Το τρίτο ημίχρονο του clásico (videos + photos)

Ρεκόρ, διθύραμβοι, γκρίνια, πανηγυρισμοί. Το τρίτο ημίχρονο ενός εκ των clásico στην ιστορία περιλαμβάνει τα πάντα...

Το τρίτο ημίχρονο του clásico (videos + photos)

Τα πρωτοσέλιδα του ντέρμπι

Το μεγαλειώδες παιχνίδι ισοπέδωσε οποιαδήποτε συζήτηση για τη διαιτησία και στα πρωτοσέλιδα των ισπανικών εφημερίδων. Οι μαδριλένικες "Marca" και "AS" στάθηκαν στο μαγικό θέαμα και στο γεγονός ότι το πρωτάθλημα πλέον παίρνει "φωτιά", με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κορυφή.

Το τρίτο ημίχρονο του clásico (videos + photos)
Το τρίτο ημίχρονο του clásico (videos + photos)

Οι καταλανικές "Sport", "El Mundo Deportivo" και "El 9" πρόταξαν τον Λιονέλ Μέσι. "Καταστρέφει τη Μαδρίτη" αναφέρει η πρώτη, "Θέε μου", αναφωνεί με διττή σημασία η τελευταία.

Το τρίτο ημίχρονο του clásico (videos + photos)
Το τρίτο ημίχρονο του clásico (videos + photos)
Το τρίτο ημίχρονο του clásico (videos + photos)

Η τιτανομαχία του Αργεντινού με τον Κριστιάνο Ρονάλντο παραδοσιακά απασχολεί και τα ΜΜΕ της πατρίδας τους. Στην προκειμένη περίπτωση, η "Olé" έγραψε "Messi, Messi, Messi", όσα και τα γκολ του, ενώ η πορτογαλική "A Bola" παραδέχθηκε ότι "το χατ τρικ του Μέσι επιβλήθηκε του Ρονάλντο".

Το τρίτο ημίχρονο του clásico (videos + photos)
Το τρίτο ημίχρονο του clásico (videos + photos)

Το ρεκόρ και το παράπονο του Ράμος

Ο Σέρχιο Ράμος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού αποβλήθηκε για 3η φορά σε clásico και ισοφάρισε το ρεκόρ του Φερνάντο Ιέρο. Ο 27χρονος Ισπανός διατηρεί εδώ και καιρό το ρεκόρ αποβολών γενικά, ωστόσο η 19η της μαδριλένικης καριέρας του ήταν άδικη και γι' αυτό ξέσπασε.

Αν και αρχικά δήλωσε ότι "δεν υπάρχουν δικαιολογίες", στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον του διαιτητή Ουντιάνο Μαγένκο: "Πάντα υπάρχει ένας πρωταγωνιστής. Ελπίζω ο Ουντιάνο να μην μας σφυρίξει ξανά μέχρι το τέλος της σεζόν. Είχε πολύ ένταση. Δεν άγγιξα τον Νεϊμάρ. Όλοι είδαν τι συνέβη. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορείς να τα πολεμήσεις. Είναι προμελετημένα. Ο Νεϊμάρ ήταν οφσάιντ. Σταμάτησα γιατί προτιμούσα ένα 3-3 παρά ένα πέναλτι και μία αποβολή, αλλά τελικά δεν έγινε αυτό που ήθελα".

Το τρίτο ημίχρονο του clásico (videos + photos)

Ο culé Γιασικεβίτσιους

Το πάθος του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για την Μπαρτσελόνα δεν είναι κρυφό. Ο άλλοτε ηγέτης των Καταλανών πλέον κλείνει τη σπουδαία καριέρα του στη Ζαλγκίρις, αλλά δεν ξεχνάει τις παλιές (και νυν) αγάπες.

Αμέσως μετά από το τέλος του clásico, η σελίδα της λιθουανικής ομάδας στο facebook ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία που αποδεικνύει του λόγου το αληθές...

Ο... δευτεραγωνιστής Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι εμφανίστηκε αρκετά ταπεινός στις δηλώσεις του μετά από τον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα.

"Σε προσωπικό επίπεδο τα πράγματα μου πηγαίνουν καλά, αλλά το αξιοσημείωτο είναι ότι ολόκληρη η ομάδα πάντοτε ανταποκρίνεται στις σημαντικές προκλήσεις. Μας αρέσει να κάνουμε αυτού του είδους το παιχνίδι, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι η Primera Division είναι πολύ σκληρή και υπάρχουν λίγα παιχνίδια. Δεν μπορείς να αποτυγχάνεις όπως παλιά".

Όταν ρωτήθηκε για την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, που δεν ανήκει στο... clásico, σημείωσε: "Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι σκληρή αντίπαλος που διανύει μία εντυπωσιακή σεζόν. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα στην έδρα μας (σ.σ. στην τελευταία αγωνιστική). Το σημαντικό είναι ότι σήμερα νίκησα και επίσης είμαι ευτυχισμένος και σε προσωπικό επίπεδο. Καταφέραμε να παίξουμε πολύ καλά, απέναντι σε αντίπαλο περίπλοκο και σε μία έδρα δύσκολη".

Οι αριθμοί ρεκόρ

Το παιχνίδι περιελάμβανε αρκετά ιστορικά ρεκόρ. Ο Μέσι, για παράδειγμα, έγινε αρχισκόρερ των clásicos με 21 γκολ, αφήνοντας πίσω του τον Αλφρέντο ντι Στέφανο με 18 κι ενώ είναι ήδη πρώτος σε ασίστ με 12. Οι "μερένγκες" έγιναν το αγαπημένο... θύμα της καριέρας του, προσπερνώντας την Ατλέτικο κόντρα στην οποία έχει 20 γκολ.

Ταυτόχρονα, έφτασε τα 235 γκολ στο πρωτάθλημα, προσπέρασε τον Ούγκο Σάντσες στην κορυφή των ξένων σκόρερ της ιστορίας και ως 2ος γενικά, κυνηγάει μόνο τα 251 γκολ του Τέλμο Θάρα.

Επιπλέον, έγινε ο τρίτος παίκτης (αλλά πρώτος της Μπαρτσελόνα) με δύο χατ τρικ σε clásico (Χάιμε Λαθκάνο 1930, 1935, Φέρεντς Πούσκας 1963, 1963) και ο 4ος με χατ τρικ στην έδρα του αντιπάλου (Παουλίνιο Αλκάνταρα 1916, Τζουζέπ Σαμιιτιέρ 1926, Πούσκας 1963).

Το τρίτο ημίχρονο του clásico (videos + photos)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, από την πλευρά του, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Ο Πορτογαλος σκόραρε με πέναλτι για τη Ρεάλ Μαδρίτης κι έφτασε τα 243 γκολ σε 237 αγώνες με τη φανέλα των Καστιγιάνων, προσπερνώντας τον Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος στους 262 αγώνες του με τη Ρεάλ Μαδρίτης είχε σκοράρει 242 φορές.

Μπροστά από τον Πορτογάλο έχουν απομείνει ο Κάρλος Σαντιγιάνα με 289 γκολ (646 αγώνες), ο Ντι Στέφανο με 305 γκολ (392 αγώνες) και ο Ραούλ με 323 γκολ (741 αγώνες).

Επιπλέον, έφτασε τα 8 σερί παιχνίδια με γκολ, ισοφαρίζοντας το ατομικό ρεκόρ που είχε θέσει την περίοδο Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2013.

Τέλος, οι βασικοί παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν αγωνιστεί σε 208 clásicos, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του αγώνα.

Διαβάστε ακόμη:

Πάτησε τον Πέπε στο κεφάλι

Μαρτίνο: "Το πρωτάθλημα άρχισε πάλι"

Αντσελότι: "Να αντιδράσουμε άμεσα"

Ρονάλντο: "Θέλουν πρωταθλήτρια την Μπαρτσελόνα"

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-4

News 24/7

24MEDIA NETWORK