Κοντονής: "Προστέθηκε η επίμαχη αναφορά για την αυτοδιοικητική λειτουργία της ΕΠΟ". Όλες οι αλλαγές.

Τις νομοτεχνικές παρεμβάσεις που έγιναν στο αθλητικό νομοσχέδιο προκειμένου να φτάσει στην Ολομέλεια ανακοίνωσε ο Σταύρος Κοντονής στην τρίτη ημέρα συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Κοντονής: "Προστέθηκε η επίμαχη αναφορά για την αυτοδιοικητική λειτουργία της ΕΠΟ". Όλες οι αλλαγές.

Ξέχωρα απ' όσα είχαν ειπωθεί την Τρίτη και μετά την καθοριστική συζήτηση της Τετάρτης με τον Τζιάνι Ινφαντίνο, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι προστέθηκε ήδη στο άρθρο 15 η επίμαχη αναφορά για την αυτοδιοικητική λειτουργία της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία "θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την ΕΠΟ στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους Κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, των οποίων είναι μέλος η ΕΠΟ".

Κοντονής: "Προστέθηκε η επίμαχη αναφορά για την αυτοδιοικητική λειτουργία της ΕΠΟ". Όλες οι αλλαγές.

Ανακοινώνοντας την προσθήκη της πρότασης αυτής στο νόμο, όπως ήθελαν UEFA-FIFA, και όχι στην αιτιολογική έκθεση ο Σταύρος Κοντονής άφησε αιχμές για την ΕΠΟ και τον τρόπο που επικοινωνούσε με τις διεθνείς συνομοσπονδίες λέγοντας πως "είναι όπως τα λέγαμε εμείς, όχι όπως τα έλεγαν οι άλλοι".

Σχετικά με το δικαίωμα του Υπουργείο να απαγορεύει τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η μόνη διαφοροποίηση αφορά το χρόνο εκτέλεσης της ποινής. Ο Σταύρος Κοντονής προσέθεσε στο παρών νομοσχέδιο ότι σε μια τέτοια περίπτωση και για να μην ανατρέπεται ο προγραμματισμός των διεθνών συνομοσπονδιών, η ομάδα θα τιμωρείται από την επόμενη σεζόν και όχι την τρέχουσα.

Κοντονής: "Προστέθηκε η επίμαχη αναφορά για την αυτοδιοικητική λειτουργία της ΕΠΟ". Όλες οι αλλαγές.

Ο υφυπουργός δέχθηκε εν τέλει για μία και μόνο σεζόν, τη σεζόν 2015-16, οι ομάδες των πρώτων κατηγοριών να αγωνίζονται κεκλεισμένων θυρών σε περίπτωση που τα γήπεδα που χρησιμοποιούν δεν έχουν προλάβει να εγκαταστήσουν συστήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίων και καμερών. Σε περίπτωση παράβασης θα ανακαλείται αυτόματα το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την ΕΕΑ. Η εν λόγω διάταξη προστέθηκε στο άρθρο 2 παρ.11.

Προστέθηκε επίσης στο νομοσχέδιο, μετά από αίτημα της ΕΠΟ, ότι οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων θα λαμβάνονται υποχρεωτικά έως και δέκα ημέρες μετά τη συζήτηση της υπόθεσης για να μην υπάρχει χρονοτριβή. Το ανταποδοτικό τέλος για την αμοιβή των δικαστικών αναστέλλεται για δύο χρόνια λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.

"Δεν υπήρξε καμία υπαναχώρηση. Ό,τι βελτιωτικό, το υιοθετήσαμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Κοντονής.

Για τα πρόστιμα στον αθλητικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, και παρά τις παρεμβάσεις από τον ΠΣΑΤ, ο Σταύρος Κοντονής ήταν ανένδοτος.

Διαβάστε ακόμη:

Αποκάλυψη Ινφαντίνο: "Σε περίπτωση κακουργηματικών διώξεων προχωράμε σε αποκλεισμούς"

Προς αποφυγή το Grexit, τι ζήτησε ο Ινφαντίνο

Κουίκ στο Contra.gr: "Δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο το ελληνικό ποδόσφαιρο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK