Τα σημεία κλειδιά για τον Φαϊζάλ

Η απάντηση του Φαϊζάλ Μπιν Αμπντουλαζίζ μπιν Νάσερ Αλ Σαούντ αναμένεται να είναι θετική και να θέτει προτεραιότητες και προϋποθέσεις εν όψει της προγραμματισμένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί η είσοδός του με πλειοψηφικό ποσοστό, στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Τα σημεία κλειδιά για τον Φαϊζάλ

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι -σε επίπεδο εντυπώσεων- ο τρόπος με τον οποίο θα επιλέξει να απαντήσει, εάν δηλαδή θα το κάνει και πάλι με προσωπικές επιστολές προς τους νυν μετόχους όπως κοινοποίησε και την πρόταση εξαγοράς ή με ανακοίνωση τύπου όπως οι μέτοχοι της ΠΑΕ την περασμένη Πέμπτη.

Στην ουσία βεβαίως είναι τρία τα κρίσιμα σημεία στα οποία θα εστιαστεί το ενδιαφέρον και απόλυτα δικαιολογημένα. Ας προσπαθήσουμε να τα απαριθμήσουμε.

Πρώτον, οι λεπτομέρειες της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Προφανώς, ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα ζητήσει να πληροφορηθεί το συντομότερο δυνατό, το ύψος της Α.Μ.Κ και την τιμή της μετοχής, με την οποία θα διενεργηθεί.

Τα σημεία κλειδιά για τον Φαϊζάλ
feizal.jpg INTIME SPORTS

Η τιμή της μετοχής και οι κλυδωνισμοί...

Με βάση το ότι η τιμή δεν μπορεί να είναι διαφορετική από το 0,33 ευρώ της τελευταίας αύξησης, οι εκπρόσωποι του κ. Φαϊζάλ υπογραμμίζουν ότι εφ' όσον η Α.Μ.Κ προσδιοριστεί στα 28 εκατομμύρια ευρώ (όσα δηλαδή και τα χρήματα που δεσμεύτηκε να διαθέσει σε πρώτη φάση για την αποπληρωμή των πάσης φύσεως πιστωτών), θα πρέπει οι νυν μέτοχοι να παραιτηθούν του δικαιώματος συμμετοχής.

Σε αυτή την περίπτωση περιέρχεται στην κατοχή του ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 67 %, το οποίο και έχει δηλώσει ως απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να έχει την καταστατική πλειοψηφία.

Αντιλαμβανόμαστε ότι στην περίπτωση που εκδηλωθεί επιθυμία από παρόντες μετόχους να διατηρήσουν το ποσοστό τους και στη νέα μετοχική σύνθεση, θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω διαπραγματεύσεις για τον προσδιορισμό των μεγεθών.

Σε αυτό δεν αναμένεται να υπάρξουν κλυδωνισμοί, μιας και οι πληροφορίες από το περιβάλλον της διοίκησης μιλούν για διευκόλυνση της πλευράς του ενδιαφερομένου, ακόμη και εις βάρος των σημερινών ισορροπιών.

Τα σημεία κλειδιά για τον Φαϊζάλ
feizal1.jpg INTIME SPORTS

Η διενέργεια του οικονομικού ελέγχου...

Δεύτερον, η διενέργεια του οικονομικού ελέγχου για την τελευταία χρήση, ο οποίος δεν μπορεί να διαρκέσει (συνολικά ως διαδικασία) περισσότερο από 4-5 εικοσιτετράωρα για έναν ορκωτό λογιστή, που θα έχει στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Και αυτό το θέμα, δεν αναμένεται να διαδραματίσει μείζονα ρόλο, υπό την έννοια ότι τα τελευταία δύο έτη κινούνται στη σφαίρα του εξορθολογισμού του κόστους του ποδοσφαιρικού (και όχι μόνο) τμήματος, οπότε αποκλείεται να παρουσιάσει περαιτέρω ανοίγματα ικανά να δυναμιτίσουν τη συμφωνία.

Απλώς θα δώσει μία εικόνα για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, τις δανειακές συμβάσεις, την προείσπραξη μελλοντικών εσόδων και όσα αναμένεται ακόμη να εισρεύσουν στα ταμεία έως την ολοκλήρωση της οικονομικής χρήσης.

Τα 28 εκ. ευρώ του Πρίγκιπα...

Τρίτον και θέμα που απαιτεί εξαιρετικά λεπτούς χειρισμούς, είναι το πλάνο πάνω στο οποίο θα βαδίσει η διοίκηση έως τις 31 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει ο κ. Φαϊζάλ να έχει διαθέσει στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας διέρρεε από το περιβάλλον του επενδυτή ένας προβληματισμός ως προς τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για περικοπές ή και λύσεις συμβολαίων, αλλά και προτάσεις που έχει ή ενδεχομένως δεχθεί η διοίκηση για ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Για παράδειγμα, διεξάγονται συζητήσεις για την απελευθέρωση μιας θέσης ξένου, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία για τον Ιάπωνα Καζιγιάμα. Οι ξένοι του Παναθηναϊκού την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι οι Σισοκό, Σο, Βελάσκες, Φορναρόλι και Λέτο. Για να υπάρξει θέση, θα πρέπει να λυθεί κάποιο συμβόλαιο ή να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός σε δανεισμό ενός εκ των παραπάνω.

Τα σημεία κλειδιά για τον Φαϊζάλ

Ψάχνονται για τον Καζιγιάμα...

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κουβέντες με την πλευρά του Σεμπάστιαν Λέτο, παρ' ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρει για το υπόλοιπο της σεζόν, δεν ευοδώθηκαν και οι διοικούντες στρέφονται πλέον προς άλλες κατευθύνσεις και αυτές δεν μπορεί να είναι διαφορετικές από τους Φορναρόλι ή Βελάσκες.

Επίσης, υπάρχουν συζητήσεις με τον Μπουμσόνγκ για παράδειγμα, για λύση της συνεργασίας, ενώ στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η χθεσινή αποκαρδιωτική εμφάνιση στη Βέροια, η οποία προκάλεσε εκρήξεις στο εσωτερικό της διοίκησης και σκέψεις για δραστικά μέτρα που παραπέμπουν στον σχετικά πρόσφατο χειρισμό με τον Κώστα Κατσουράνη.

Από τους εκπροσώπους του επενδυτή λοιπόν, έμπαινε χθες ένα θέμα αναλυτικής ενημέρωσης και “συναπόφασης” ως προς το διοικητικό πλάνο που βρίσκεται σε εξέλιξη και για να μιλάμε με στοιχεία και ονόματα, σημείωναν χαρακτηριστικά το εξής: “Δεν μας ενδιαφέρει τόσο το θέμα της αποδέσμευσης του Μπουμσόνγκ, που πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν και υπό την ηγεσία του κ. Φαϊζάλ. Όχι όμως και να πουλήσουν π.χ. τον Καρνέζη...”.

Εντός της ημέρας θα γνωρίζουμε ασφαλώς περισσότερα, αν και πιθανότατα το τρίτο κομμάτι δεν θα βρίσκεται μεταξύ των γραμμών με τις οποίες θα κάνει γνωστή ο επενδυτής την ανταπόκρισή του στην ανακοίνωση των μετόχων. Αυτό θα αποτελέσει μέρος των περαιτέρω διαβουλεύσεων και φυσικά απαιτούν καλή διάθεση και υποχωρήσεις.

Διότι μπαίνει ένα σοβαρό θέμα. Αν δηλαδή η συμφωνία για οποιοδήποτε λόγο ναυαγήσει και στις 31 Δεκεμβρίου ο επενδυτής αποτελέσει παρελθόν, η διοίκηση θα έχει απωλέσει δύο πολύτιμες εβδομάδες και πλέον θα τρέχει και δεν θα φτάνει.

Στις διαπραγματεύσεις της με τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται προ της εξόδου, θα εισπράττει απαντήσεις για περιορισμένο χρονικό περιθώριο αναζήτησης επόμενης ομάδας και απαιτήσεις αποζημίωσης για το σύνολο της σεζόν, ενώ στο ενδεχόμενο προτάσεων για ποδοσφαιριστές της είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν είναι σε θέση να κρατήσει σε αναμονή τους ενδιαφερόμενους έως ότου υπάρξει οριστική εξέλιξη, θετική ή αρνητική, στο θέμα του επενδυτή.

Κοντός ψαλμός αλληλούια...

Διαβάστε ακόμη:

Απάντησε ο πρίγκιπας, επιβεβαιώνουν και από την ΠΑΕ

Εκνευρισμένος με τη βαριά ήττα ο Αλαφούζος

Το απίστευτο σαρδάμ στη Βέροια

Μαρίνος: "Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο"

Βέροια-Παναθηναϊκός 3-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK