6η αγ.: Ξόρκισε την "κατάρα" η Ίντερ, έπιασε Γιουβέντους η Νάπολι

Η Ίντερ κέρδισε για πρώτη φορά σε 6 προσπάθειες παιχνίδι στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", με 2-1 απέναντι στη Φιορεντίνα για την 6η αγωνιστική της Serie A της αξιόμαχης Φιορεντίνα και πέρασε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Η Νάπολι έφυγε με το "τρίποντο" από τη Γένοβα κόντρα στη Σαμπντόρια κι έπιασε ξανά τη Γιουβέντους στην κορυφή. Η Λάτσιο έκανε το χρέος της κόντρα στη Σιένα. Γκολ ο Παναγιώτης Κονέ στο θρίαμβο της Μπολόνια.

Inter Milan Argentine forward Diego Milito, left, celebrates with his teammate forward Antonio Cassano after scoring during a Serie A soccer match between Inter Milan and Fiorentina, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Sept. 30, 2012. (AP Photo/Luca Bruno)
Inter Milan Argentine forward Diego Milito, left, celebrates with his teammate forward Antonio Cassano after scoring during a Serie A soccer match between Inter Milan and Fiorentina, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Sept. 30, 2012. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Το πρόβλημα του εκάστοτε προπονητή της Ίντερ τα τελευταία χρόνια είναι να χωρέσει τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ στην ενδεκάδα. Το εν λόγω πρόβλημα συνήθως εξελίσσεται σε αιτία απόλυσης. Μόνο που ο Αντρέα Στραματσιόνι φαίνεται να βρήκε τη λύση. Το όνομα αυτής, Αντόνιο Κασάνο. Ο "Φανταντόνιο" ήταν για ακόμα μία φορά εξαιρετικός, ήταν ο συνδετικός κρίκος κέντρου και Ντιέγο Μιλίτο και επισκίασε ακόμα μια φορά τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του Ολλανδού μεσοεπιθετικού στη νίκη 2-1 επί της Φιορεντίνα στο "Τζιουζέπε Μεάτσα". Ένα "τρίποντο" που "ξόρκισε" ταυτόχρονα την κατάρα του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου, αφού οι "νερατζούρι" νίκησαν για πρώτη φορά μετά από 5 αποτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις στην έδρα τους.

Για να έρθει το "τρίποντο" κι η 3η θέση, οι γηπεδούχοι πέρασαν ορισμένες δύσκολες στιγμές, αφού οι "βιόλα" αντέδρασαν σθεναρά μετά το 2-0 των Μιλίτο (πέναλτι) και Κασάνο. Η μείωση του σκορ από το Ρόμουλο στο 40' επανέφερε τους φιλοξενούμενους στο ματς και με την έναρξη του 2ου μέρους, το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο γήπεδο της Ίντερ. Η πίεση της Φιορεντίνα αποδείχθηκε άκαρπη και η αποβολή του Γκονσάλο Ροντρίγκες με 2η κίτρινη κάρτα στο 62' απελευθέρωσε τους "νερατζούρι", που εν τέλει έφτασαν στη νίκη.

6η αγ.: Ξόρκισε την "κατάρα" η Ίντερ, έπιασε Γιουβέντους η Νάπολι

Ο Βάλτερ Ματσάρι αποβλήθηκε ξανά, ο Έντινσον Καβάνι σκόραρε ξανά κι η Νάπολι έπιασε τη Γιουβέντους ξανά, στην 1η θέση του πίνακα της βαθμολογίας, μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Σαμπντόρια στο Μαράσι. Οι "νεοφώτιστοι" αντιστάθηκαν όσο μπορούσαν απέναντι στη φανερά ανώτερη Νάπολι, έκλεισαν τους χώρους και δυσκόλεψαν αρκετά τους "παρτενοπέι". Η διαφορά δυναμικότητας, όμως, ήταν φανερή, και μία "θανατηφόρα" αντεπίθεση των φιλοξενούμενων έκρινε το ματς. ο Ντανιέλε Γκασταλντέλο παραχώρησε πέναλτι και αποβλήθηκε, ο Καβάνι σκόραρε για 6η φορά φέτος (1ος σκόρερ της Serie A) και το τέρμα αυτό αποδείχθηκε αρκετό για τους φιλοξενούμενους, που πραγματοποιούν την καλύτερη εκκίνηση της σεζόν από το 1989-1990, όταν και στέφθηκαν πρωταθλητές Ιταλίας

Μετά από 3 ματς δίχως γκολ, η Λάτσιο βρήκε τον καλό εαυτό της και επικράτησε 2-1 της πάντα επικίνδυνης Σιένα στο "Ολίμπικο" της Ρώμης. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League μπήκε δυνατά στο ματς κι ο Βραζιλιάνος Έντερσον άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά από κόρνερ, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των "λατσιάλι" (17'). Λίγο αργότερα, ο τερματοφύλακας των Τοσκανών Τζιανλούκα Πέγκολο γλίτωσε αποβολή για αντικανονικό μαρκάρισμα εκτός περιοχής, ωστόσο ακολούθησε το πέναλτι του Κριστιάν Λεντέσμα στο 38', με το οποίο οι γηπεδούχοι "κλείδωσαν" από νωρίς τη νίκη. Στο 2ο μέρος, ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς έριξε στο ματς τον -ανέτοιμο να παίξει 90 λεπτά- Ερνάνες, ο οποίος έριξε το ρυθμό και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με το Μάσιμο Πάτσι.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Παναγιώτης Κονέ κέρδισε την αποβολή του Τσίρο Καπουάνο (αντιαθλητικό μαρκάρισμα) στην αναμέτρηση της Μπολόνια με την Κατάνια και στο 95' έβαλε το "κερασάκι" στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 με μακρινό σουτ.

# Ο Φαμπρίτζιο Μίκολι έκανε εκπληκτικά πράγματα στο "Ρέντζο Μπαρμπέρα", σημειώνοντας χατ-τρικ, κάνοντας μαγικές ντρίμπλες και σκοράροντας από το κέντρο με απευθείας βολέ από κεφαλιά πάσα. Σαν το παλιό, καλό κρασί...

# Παρότι μόλις 25 ετών, ο Σλοβάκος μέσος Μάρεκ Χάμσικ έφτασε τα 300 παιχνίδια με τη φανέλα της Νάπολι σε όλες τις διοργανώσεις, στο ματς με τη Σαμπντόρια.

# Ο Αντόνιο Κασάνο έφτασε τα 6 γκολ κόντρα στη Φιορεντίνα. Μόνο απέναντι σε Γιουβέντους και Πάρμα έχει σημειώσει περισσότερα (7).

# Από τη χρονιά που η νίκη άρχισε να αποδίδει 3 πόντους, ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς έγινε ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία της Λάτσιο σε αρχή της σεζόν.

# Μία τεράστια σημαία με τον Πολ Γκασκόιν να χαμογελάει είχαν τοποθετήσει οι φίλοι της Λάτσιο στη βόρεια εξέδρα του "Ολίμπικο".

# Ο τραυματισμός στο κεφάλι του Ματίας Ράνεγκι πλημμύρισε με αίμα τον αγωνιστικό χώρο του "Φρίουλι", αλλά ο Σουηδός αμυντικός κατάφερε να συνεχίσει στο ματς με την Τζένοα.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Πάρμα-Μίλαν 1-1

(66' Γκαλόπα - 50' Ελ Σαραουί)

Γιουβέντους-Ρόμα 4-1

(12' Πίρλο, 16' πέν. Βιδάλ, 19' Μάτρι, 90' Τζιοβίνκο - 69' πέν. Οσβάλντο)

Ουντινέζε-Τζένοα 0-0

Αταλάντα-Τορίνο 1-5

(28' Ντένις - 38' πέν., 76' Μπιάνκι, 62' Γκάτσι, 66' Στεβάνοβιτς, 73' Ντ' Αμπρόζιο)

Μπολόνια-Κατάνια 4-0

(19' Γκουαρέντε, 40', 61' Γκουαρέντε, 95' Κονέ)

Κάλιαρι-Πεσκάρα 1-2

(82' πέν. Πινίγια - 50' Τερλίτσι, 76' Βάις)

Λάτσιο-Σιένα 2-1

(17' Έντερσον, 38' πέν. Λεντέσμα - 92' Πάτσι)

Παλέρμο-Κιέβο 4-1

(13', 59', 82' Μίκολι, 80' Τζιόρτζι - 28' Ριγκόνι)

Σαμπντόρια-Νάπολι 0-1

(67' πέν. Καβάνι)

21:45 Ίντερ-Φιορεντίνα

Διαβάστε εδώ τι έγινε στα παιχνίδια του Σαββάτου.

Τα υπόλοιπα videos της 6ης αγωνιστικής

Μπολόνια-Κατάνια 4-0

Αταλάντα-Τορίνο 1-5

Ουντινέζε-Τζένοα 0-0

Κάλιαρι-Πεσκάρα 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK