Έτσι έκλεισε τον Εσιέν: Από την πρώτη επαφή και τις φήμες για Ολυμπιακό μέχρι το ταξίδι του ατζέντη του στην Ελλάδα

Το Contra.gr αποκαλύπτει όλο το στόρι της μεταγραφής του Μάικλ Εσιέν στον Παναθηναϊκό. Από τις πρώτες διερευνητικές επαφές και τις φήμες για Ολυμπιακό, μέχρι το ταξίδι του ατζέντη του στην Ελλάδα.

Έτσι έκλεισε τον Εσιέν: Από την πρώτη επαφή και τις φήμες για Ολυμπιακό μέχρι το ταξίδι του ατζέντη του στην Ελλάδα

Κάθε μεταγραφή έχει και μια ωραία ιστορία, πόσο μάλλον αν αυτή είναι για έναν ποδοσφαιριστή του μεγέθους του Μάικλ Εσιέν. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να ξετυλίξουμε το κουβάρι της υπόθεσης, από την πρώτη διερεύνηση του Παναθηναϊκού για τον Γκανέζο, τις βελτιωμένες προτάσεις, το δέλεαρ της Αμερικής και τις φήμες για τον Ολυμπιακό.

Πριν το Πάσχα

Ο Παναθηναϊκός άρχισε τη διερεύνηση της υπόθεσης Εσιέν μία εβδομάδα πριν το Πάσχα. Από τότε έως και τη συμφωνία και το ταξίδι του ποδοσφαιριστή, οι "πράσινοι" παρουσίασαν δύο βελτιωμένες προτάσεις. Η τελευταία είναι αυτή που θέλει τον Παναθηναϊκό να του δίνει 1,1 εκ. ευρώ ετήσιες απολαβές και 400 χιλιάρικα σε διάφορα ατομικά και συλλογικά μπόνους. Η πρώτη πρόταση του Παναθηναϊκού ήταν χαμηλότερη οικονομικά όσον αφορά στις ετήσιες απολαβές, αλλά είχε περισσότερα μπόνους και δεν έγινε δεκτή από την πλευρά του Γκανέζου.

Η Αγγλία και το MLS

Ο Παναθηναϊκός είχε ουσιαστικά τέσσερις αντιπάλους την περίοδο των συζητήσεων με τον παίκτη. Η μία πρόταση ήταν από τη Γουότφορντ, η οποία όμως "κάηκε" γρήγορα -από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του Εσιέν που δεν μπήκε καν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης- και η δεύτερη από τη Λέστερ. Αυτή προέκυψε πριν από περίπου δύο εβδομάδες και ήταν πιο σοβαρή, αφού η πλευρά του Εσιέν περίμενε να δει λεπτομέρειες. Ωστόσο, δεν μπήκε ποτέ επί της ουσίας η κουβέντα, αφού δεν τον ικανοποιούσε στο οικονομικό κομμάτι.

Από κει και πέρα, ο Μάικλ Εσιέν φέρεται να είχε δεχθεί δύο προτάσεις από Αμερική και συγκεκριμένα το MLS. Η μία ήταν από την Ορλάντο Σίτι που παίζει και ο Κακά (ειρήσθω εν παρόδω, είναι η ομάδα που ενδιαφέρεται για Ρομπίνιο) και η δεύτερη από ομάδα που δεν έγινε γνωστή. Η πρόταση του Ορλάντο ήταν ένα εξαιρετικό πακέτο, αφού εκτός των χρημάτων, στον Εσιέν έγινε προσφορά -από άνθρωπο που έπαιξε ρόλο στο να φέρει κοντά τις δύο πλευρές- για κάποια διαφημιστικά οφέλη. Συγκεκριμένα, θα έφερνε τον 32χρονο σε επαφή με εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων και μία αυτοκινητοβιομηχανία. Άρα, μιλάμε για ένα έξτρα πακέτο οικονομικών απολαβών. Πάντως, η υπόθεση δεν προχώρησε -και ήταν γνωστή στον Παναθηναϊκό στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων- και ουδείς γνωρίζει γιατί δεν ευδοκίμησε. Το σίγουρο είναι ότι ο εκπρόσωπος του Εσιέν είχε ξεκαθαρίσει πως ο πελάτης του ήθελε να παραμείνει σε ανταγωνιστικό επίπεδο και να παίζει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τότε κλείστηκε το deal

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία ουσιαστικά κλείστηκε την περασμένη εβδομάδα -ενώ περιμέναμε τον ατζέντη Τετάρτη ή Πέμπτη στην Αθήνα. Οι πληροφορίες θέλουν τον εκπρόσωπό του να ταξιδεύει στην Αθήνα παραμονές του αγώνα με τον Ατρόμητο για τα πλέι οφ. Διανυκτέρευσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και το πρωί του Σαββάτου, πριν το ματς με την ομάδα του Περιστερίου, έγινε η τελική συζήτηση και εκεί φαίνεται πως τελείωσε η δουλειά, με την έλευση του παίκτη να είναι τυπική διαδικασία.

Η πρόσκληση του Μαρινάκη

Κάθε ωραία ιστορία έχει και κάτι το ιντριγκαδόρικο. Έτσι και στην περίπτωση του Μάικλ Εσιέν, με την παρακάτω ιστορία να μην έχει επιβεβαιωθεί. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λοιπόν, φέρεται να προσκάλεσε τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή στην πρόσφατη φιέστα του Ολυμπιακού, στην αναμέτρηση με την Καλλονή. Κάτι τέτοιο ουδείς το επιβεβαιώνει ή το διαψεύδει, με τις φήμες να θέλουν τη συγκεκριμένη πρόσκληση να γίνεται για να συζητήσει η πλευρά των Πειραιωτών το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον 32χρονο μέσο. Βέβαια, ο εκπρόσωπος του Εσιέν έχει κι άλλους ποδοσφαιριστές, όπως τον Μουντάρι και πολλοί έσπευσαν να το συνδυάσουν έτσι. Οπως φαίνεται, πάντως, ουδέποτε θα μάθουμε την αλήθεια και η συγκεκριμένη ιστορία θα είναι μια ωραία αφήγηση για το μέλλον όταν θα θυμόμαστε τα του Μάικλ Εσιέν...

Διαβάστε ακόμη

Τσάρλυ: Ο Εσιέν ήρθε στον ιδανικό προορισμό

Ο Εσιέν ξέχασε το όνομα του Βόκολου!

Υπέγραψε ο Εσιέν στον Παναθηναϊκό. Δείτε videos

News 24/7

24MEDIA NETWORK