Το σκεπτικό της πρόσληψης Νικοπολίδη

Οι λόγοι που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να προχωρήσει στην τοποθέτηση του Αντώνη Νικοπολίδη δίπλα στον Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι, έτσι όπως εκφράστηκαν και από συνεργάτες του, οι εξής.

Το σκεπτικό της πρόσληψης Νικοπολίδη

Πρώτον, οι "ερυθρόλευκοι" ήθελαν να ενισχύσουν το τεχνικό τιμ με έναν άνθρωπο "που γνωρίζει καλά από μέσα την ομάδα" και "ξέρει τη φιλοσοφία της".

Δεύτερον, ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού "γνωρίζει πολύ καλά πως να χειριστεί καταστάσεις στα αποδυτήρια" και πως "να συμπεριφερθεί σε δύσκολες στιγμές, κρατώντας ενωμένους τους ποδοσφαιριστές".

Τρίτον, όπως διευκρινίστηκε, η πρόσληψη του Νικοπολιδη στη θέση του βοηθού προπονητή "δεν είναι μία προσωρινή λύση, αλλά έγινε επειδή θέλουμε να υπάρχει διαχρονικά ένας δικός μας άνθρωπος στην τεχνική ηγεσία".

Ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν συμπαίκτης με πολλούς από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας και ξέρει πώς να τους χειριστεί κατάλληλα ή να λάβει τα μηνύματα των τελευταίων, όπως οι Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Φουστέρ, Μανιάτης, Χολέμπας, Φετφατζίδης, Πάντελιτς και Μέγερι.

Όπως έλεγε, άλλωστε, συχνά πυκνά και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο άλλοτε αρχηγός του Ολυμπιακού λειτουργούσε ως δεύτερος προπονητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ήταν καταλυτική η παρουσία του στα αποδυτήρια.

Μάλιστα, υπήρχαν σκέψεις μόλις ο Νικοπολίδης κρέμασε τα γάντια του, να παραμείνει στους "ερυθρόλευκους" και να τοποθετηθεί στο πλευρό του Ισπανού τεχνικού, αλλά την τελευταία στιγμή η ιδέα δεν υλοποιήθηκε. Δεκαέξι μήνες μετά, όμως, ο πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού ο οποίος πανηγύρισε με τους Πειραιώτες 6 πρωταθλήματα, τέσσερα ντμπλ και ένα σούπερ καπ, επιστρέφει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK