Οι εκπλήξεις και οι... άκυρες ψήφοι

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε τη "Χρυσή Μπάλα" για το 2015, αλλά κάποιες επιλογές ποδοσφαιριστών και παικτών προξένησαν εντύπωση. Δείτε αναλυτικά τις πιο "άκυρες" ψήφους.

Οι εκπλήξεις και οι... άκυρες ψήφοι

Επιστροφή στους... τίτλους για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος, ύστερα από διάλειμμα δύο ετών, κατέκτησε τη "Χρυσή Μπάλα" για τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε μέσα στο 2015. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα κέρδισε την αποδοχή τόσο των ποδοσφαιριστών, προπονητών όσο και των δημοσιογράφων.

Όμως, όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, υπήρξαν ψήφοι από τους προπονητές και τους αρχηγούς που προκάλεσαν γέλιο, έκπληξη και... ερωτηματικά. Αν εξαιρέσει κανείς τις "στημένες" ψήφους των Ομοσπονδιακών τεχνικών, οι οποίοι επιλέγουν -συνήθως- τους παίκτες τους, ή τους αρχηγούς που ψηφίζουν κάποιον συμπαίκτη τους, υπήρξαν κι... άκυρες προτιμήσεις.

Για παράδειγμα, ο αρχηγός της Αυστρίας επέλεξε να αφήσει εκτός τον Μέσι και να δώσει 5 βαθμούς στον Μάνουελ Νόιερ, 3 στον Εντέν Αζάρ και 1 στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Παρόμοια επιλογή κι από τον Στεφάν Εμπιά, ο οποίος έδωσε 5 βαθμούς στον Γιάγια Τουρέ, 3 στον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και 1 στον Μάνουελ Νόιερ. Εκτός επιλογών του Πετρ Τσεχ έμειναν οι Ρονάλντο και Νεϊμάρ, καθώς επέλεξε να δώσει 3 βαθμούς στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και 1 στον πρώην συμπαίκτη του, Εντέν Αζάρ. Ο αρχηγός της Νέας Ζηλανδίας, Κρις Γουντ "σνόμπαρε" τους τρεις φιναλίστ και χάρισε 5 βαθμούς στον Λεβαντόφσκι, 3 στον Πολ Πογκμπά και 1 στον Κέβιν ντε Μπρούινε.

Ανάλογες επιλογές με τον παίκτη του, είχε κι ο προπονητής της Αυστρίας, Μάρσελ Κέλερ που έδωσε 5 στον Ρονάλντο, 3 στον Αζάρ και 1 στον Ντε Μπρούινε. Ο τεχνικός της Κολομβίας, Χοσέ Πέκερμαν άφησε στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων του τον Χάμες Ροντρίγκες και έδωσε 5 βαθμούς στον Μέσι. Ο Όσκαρ Ραμίρες της Κόστα Ρίκα έδωσε 5 βαθμούς στον Αντρές Ινιέστα, 3 στον Μίλερ και 1 στον Ρονάλντο. Ο προπονητής της Ουρουγουάης, Όσκαρ Ταμπάρες έκανε την έκπληξη και έδωσε μόνο 3 βαθμούς στον Λουίς Σουάρες, καθώς η πρώτη επιλογή ήταν ο Μέσι. Ο Τομ Σέντφιντ του Τόγκο έδωσε 5 στον Ντε Μπρούινε, 3 στον Αζάρ και 1 στον Τουρέ. Επίσης, εντύπωση προκάλεσε η απόφαση του Φατίχ Τερίμ να δώσει 1 βαθμό στον Άριεν Ρόμπεν, παρά το γεγονός πως ο Ολλανδός άσος έχασε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς λόγω τραυματισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΤΣΙ ΨΗΦΙΣΑΝ: Ολόκληρη η ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Ελλάδα δεν ψήφισε στη Χρυσή Μπάλα

Η "χρυσή Βίβλος" της "Χρυσής Μπάλας"

News 24/7

24MEDIA NETWORK