Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 2-2

Τα γκολ των Ρονάλντο και Μπενζεμά δεν έφταναν στη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Καμπ Νου" (2-2). Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 2-0 με τους Πέδρο και Αλβες και ουσιαστικά καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa del Rey.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 2-2

Η παράδοση που θέλει τη Ρεάλ Μαδρίτης να κυριαρχεί στα πρώτα... δευτερόλεπτα των ντέρμπι τηρήθηκε με ευλάβεια και ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, που προτιμήθηκε στην ενδεκάδα η οποία περιελάμβανε και τον Πέπε, να χάνει μοναδική ευκαιρία με τη σέντρα. Στο πρώτο 5λεπτο οι "μερέγκες" όφειλαν να προηγούνται με 3-0 με βάση τις ευκαιρίες που έχασαν. Η αναποτελεσματικότητα, όμως, έπληξε ξανά το "στρατόπεδο" του Ζοζέ Μουρίνιο, που σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια, δεν κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Η επιθετική σύνθεση που παρέταξε ο Πορτογάλος (με τον Κακά στην ενδεκάδα) δεν τον δικαίωσε, με τον Μεσούτ Οζίλ να έχει και δοκάρι, προτού παραχωρήσει τη "σκυτάλη" στους "μπλαουγκράνα".

Η υπεροχή των φιλοξενουμένων διήρκεσε περίπου ένα μισάωρο. Η ανατροπή σκηνικού προέκυψε από μία αναπάντεχη συνθήκη, τον τραυματισμό του Αντρές Ινιέστα. Η είσοδος του Πέδρο έφερε ηρεμία στο παιχνίδι των γηπεδούχων, που όταν ήλεγξαν την κυκλοφορία της μπάλας, έφτασαν σε 2 τέρματα. Ο Πέδρο στο 43' και ο Ντάνι Άλβες με εκπληκτικό σουτ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσαν σαφές προβάδισμα στους Καταλανούς, με τους Καστιγιάνους να αρχίζουν το άγριο παιχνίδι.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές, αλλά με πολλές φωνές. Ο Σέρχιο Ράμος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από επιθετικό φάουλ στον Άλβες, αλλά η ακύρωση του τέρματος σήμανε την έναρξη... εχθροπραξιών με το διαιτητή. Κάθε σφύριγμα και διαμαρτυρία, κάθε μαρκάρισμα και εν δυνάμει σύρραξη. Η είσοδος των Εστέμπαν Γκρανέρο και Καρίμ Μπενζεμά έκαναν πιο επιθετική τη Ρεάλ, με τους Καταλανούς να αδυνατούν να εφαρμόσουν το γνωστό σύστημά τους.

Στο 68ο λεπτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνέχισε το σερί του κόντρα στην Μπαρτσελόνα, μειώνοντας σε 2-1 και με το momentum υπέρ των φιλοξενουμένων, στο 72ο λεπτό ο Μπενζεμά εκμεταλλεύθηκε ακόμα μία αμυντική αδράνεια των "μπλαουγκράνα" και ισοφάρισε σε 2-2. Το παιχνίδι πήρε "φωτιά", η μπάλα έφτανε με ευκολία και στις 2 περιοχές και σε κάθε μαρκάρισμα ελλόχευε η κίτρινη κάρτα.

Από τέτοιες, οι παίκτες της Ρεάλ... χόρτασαν στα τελευταία λεπτά, με τον Ράμος να αποβάλλεται εξαιτίας "θεάτρου" του Σέρχιο Μπουσκέτς και τον Πέπε να αντικρίζει την 1η του μόλις στο 91ο λεπτό. Τα νεύρα είχαν ξεφύγει, τόσο από τα μαρκαρίσματα, όσο και από τις εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες, με συνέπεια το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να προκαλέσει αντίρροπα συναισθήματα: λύτρωσης για τους Καταλανούς, αντίδρασης για τους Καστιγιάνους, σε ένα ντέρμπι που άρχισε την ημέρα γενεθλίων του Τσάβι (32) και ολοκληρώθηκε την ημέρα γενεθλίων του Μουρίνιο (49).

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα: Πίντο, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (29' Πέδρο), Σάντσες (77' Μαστσεράνο), Μέσι, Φάμπρεγας (69' Τιάγκο)

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Ντιαρά (51' Γκρανέρο), Αλόνσο, Οζίλ, Κακά (60' Καγεχόν), Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (60' Μπενζεμά)

Διαβάστε επίσης

"Τράβα κάνε πάρτι με την Μπαρτσελόνα, σκ..."

Μουρίνιο: "Συγχαίρω την Μπαρτσελόνα για το 1ο παιχνίδι"

Γκουαρδιόλα: "Τουλάχιστον ο Μουρίνιο μας συνεχάρη για το 1ο ματς"

Άνετα στους "4" η Μπιλμπάο

Το live του Contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK