στόπερ, αμυντικό χαφ, δεκάρι και επιθετικό που να μπορεί να παίζει και στις 3 θέσεις μπροστά.

Έτσι, λοιπόν, η εικόνα κόντρα στη γερμανική ομάδα, στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, δεν είναι αντιπροσωπευτική για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Απλά όσο να 'ναι, το 3-0 στο 21ο λεπτό δεν αντέχεται και τόσο εύκολα.

Ο Μίτσελ χρησιμοποίησε τους 27 από τους 28 παίκτες που είχε στη διάθεσή του (σ.σ. δεν έπαιξε μόνο ο τρίτος τερματοφύλακας Γιαννιώτης).

Και όπως έχετε διαβάσει στο Contra.gr, o Ισπανός προπονητής έχει κατασταλάξει σε ποιους παίκτες δεν χρειάζεται από το υπάρχον ρόστερ, με τα δύο φιλικά παιχνίδια επί αυστριακού εδάφους να μην παίζουν κανένα ρόλο, καθώς οι αποφάσεις από την τεχνική ηγεσία έχουν παρθεί νωρίτερα. Ουσιαστικά, από τη στιγμή που έγινε η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν στις 7 Ιουλίου.

Πρώτα η φυσική κατάσταση, μετά η τακτική

Αυτές τις ημέρες στο Ζέεφελντ, ο Ολυμπιακός δούλεψε πολύ τη φυσική κατάσταση. Ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του έριξαν το βάρος στο τρέξιμο και την αντοχή, σε μία διαφορετική προετοιμασία σε σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών.

Η τακτική δεν δουλεύτηκε πολύ, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ωστόσο, από εδώ και πέρα, και ιδιαίτερα στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας επί γερμανικού εδάφους το βάρος θα πέσει εκεί. Η ομάδα έδειξε αδυναμίες στην άμυνα, αλλά την αμυντική λειτουργία τη δουλεύεις στις προπονήσεις. Και στο Ζέεφελντ, δεν δουλεύτηκε αρκετά, είναι η αλήθεια.

Ο Μίτσελ θέλει έναν Ολυμπιακό πιο επιθετικό σε σχέση με την περυσινή σεζόν και για να το κάνει αυτό χρειάζεται παίκτες. Ο Ισπανός δεν έχει κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του και έχει επισημάνει την ανάγκη για ενίσχυση του ρόστερ ενόψει της συμμετοχής στο Champions League.

Ικανοποίηση για Βάις, Ντομίνγκες

Το φιλικό με τη Φράιμπουργκ μπορεί να μην ήταν ιδανικό για τον Ολυμπιακό από άποψη εικόνας της ομάδας, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο η ικανοποίηση είναι έκδηλη για τον Βλάντιμιρ Βάις. Ο Σλοβάκος, ο οποίος στις προπονήσεις ήταν εμφανώς καταπονημένος από το κουραστικό πρόγραμμα, είναι ποδοσφαιριστής για μεγάλα πράγματα.

Με την είσοδό του στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην 5η ομάδα της περυσινής σεζόν στην Bundesliga έδειξε ξανά ότι αν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, θα αποτελέσει καταλύτη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Μην ξεχνάμε πως ο Βάις αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού στο φινάλε της σεζόν και τώρα επανέρχεται στη δράση. Ο 24χρονος εξτρέμ έχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, με κυριότερο αυτό της ταχύτητας.

Από εκεί και πέρα και το έτερο σπουδαίο μεταγραφικό απόκτημα από το εξωτερικό, ο Τσόρι Ντομίνγκες, είναι παίκτης ποιότητας και έτοιμος να δώσει πολύτιμες λύσεις. Αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο τον Ολυμπιακό, αλλά χρειάζονται κι άλλοι.

Ανοίγει η πόρτα της εξόδου

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ήταν διαφορετικά από τα άλλα. Οι παίκτες είχαν συνηθίσει σε διαφορετικούς ρυθμούς και η κούραση ήταν δεδομένη. Στο δεύτερο στάδιο, ο προπονητής θα πάρει μαζί του τους παίκτες που χρειάζεται, ενώ παράλληλα θα περιμένει με ανυπομονησία μεταγραφική ενίσχυση στις θέσεις που έχει ζητήσει.

Επτά-οκτώ ποδοσφαιριστές από το υπάρχον ρόστερ έχουν αβέβαιο μέλλον, αν συνυπολογίσουμε πως θα προστεθούν τουλάχιστον άλλες 5 μεταγραφές στην πορεία, με τη μεσαία γραμμή να είναι αυτή που θα έχει τις περισσότερες αποχωρήσεις...

Διαβάστε ακόμη

Στα άκρα με τους Αλγερινούς ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ 2-4

News 24/7

24MEDIA NETWORK