Τι χάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Από τον Βαγγέλη Μαρινάκη αφαιρέθηκε το δικαίωμα να ασχολείται ενεργά με το ποδόσφαιρο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Το Contra.gr απαντάει.

Τι χάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Μαρινάκης Ανακριτής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο ήταν ένας εξ αυτών που επιβλήθηκαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη από τον ανακριτή Ανδρεάδη ύστερα από τη μαραθώνια απολογία του στην Ευελπίδων το πρωί της Πέμπτης. Η εξέλιξη αυτή διαμορφώνει συγκεκριμένα δεδομένα για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι υποχρεώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη

1. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τούτο δεν τον υποχρεώνει να παραιτηθεί από την προεδρία. Έχει δηλαδή το δικαίωμα να διατηρήσει τον τίτλο του προέδρου, όπως και δήλωσε σχετικά, αλλά αυτός θα είναι τυπικός, δεν θα έχει ισχύ.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, την ιδιότητα του προέδρου μπορεί να την αφαιρέσει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη μονάχα η Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας, αφού η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ανώνυμη εταιρία.

2. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μετέχει στα διοικητικά συμβούλια της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ και να λαμβάνει μέρος σε ψηφοφορίες-αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία της ομάδας, ακόμη κι αν αποφασίσει να παραμείνει στην προεδρία της.

3. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εκπροσωπεί την ΠΑΕ Ολυμπιακός στο ΔΣ της Super League ή της ΕΠΟ. Ακόμη κι αν διατηρήσει τον τίτλο του προέδρου, τού απαγορεύεται οποιαδήποτε παρουσία σε συνεδριάσεις του Συνεταιρισμού ή της Ομοσπονδίας, καθώς έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο.

4. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να συνδιαλέγεται με εκπροσώπους άλλων ΠΑΕ ή εκπροσώπους ποδοσφαιριστών, για μία μεταγραφή φερ' ειπείν.

5. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μιλάει εξ ονόματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τοποθετήσεις θα μπορεί να κάνει είτε με τον τίτλο του μεγαλομετόχου είτε του απλού φιλάθλου.

6. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μετέχει σε επίσημες αποστολές των "ερυθρολεύκων" στο εξωτερικό προκειμένου να δίδει το "παρών" σε διεθνείς εκδηλώσεις, όπως φερ' ειπείν η κλήρωση των ομίλων του Champions League.

Τα δικαιώματα του Βαγγέλη Μαρινάκη

1. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΜΠΟΡΕΙ να είναι κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και κατ' επέκταση ιδιοκτήτης. Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να μεταβιβάσει τις μετοχές σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο ή ενδιαφερόμενο για την αγορά του ποσοστού που κατέχει.

2. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΜΠΟΡΕΙ να παρακολουθεί αγώνες του Ολυμπιακού από την κερκίδα. Δεν του έχει απαγορευτεί η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους σε κανένα γήπεδο της χώρας.

3. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΜΠΟΡΕΙ να παραβρίσκεται σε ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις ως καλεσμένος.

Προφυλακιστέος αν...

Σε περίπτωση που ανακριτής ή εισαγγελέας θεωρήσουν ότι έχει παραβιαστεί κάποιος από τους περιοριστικούς όρους, μπορεί να ζητηθεί η προφυλάκισή του. Το ίδιο βέβαια ισχύει για καθέναν απ' όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Αν π.χ ένας διαιτητής αποφασίσει να σφυρίξει σε αγώνα, αυτομάτως κρίνεται προφυλακιστέος.

Σημειώνεται πως για κάθε περιοριστικό όρο υπάρχει δυνατότητα ένστασης, χωρίς να είναι βέβαιο πως θα γίνει χρήση του δικαιώματος αυτού από τους νομικούς του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρινάκης εκτός ποδοσφαίρου: Σοκ στον Ολυμπιακό

Το "μέτωπο" στέλνει τον Ολυμπιακό στην UEFA

Τι μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για Μαρινάκη

Τι μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ για Μαρινάκη

Οι επιπτώσεις της απόφασης για Μαρινάκη

Ο Αλαφούζος προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου

Η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

News 24/7

24MEDIA NETWORK