"Λευκή επιταγή" Μαρινάκη στον Μίτσελ για παραμονή!

"Έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τη διοίκηση για ανανέωση της συνεργασίας και είμαι θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο" αποκάλυψε ο Μίτσελ στη διάρκεια της χθεσινής του συνάντησης με τους ρεπόρτερ. Είπε, όμως, τη μισή αλήθεια! Ποια είναι η άλλη μισή; Ο Ισπανός τεχνικός έχει στα χέρια του "λευκή επιταγή" από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

"Λευκή επιταγή" Μαρινάκη στον Μίτσελ για παραμονή!
INTIME SPORTS

Σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις ανάμεσα στον πρόεδρο και τον προπονητή, το μήνυμα του πρώτου ήταν σαφές: «Κόουτς, θα καθίσεις στον πάγκο της ομάδας όσο θέλεις! Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι από σένα, οπότε εσύ αποφασίζεις…».

Με άλλα λόγια, δεν τέθηκε θέμα διαπραγματεύσεων, αφού όπως λέει η παροιμία «σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός…». Άπαντες στον Ολυμπιακό είναι πολύ ευχαριστημένοι από τον 51χρονο κόουτς, ο οποίος όχι μόνο μπορεί να βγάλει… λαγούς από το καπέλο, αλλά με το ξεχωριστό του προφίλ και την έντονη προσωπικότητα, απολαμβάνει πλέον της καθολικής αποδοχής του «ερυθρόλευκου» κόσμου, αλλά και του σεβασμού των αντιπάλων.

Για να το πάμε ακόμη πιο πέρα, το ερώτημα στην παρούσα φάση δεν είναι αν ο Μίτσελ συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στην άκρη του πάγκου των πρωταθλητών, αλλά για πόσο ακόμη θέλει να συνεχίσει. Όσο είναι ικανοποιημένος με τη δουλειά του και τις συνθήκες, θα είναι εδώ!

Ανήκει, άλλωστε, στην κατηγορία των προπονητών που του αρέσουν τα δύσκολα, όπως, επίσης, παραδέχθηκε στη συζήτηση «ανοικτής καρδιάς» με τους ρεπόρτερ. Πλέον ξέρει την ομάδα, έχει διορθώσει τα «κακώς κείμενα», ο ρόλος του έχει ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα, όλοι στου Ρέντη δουλεύουν στους δικούς του ρυθμούς και πάνω απ’ όλα έχει «κερδίσει» τους παίκτες του.

"Λευκή επιταγή" Μαρινάκη στον Μίτσελ για παραμονή!

Άλλο που δεν θέλει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να συνεχίσει την άριστη συνεργασία. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, εξάλλου, είχε πει και παλιότερα κάτι ανάλογο στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Όταν μένει ευχαριστημένος από κάποιον, ξέρει και να τον επιβραβεύει ανάλογα. Το ίδιο πλέον ισχύει για τον Μίτσελ, ο οποίος έδειξε ότι όχι απλά μπορεί να είναι αντάξιος του Βάσκου προκατόχου του, αλλά ακόμη καλύτερος. Οπότε δεν μένει χώρος για ερωτηματικά και δεύτερες σκέψεις εκατέρωθεν.

Το ζητούμενο είναι τι θα απαντήσει ο Μίτσελ με την πιθανότερη εκδοχή να αναφέρει ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα ανανεωθεί για ακόμη ένα χρόνο και βλέπουμε. Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, άλλωστε, για μεγαλύτερο συμβόλαιο, καθώς ο λόγος των δύο ανδρών είναι πιο ισχυρός από τα χαρτιά.

Και ο Μίτσελ, εξάλλου, όπως υπογράμμισε και χθες, μπορεί να θέλει να καθίσει μια μέρα στον πάγκο της Ρεάλ, αλλά αυτό δεν αποτελεί και «όνειρο… ζωής», παρά τις σχετικές δηλώσεις του γιου του Αντριάν στα ισπανικά ΜΜΕ. Μεταξύ μας, αυτό είναι το όνειρό του, αλλά δεν έχει κανένα λόγο να εκβιάσει καταστάσεις ή να κυνηγά τον χρόνο, αφού όσο πηγαίνει καλά στον Ολυμπιακό και καταξιώνεται προπονητικά, μαζί με την ομάδα, όλα τα άλλα θα έρθουν κάποια στιγμή από μόνα τους.

Σε τελική ανάλυση δεν είναι κι εύκολο να βρει ομάδα που θα του προσφέρει τέτοιες συνθήκες, αλλά κι 1,5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο νετ, χωρίς τα πριμ κατάκτησης στόχων. Οπότε, συνεχίζει στον Ολυμπιακό για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη και όταν έρθει η μεγάλη πρόταση από τη Βασίλισσα ή από άλλο κορυφαίο κλαμπ, σταθμίζει την κατάσταση, ενημερώνει τον πρόεδρο και αποφασίζουν από κοινού.

Ετοιμάζεται ο διάδοχος

Από κει και πέρα, ο διάδοχος ετοιμάζεται δίπλα του, έως ότου φτάσει η ώρα να αναλάβει τη σκυτάλη. Στον Αντώνη Νικοπολίδη αναφέρομαι, ο οποίος συνεχίζει το «αγροτικό» του δίπλα στον Ισπανό τεχνικό, αποκτά γνώση και εμπειρίες, ώστε όταν έρθει η ώρα να είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα, το οποίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι μετέωρο, όπως εκείνο στο –μικρό- μεταβατικό στάδιο μετά από την αποχώρηση του Λεονάρντο Ζαρντίμ…

"Λευκή επιταγή" Μαρινάκη στον Μίτσελ για παραμονή!

Αυτό είναι το πλάνο της διοίκησης, το οποίο ο Μίτσελ όχι απλά αποδέχεται, αλλά επαυξάνει. Έστω κι αν λέμε ότι η ζωή του προπονητή ξεκινά το πρωί και τελειώνει το βράδυ, ο Ισπανός όχι απλά έχει συγκεντρώσει πολλά κανονάκια, αλλά είναι πλέον και ο ρυθμιστής του παιχνιδιού γενικότερα, αφού κατάφερε ως τώρα να πείσει με όλους τους τρόπους τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του…

Διαβάστε ακόμη:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Μίτσελ: "Θέλω να μείνω και του χρόνου"

Ο Στίλικε, ο... παππούς κι ένας Μίτσελ να τον πιεις στο ποτήρι!

News 24/7

24MEDIA NETWORK