Αποκαλυπτική μαρτυρία: "Έτσι έκλεβαν στην CONMEBOL"

Πρώην υπάλληλος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής έσπασε τη σιωπή του σε ισπανικό μέσο, αποκαλύπτοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα σκάνδαλα που διέπρατταν τα υψηλόβαθμα στελέχη της.

Αποκαλυπτική μαρτυρία: "Έτσι έκλεβαν στην CONMEBOL"

Την απόφαση να λύσει τη σιωπή του και να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τα σκάνδαλα δωροδοκίας που διέπρατταν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής πήρε ένας πρώην υπάλληλος της CONMEBOL. Ο μάρτυρας που είναι άνδρας μέσης ηλικίας και ύψους μίλησε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στην ισπανική εφημερίδα " AS". Έχει στα χέρια του ονόματα, λογαριασμούς, ημερομηνίες και είναι έτοιμος να βοηθήσει τις αρχές στην υπόθεση.

"Αποφάσισα να μιλήσω τώρα που το σκάνδαλο με τη FIFA έχει ξεθυμάνει. Ήθελα να αποκαλύψω την ιστορία μου και να βγάλω από πάνω μου αυτό το βάρος που κουβαλάω εδώ και τόσο καιρό. Αποφάσισα να μιλήσω γιατί ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε πρώτος την ιστορία το 2008 δεν είχε στοιχεία, απλά υποψίες. Δεν μιλούσα τόσο καιρό γιατί φοβόμουν. Αλλά τώρα έχω από πίσω μου τον Εισαγγελέα της Ελβετίας και των ΗΠΑ".

Πλέον βρίσκεται στην Ισπανία με την οικογένειά του. Αποφάσισε να φύγει από την Ασουνσιόν της Παραγουάης όπου ζούσε, επειδή φοβόταν για τη ζωή του: "Όταν ζήτησα να φύγω από τη δουλειά που έκανα, να αφήσω τα χρήματα από τις δωροδοκίες, τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα. Με παρακολουθούσαν αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, χτυπήσουν τηλέφωνα τα ξημερώματα. Ένιωθα πίεση και ήθελα να φύγω με την οικογένειά μου. Ακόμα και τώρα που έχω φύγει από την Παραγουάη, έχουν πυροβολήσει στους τοίχους του σπιτιού μου. Ήταν απαίσιο, επειδή ακόμα έχουμε συγγενείς εκεί"

"Όσο για τον Λεός είναι αρκετά μεγάλος αλλά υπάρχουν άλλοι κοντά του που είναι πολύ επικίνδυνοι, Υπάρχουν έγγραφα τα οποία έχει μαζέψει από άλλα μέλη που εργάστηκαν για την CONMEBOL"

Έφτασε στην Ισπανία μετά από συμβουλή ενός Εισαγγελέα, ο οποίος είναι τώρα γερουσιαστής στην Παραγουάη: "H καλύτερη συμβουλή που μπορούσε να μου δώσει ήταν να φύγω από τη χώρα. Και το έκανα. Ελπίζω ότι θα επέλθει δικαιοσύνη για όλα αυτά που γίνονταν τόσα χρόνια στην CONMEBOL, ένα κτήριο προστατευμένο σαν πρεσβεία που ούτε η αστυνομία δεν έμπαινε μέσα.

Ήταν το ασφαλέστερο κτήριο στην Παραγουάη, αλλά το να είσαι μέσα ήταν πιο ριψοκίνδυνο με το να είσαι έξω από αυτό".

Διαβάστε ακόμη

"Κανονικά τα Μουντιάλ 2018 και 2022", λέει η FIFA

Συλλήψεις μελών της FIFA από το FBI

Ομολόγησε Βραζιλιάνος πρόεδρος εταιρίας μάρκετινγκ

Ποινικές διώξεις και κατασχέσεις στη FIFA από τις ελβετικές αρχές

Εμπλοκή και της Νότιας Αφρικής στο σκάνδαλο της FIFA

News 24/7

24MEDIA NETWORK