Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Ντα Κόστα

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι πλέον και επίσημα ο 29χρονος Μαροκινός αμυντικός, Μανουέλ Ντα Κόστα. Σειρά παίρνει τώρα ο Σεμπά.

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Ντα Κόστα

Την απόκτηση του 29χρονου Μαροκινού κεντρικού αμυντικού, Μανουέλ Ντα Κόστα, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το απόγευμα της Τρίτης (18/8) ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Μαροκινού, διεθνή κεντρικού αμυντικού,Μανουέλ Ντα Κόστα".

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Ντα Κόστα

Λίγη ώρα μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, ο Μανουέλ Ντα Κόστα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις και εξέφρασε την ετοιμότητά του να δώσει το 100% των δυνάμεών του για να υπερασπιστεί το κόκκινο και το λευκό.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα;

Είμαι σε ένα μεγάλο κλαμπ! Γνωρίζω καλά ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Η οργάνωση του συλλόγου, όλοι όσοι δουλεύουν στην ομάδα, το επιτελείο, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα.

Το UEFA Champions League είναι πάντα ένα μεγάλο κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή;

Φυσικά είναι πάντα ένα μεγάλο κίνητρο, το οποίο ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να έχει από τον σύλλογό του. Είναι τιμή για εμένα η συμμετοχή στο Champions League με έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός και οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ικανοποιήσουμε το κοινό μας.

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού;

Το μήνυμα είναι απλό και σαφές: Θα δώσω το μάξιμουμ για τον Ολυμπιακό, για όλα αυτά που αντιπροσωπεύει ο Ολυμπιακός. Στόχος είναι να δίνω το 100% των δυνάμεών μου σε κάθε ματς και να εκπροσωπήσω τα χρώματα του συλλόγου, το λευκό και το κόκκινο!

Το βιογραφικό του Ντα Κόστα

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα αποτελέσουν την 9η ομάδα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του, η οποία άρχισε το 2004 στη γαλλική Νανσί. Μετά από δύο χρόνια με ελπιδοφόρες εμφανίσεις (13 συμμετοχές, ένα γκολ), απέρριψε προτάσεις της Μπορντό και της Νιούκαστλ για να πάρει μεταγραφή στην Αϊντχόφεν (24 συμμετοχές, ένα γκολ), όπου θα είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο Champions League.

Το καλοκαίρι του 2008 πήρε μεταγραφή στη Φιορεντίνα, αλλά δεν κατάφερε να βρει χρόνο (2 συμμετοχές) και τον Ιανουάριο του 2009 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Σαμπντόρια με τα ίδια αποτελέσματα (4 συμμετοχές).

Το καλοκαίρι εκείνου του έτους πήρε μεταγραφή στην Premier League για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ, όπου υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο. Μέχρι την αποχώρησή του από το "Άπτον Παρκ" το 2011 είχε 35 συμμετοχές και 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο υποβιβασμός των "σφυριών" τον έφερε στη Λοκομοτίβ Μόσχας έναντι 1.500.000 ευρώ. Η άφιξη του Σλάβεν Μπίλιτς το επόμενο καλοκαίρι, όμως, τον έθεσε στο περιθώριο, με συνέπεια να παραχωρηθεί δανεικός στη Νασιονάλ Μαδέιρα (16 συμμετοχές, 2 γκολ).

Το καλοκαίρι του 2013 αποχώρησε και από τη ρωσική ομάδα (22 συμμετοχές, ένα γκολ) και υπέγραψε για 3 χρόνια στη Σίβασπορ από την Τουρκία. Εκεί πραγματοποίησε για πρώτη φορά γεμάτες σεζόν, με 59 συμμετοχές και 9 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2015, όταν μετακομίζει ξανά, αυτήν τη φορά για τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε ακόμη:

"Πάτησε" Ελλάδα ο Σεμπά

News 24/7

24MEDIA NETWORK