Παίκτες που δεν γουστάρουν το ποδόσφαιρο

Κι όμως είναι αλήθεια! Υπάρχουν παίκτες και μάλιστα πασίγνωστοι, που δεν τους αρέσει που παίζουν ποδόσφαιρο. Άλλοι το παράτησαν και άλλοι συνεχίζουν να καταπιέζονται και να παίζουν. Πάμε να τους γνωρίσουμε.

Παίκτες που δεν γουστάρουν το ποδόσφαιρο

Μέχρι πρόσφατα νομίζαμε πως ο αντρικός πληθυσμός του πλανήτη χωριζόταν σε ένα 0,000001%, το οποίο αποτελούν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και σε ένα 99,999999% που αποτελούμε όλοι οι υπόλοιποι άνδρες που θα θέλαμε να βρισκόμασταν στη θέση τους.

Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι και στην προκείμενη, δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, αφού υπάρχει ένα ποσοστό των ήδη επαγγελματών ποδοσφαιριστών που θα αντάλλαζε ευχαρίστως τη θέση του με κάποιον άνθρωπο που δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Δεν τρελαθήκαμε ακόμα, απλώς υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν δηλώσει πως δεν τους αρέσει ιδιαίτερα να παίζουν ποδόσφαιρο. Πάμε να τους δούμε:

Μπενουά Ασού Εκοτό

Παίκτες που δεν γουστάρουν το ποδόσφαιρο

Μπορεί εδώ και ένα μήνα ο Καμερουνέζος να μην έχει ομάδα (τον Φλεβάρη τέλειωσε το συμβόλαιο του με την Τότεναμ), αλλά αν κρίνουμε από παλιότερες δηλώσεις του για το ποδόσφαιρο, δεν πρέπει να σκοτίστηκε ιδιαίτερα.

Στο BBC είχε δηλώσει παλιότερα: «Το ποδόσφαιρο είναι απλώς μια δουλειά. Μια πολύ καλή δουλειά», ενώ στην Guardian είχε πει: «Δεν παρακολουθώ ποδόσφαιρο, αφού ήδη παίζω αρκετό. Ούτε μιλάω για μπάλα μακριά από το γήπεδο. Τα βασικά μου ενδιαφέροντα είναι οι φίλοι μου και η μουσική. Μου αρέσει η χιπ-χοπ και ειδικά ο Ice Cube και ο 50cent».

Μπόμπι Ζαμόρα

Παίκτες που δεν γουστάρουν το ποδόσφαιρο

Ο Ζαμόρα παλεύει φέτος να σώσει την QPR από τον υποβιβασμό, αλλά ακόμα και αν δεν τα καταφέρει δεν θα τον χαλάσει πολύ. «Δεν είμαι ένθερμος φίλος του ποδοσφαίρου. Δεν πρόκειται να κάτσω να παρακολουθήσω αγώνες στην τηλεόραση στο σπίτι μου», έχει δηλώσει ο Άγγλος στράικερ σε βρετανικά ΜΜΕ.

Με τέτοιες δηλώσεις, άντε να το σώσει όταν χάνει κάτι τέτοιες ευκαιρίες:

Κέρτις Γούντχαουζ

Παίκτες που δεν γουστάρουν το ποδόσφαιρο

Το να ακούς από τον άνθρωπο που από το 2001 που έφυγε από την Σέφιλντ έχει παίξει στις «μισές» ομάδες της Αγγλίας, έχει παρατήσει δύο φορές το ποδόσφαιρο για το μποξ (αυτή τη στιγμή το ρεκόρ του στο μποξ είναι 22 νίκες και 7 ισοπαλίες), ενώ τώρα είναι και προπονητής μια ερασιτεχνικής ομάδας ποδοσφαίρου, ότι δεν πολυγουστάρει το ποδόσφαιρο, δεν σου προκαλεί μεγάλη εντύπωση.

«Ένιωθα άδειος όταν έπαιζα ποδόσφαιρο. Η μπάλα με νευριάζει. Θα μπορούσε να παίζω ποδόσφαιρο μέχρι τα 35 και να βγάλω πολλά λεφτά, αλλά δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλω», δήλωσε κάποια στιγμή ο Γούντχαουζ και για να του φύγουν τα νεύρα το έριξε στο μποξ. Λογικό. Όπως έχει πει και ο Ζαμπίδης: «με τόσες ώρες προπόνησεις kick boxing την ημέρα, είμαι ο πιο ήρεμος άνθρωπος στον κόσμο».

Ντέιβιντ Μπέντλεϊ

Παίκτες που δεν γουστάρουν το ποδόσφαιρο

Ο Μπέντλεϊ ξεκίνησε την καριέρα του στην Άρσεναλ και θεωρήθηκε από την αρχή μεγάλο ταλέντο. Τα πολύ καλά του ελεύθερα χτυπήματα είχαν ως αποτέλεσμα να τον παρομοιάζουν ακόμα και με τον Μπέκαμ, αλλά όπως τόσοι άλλοι δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη καριέρα και αφού πήρε μεταγραφή σε κάμποσες ομάδες και πήγε δανεικός σε άλλες τόσες, παράτησε το ποδόσφαιρο στα 29 του.

«Για να είμαι ειλικρινής είχα αμφιβολίες για το πόσο μου άρεσε το ποδόσφαιρο, από τον καιρό που ήμουν στην Μπλάκμπερν (2006-08). Με θυμάμαι να βγάζω βόλτα τον σκύλο μου και να σκέφτομαι ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι για μένα».

«Θυμάμαι ότι είχα απογοητευτεί με τον εαυτό μου. Σκεφτόμουν ότι αν και θα έπρεπε να αγαπώ την μπάλα, δεν μου έβγαινε. Αρχικά νόμιζα πως έφταιγε το γεγονός πως δεν ήμουν ικανοποιημένος εκείνη την περίοδο, αλλά στο τέλος κουράστηκα με όλες τις μ@λ@κίες που είναι συνδυασμένες με το ποδόσφαιρο και με τον κόσμο που αντιμετωπίζει τους ποδοσφαιριστές σαν κάτι που στην ουσία δεν είναι». Τάδε έφη ο Μπέντλεϊ και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Στέφεν Άιρλαντ

Παίκτες που δεν γουστάρουν το ποδόσφαιρο

Ο μέσος της Στόουκ έχει πει το εξής απίστευτο: «Το ποδόσφαιρο είναι σκατά! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κόλλησα και ασχολήθηκα με αυτό».

Μεγάλε χωρίς το ποδόσφαιρο δύσκολα θα έπαιρνες αμάξι σαν αυτό που οδηγείς και επίσης να μην ξεχνάς την διαχρονική ατάκα του Πίτερ Κράουτς στην ερώτηση "τι θα ήσουν αν δεν είχες γίνει ποδοσφαιριστής": «παρθένος».

Έσπεν Μπάαρντσεν

Παίκτες που δεν γουστάρουν το ποδόσφαιρο

Ο Νορβηγός παρότι είχε μια καλή καριέρα σε Τότεναμ, Γουάτοφορντ και Έβερτον μια μέρα τα βρόντηξε, αφού δεν την έβρισκε πλέον με το ποδόσφαιρο και ήθελε να αρχίσει τα ταξίδια. Συγκεκριμένα, ο Μπάαρντσεν είχε δηλώσει στην Guardian; «Βαρέθηκα το ποδόσφαιρο. Αν έχεις παίξει στην Premier League και στο Παγκόσμιο Κύπελλο τα έχεις κάνει όλα. Μου έλεγαν τι να κάνω και πότε να το κάνω. Δεν με γέμιζε πνευματικά όλο αυτό και θέλησα να σταματήσω για να αρχίσω να ταξιδεύω στον κόσμο».

Δήλωσε επίσης πως: «Το ποδόσφαιρο είναι ψυχοφθόρο. Δεν είναι υγιές το να προσπαθήσεις να παίξεις μπάλα μπροστά σε 40.000 τρελούς οι οποίοι θα είναι χαρούμενοι ή λυπημένοι όλο το Σαββατοκύριακο, ανάλογα με την δική σου απόδοση».

Ντέιβιντ Μπάτι

Football - Sweden v England - 1992 European Championship - Stockholm - 17/6/92
Mandatory Credit : Action Images 
David Batty lines up for the national anthem
Football - Sweden v England - 1992 European Championship - Stockholm - 17/6/92 Mandatory Credit : Action Images David Batty lines up for the national anthem FOOTBALL - SWEDEN V ENGLAND - 1992 EUROPEAN CHAMPIONSHIP - STOCKHOLM - 17/6/92 MANDATORY CREDIT : ACTION IMAGES DAVID BATTY LINES UP FOR THE NATIONAL ANTHEM

«Είναι βαρετό να παίζεις για την Εθνική. Δεν έχω δει ούτε ένα ματς από όταν έχω σταματήσει και δεν μπορώ να καταλάβω εκείνους που πληρώνουν για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο. Πόσο μάλλον εκείνους που ταξιδεύουν από την άλλη άκρη του κόσμου. Δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό».

Τι έγινε ρε παιδιά; Ποιος τον έκανε αυτόν ποδοσφαιριστή με το ζόρι;

Κριστιάν Βιέρι

Παίκτες που δεν γουστάρουν το ποδόσφαιρο

O Κριστιάν Βιέρι βρίσκεται επίσης στη λίστα. Ποιος; Ναι αυτο το αγόρι που έχει πάρει πρωτάθλημα με την Ατλέτικο Μαδρίτης και έχει αγωνιστεί σκοράροντας στις μισές ομάδες της Ιταλίας, όταν ήταν μικρός έπαιζε κρίκετ, μιας και μεγάλωσε στην Αυστραλία. «Για να είμαι ειλικρινής όταν ήμουν μικρός δεν ήμουν πολύ καλός στο ποδόσφαιρο. Μου άρεσε να πάιζω κρίκετ και όταν άρχισα να ξεχωρίζω ήθελα να γίνω ο νέος Άλαν Μπόρντερ». Ο ποιος;

Ευτυχώς για όλους εμάς που έγινες ο Κριστιάν Βιέρι.

Σέιν Σαπλ

Παίκτες που δεν γουστάρουν το ποδόσφαιρο

Ο Σαπλ, πρώην τεραμτοφύλακας της Ίπσουιτς, κατάλαβε πολύ νωρίς ότι δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο. Μετά από 4 χρόνια στην αγγλική ομάδα, συμφώνησε να διακοπεί το συμβόλαιο του για να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. «Δεν ήμουν πια ερωτευμένος με το άθλημα», δήλωνε, ενώ βοήθησε σε αυτό και το γεγονός πως ήθελε να παίξε΄-όπως και τελικά έκανε- γαελικό ποδόσφαιρο στην ομάδα της γειτονιάς του στο Δουβλίνο.

Πηγή: www.squawka.com

Διαβάστε ακόμη:

Οι παίκτες που "άλλαξαν" -η τους αλλάξαμε- όνομα

Τα αδέλφια των ελληνικών γηπέδων

News 24/7

24MEDIA NETWORK