Το χρονικό των clasico

Μέσα σε λιγότερο από ένα ημερολογιακό έτος, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν τεθεί αντιμέτωπες περισσότερες φορές κι από τους τελικούς Φέντερερ-Ναδάλ. Το Contra.gr σας θυμίζει τι ακριβώς έχει γίνει στις προηγούμενες 7 αναμετρήσεις, εν όψει και της 8ης, για το Copa del Rey.

Το χρονικό των clasico

16 Απριλίου 2011: Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-1 (Primera Division)

Η πρώτη από τις 4 αναμετρήσεις σε διάστημα 18 ημερών έληξε ισόπαλη, χάρη στο πρώτο τέρμα του Λιονέλ Μέσι (52') κόντρα σε ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο και στο πρώτο τέρμα του Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στην Μπαρτσελόνα (82' πέναλτι). Ήταν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα των "μερέγκες" μετά από 5 σερί ήττες και φυσικά μετά τη συντριβή του 1ου γύρου με 5-0 και έφτασαν σε αυτό παίζοντας (φυσικά αποβλήθηκε ο Πέπε) με 10 παίκτες για μεγάλο διάστημα.

21 Απριλίου 2011: Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 παρ. (Copa del Rey)

Η μοναδική νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί των "μπλαουγκράνα" το τελευταίο διάστημα απέφερε και το μοναδικό τρόπαιο των "μερέγκες" από το 2008. Ο τελικός του κυπέλλου Ισπανίας στο "Μεστάγια" της Βαλένθια βρήκε αντιμέτωπες τις 2 ομάδες, στο 2ο κατά σειρά ντέρμπι του Απριλίου. Ο Μουρίνιο παρέταξε μία άκρως αμυντική Ρεάλ, δίχως "καθαρόαιμο" φορ και δικαιώθηκε, αφού οι "μπλαουγκράνα" δεν βρήκαν χώρους προς την εστία του Ίκερ Κασίγιας και "σίγησαν". Οι Καστιγιάνοι ήταν αυτοί που είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες όσο κυλούσε ο χρόνος και όταν το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, ο Ρονάλντο σημείωσε το τέρμα (102') που έκρινε τον τίτλο.

28 Απριλίου 2011: Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-2 (Champions League)

Ο 1ος ημιτελικός των 2 ομάδων τα είχε όλα. Γκολ, θέαμα, ξύλο, αποβολές και εναλλαγή συναισθημάτων. Οι συρράξεις μεταξύ των αντιπάλων έκλεψαν την παράσταση και προσέφεραν μία διαφορετική οπτική, όσον αφορά το τι μπορούν να προσφέρουν οι 2 αντίπαλοι. Τα σκληρά μαρκαρίσματα και τα "θέατρα" διαδέχονταν συμπλοκές με κάθε ευκαιρία. Όταν το κλίμα ηρέμησε, είχαν αποβληθεί ήδη οι Πέπε και Μουρίνιο. Κάπου εκεί, ο Μέσι πήρε το "μαγικό" ραβδάκι του και με 2 τέρματα στο 75' και στο 87' έδωσε τη νίκη-μισή πρόκριση στους "μπλαουγκράνα" και πέρασε στην 3η θέση των σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου.

3 Μαΐου 2011: Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (Champions League)

Το τελευταίο ντέρμπι από τη σειρά της... άνοιξης ήταν και το πιο σημαντικό, αφού έκρινε την ομάδα που θα προκρινόταν στον τελικό του Champions League και ουσιαστικά θα κατακτούσε το βαρύτιμο τρόπαιο, μιας και η διαφορά δυναμικότητας από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Σάλκε καθιστούσε τον Ισπανό εκπρόσωπο φαβορί. Η Μπαρτσελόνα είχε το προβάδισμα του 1ου αγώνα και τον Ερίκ Αμπιντάλ να επιστρέφει (στον πάγκο) μετά την περιπέτεια υγείας του. Αντιθέτως, από τον αντίπαλο πάγκο έλειπε ο Μουρίνιο, εξαιτίας της τιμωρίας για τη συμπεριφορά του στο παιχνίδι του 1ου γύρου. Η Ρεάλ έπαιξε για πρώτη φορά σε αυτήν τη σειρά επιθετικά, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο διπλό, έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Ο Πέδρο άνοιξε το σκορ στο 54', ο Μαρσέλο ισοφάρισε στο 64', με τον Αμπιντάλ να μπαίνει ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά και να αποθεώνεται. Για την ιστορία, καμία αποβολή...

14 Αυγούστου 2011: Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-2 (Supercopa de Espana)

Ακόμα δεν είχαν ολοκληρώσει την καλοκαιρινή προετοιμασία τους και οι πρωταθλητές με τους κυπελλούχους τέθηκαν αντιμέτωποι για τον 1ο τίτλο της σεζόν, το σούπερ καπ. Οι αγώνες είναι διπλοί και το 1ο ματς διεξήχθη στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Το θέαμα ήταν αντάξιο των προ θέρους ντέρμπι. Στο 13' ο Μεσούτ Οζίλ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ωστόσο οι Ντάβιντ Βίγια και Μέσι ανέτρεψαν το σκορ πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Σε εκείνο το σημείο έμαθαν για έναν νέο συμπαίκτη τους, αφού η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεσκ Φάμπρεγας. Η Ρεάλ αντέδρασε στο 2ο ημίχρονο και με τον Τσάμπι Αλόνσο ισοφάρισε στο 54' για το τελικό 2-2. Bonus, live από τον Paparazzi...

17 Αυγούστου 2011: Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (Supercopa de Espana)

Ο επαναληπτικός του "Καμπ Νου" έμεινε στην ιστορία για πολλούς λόγους. Κατ' αρχήν, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το 1ο τρόπαιο της σεζόν, επικρατώντας 3-2 μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Ο Αντρές Ινιέστα άνοιξε το σκορ στο 15', ο Ρονάλντο ισοφάρισε (20'), ο Μέσι έστειλε στα αποδυτήρια την Μπαρτσελόνα μπροστά στο σκορ με γκολ στο 45' και ακολούθως το χάος. Στο 78' αποβάλλεται ο Οζίλ και στο 82' ο Καρίμ Μπενζεμά ισοφαρίζει για τους Μαδριλένους, αλλά ο Μέσι δεν έχει όρεξη για παράταση και κάνει το 3-2 στο 88'. Λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη, οι αψιμαχίες στον αγωνιστικό χώρο κορυφώνονται, με τη συμμετοχή και των 2 πάγκων. Ο Μουρίνιο βάζει το δάχτυλό του στο μάτι του βοηθού του Γκουαρδιόλα, Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος στη συνέχεια τον χτυπάει. Οι κάμερες δείχνουν τον Πορτογάλο να έχει πατήσει και τον Φάμπρεγας, που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Καταλανών, περνώντας ως αλλαγή. Δύο αποβολές και λίγα λεπτά πριν τις 2 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη και η Μπαρτσελόνα φτάνει τα τρόπαια της Ρεάλ (75).

10 Δεκεμβρίου 2011: Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-3 (Primera Division)

Η 3η αναμέτηση των 2 "κολοσσών" για τη σεζόν άρχισε με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που κατέληξε. Η Ρεάλ Μαδρίτης πήγαίνε "τρένο" κι έψαχνε τη 16η σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία της. Η Μπαρτσελόνα βρισκόταν πολύ πίσω στη βαθμολογία και για πρώτη φορά επί Γκουαρδιόλα δεν πρόβαλε ως φαβορί σε μία τέτοια αναμέτρηση. Επί χόρτου, τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως και στα προηγούμενα 7 clasico. Το λάθος του Βίκτορ Βαλδές στο 1ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στον Μπενζεμά να ανοίξει το σκορ, αλλά μέχρις εκεί. Αλέξις Σάντσες (30'), Μαρσέλο (54', αυτογκόλ) και Φάμπρεγας (66') έδωσαν τη νίκη στους Καταλανούς, σε ακόμα μία επίδειξη δύναμης επί της "αιώνιας" αντιπάλου, που βρήκε ως μεγαλύτερο θύμα το Ρονάλντο, ο οποίος γνώρισε αποδοκιμασίες από τον κόσμο της Ρεάλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK