Ο Ραφίνια αρνήθηκε τη Βραζιλία, περιμένει τη Γερμανία

Ζήτησε ν' αποκλειστεί από την αποστολή της Βραζιλίας ο Ραφίνια της Μπάγερν Μονάχου, ελπίζοντας ότι σύντομα θα έχει το δικαίωμα να παίξει στη Γερμανία.

Ο Κάρλος Ντούνγκα προσκάλεσε τον Ραφίνια της Μπάγερν για τα πρώτα παιχνίδια της Βραζιλίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτός όμως αρνήθηκε την πρόσκληση. Αναγκαστικά ο εκλέκτορας της "σελεσάο" τον απέκλεισε χωρίς δεύτερη συζήτηση

Ο 30χρονος ακραίος αμυντικός δικαιολόγησε την απόφασή του. "Δεν είμαι από τις βασικές επιλογές του ομοσπονδιακού για τη θέση", εξήγησε ο άσος των πρωταθλητών Γερμανίας και περιμένει πλέον να πάρει το γερμανικό διαβατήριο προκειμένου να είναι διαθέσιμος για τον Γιοακίμ Λεβ.

"Μένω έντεκα χρόνια στη χώρα και με υποδέχθηκαν πολύ ζεστά. Τα παιδιά μου πηγαίνουν σχολείο εδώ, η γυναίκα μου αγαπάει τη χώρα, θέλω να πάρω την υπηκοότητα. Το αίτημά μου βρίσκεται υπό εξέταση", έλεγε παλαιότερα ο Ραφίνια.

Η βραζιλιάνικη ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος υποστηρίζοντας ότι "μόνο ποδοσφαιριστές πλήρως αφοσιωμένοι στην εθνική μπορούν να εκπροσωπήσουν τη Βραζιλία στο παγκόσμιο επίπεδο".