Ίντερ-Μίλαν 4-2

Το χατ-τρικ του Ντιέγο Μιλίτο έκρινε το συγκλονιστικό derby della Madonnina και το φετινό τίτλο της Serie A, αφού η Ίντερ νίκησε 4-2 τη Μίλαν κι η Γιουβέντους πλέον δεν μπορεί να απειληθεί ούτε μαθηματικά από τους απερχόμενους πρωταθλητές Ιταλίας, μία αγωνιστική πριν το τέλος.

Ίντερ-Μίλαν 4-2

Το live του ντέρμπι

Πρωταθλήτρια η Γιουβέντους

Καμία ομάδα δεν βρισκόταν σε θέση ισχύος. Αμφότερες περίμεναν γκέλες αντιπάλων για να μείνουν "ζωντανές" στο στόχο τους. Το άγχος ήταν φυσικό να καταβάλει τις 2 ενδεκάδες, οι οποίες δεν ήταν και πλήρως δουλεμένες στις προπονήσεις. Οι "νερατζούρι" ανταπεξήρθαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και βλέποντας τρανταχτές αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία των "ροσονέρι", επιτέθηκαν κατά ριπάς. Αποτέλεσμα; Γκολ του "δήμιου" των "ροσονέρι" (6 γκολ σε 8 ματς) Ντιέγο Μιλίτο στο 14', μία αμφισβητούμενη φάση (λογικά η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή), ένα ορθώς ακυρωθέν τέρμα λόγω οφσάιντ και μία Ίντερ φανερά στο προσκήνιο.

Η Μίλαν παρέπαιε κι έχανε παίκτες από τραυματισμούς (Ντανιέλε Μπονέρα, Κριστιάν Αμπιάτι μετά από 2 εξαιρετικές επεμβάσεις), ωστόσο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνας ισορρόπησε την κατάσταση. Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έχασε και 2η σπουδαία ευκαιρία (μετά από μία στα πρώτα λεπτά) και στο 44ο λεπτό πήρε ένα "δώρο" από το διαιτητή Νίκολα Ριτσόλι, ένα ανύπαρκτο πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ, βάζοντας ξανά τους "ροσονέρι" στην υπόθεση ντέρμπι και τίτλος.

Οι "νερατζούρι" έμειναν στις διαμαρτυρίες τους εξερχόμενοι από τα αποδυτήρια για το 2ο μέρος και γι' αυτό πριν συμπληρωθεί 1 λεπτό, ο Ιμπραχίμοβιτς είχε κάνει το 2-1. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μπήκε αρκετά επιθετικά στο 2ο ημίχρονο κι ακόμα και μετά το 2ο γκολ του πρώτου σκόρερ της Serie A, παρέμεινε στο προσκήνιο και πίεζε. Το γκολ ήρθε για τους "νερατζούρι", όμως, όταν ακόμα μία ανόητη ενέργεια του Ιγκνάτζιο Αμπάτε (όπως στο πρώτο ματς), έστησε το Μιλίτο στη βούλα κι ο Αργεντινός δεν συγχώρεσε. Οι ευκαιρίες των Ρομπίνιο, Ιμπραχίμοβιτς (με... διώξιμο από τον Σούλεϊ Μουντάρι) και Μάριο Γέπες πέρασαν ανεκμετάλλευτες για τους "ροσονέρι", που δεν έχασαν την ψυχραιμία τους.

Ο Φρέντι Γκουαρίν κι ο Ρίκι Άλβαρες αποχώρησαν κι αυτοί τραυματίες, αλλά η είσοδος των Ζόελ Όμπι και (κυρίως) Τζιαμπάολο Πατσίνι ενίσχυσε τους "νερατζούρι" επιθετικά κι εφόσον άντεξαν τα κύματα επιθέσεων των φιλοξενούμενων, πήραν την ευκαιρία τους για γκολ. Με νέο πέναλτι, σε χέρι του Αλεσάντρο Νέστα αυτήν τη φορά, με το Μιλίτο να γίνεται ο πρώτος παίκτης που σημειώνει χατ-τρικ σε ντέρμπι μετά το 1960 και το Ζοζέ Αλταφίνι. Το πάρτι της Ίντερ είχε και συνέχεια, με ένα εξαίσιο τέρμα του Μάικον, που έβαλε "ταφόπλακα" στα όνειρα των "ροσονέρι" για ανατροπή και κράτησε "ζωντανούς" τους "νερατζούρι" για το Champions League, παραχωρώντας, ταυτόχρονα, τον τίτλο στη Γιουβέντους.

Ίντερ-Μίλαν 4-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK