Επιστολή - απάντηση μελών του ΔΣ της ΕΟΠ στον Θανάση Τερζή

Με επιστολή που απέστειλαν στο Contra.gr μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠ απαντούν στους ισχυρισμούς του προέδρου της ομοσπονδίας για την απόσπαση του πρώην Υπουργού Χρήστου Αηδόνη.

Επιστολή - απάντηση μελών του ΔΣ της ΕΟΠ στον Θανάση Τερζή

Αναλυτικά η επιστολή

Προς: Contra.gr

Αγαπητοί κύριοι,

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της απάντησης της ΕΟΠ στο από 01.01.2016 δημοσίευμα σας, σχετικά με την απόσπαση Αηδόνη στην Ομοσπονδία Ποδηλασίας, παρακαλούμε για την δημοσίευση του ακολούθου:

Αποτελεί θράσος και προσβολή στην νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη, η παρουσίαση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Τερζή, μιας καθαρά ρουσφετολογικής διαδικασίας, ως ενέργειας αποσκοπούσας στο συμφέρον του αθλήματος. Η συγκεκριμένη απόσπαση έγινε εν κρυπτώ ενώ το συμφωνητικό που υπεγράφη μεταξύ Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του πρώην Υπουργού, ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπεβλήθη στο Διοικητικό Συμβούλιο ούτε καν ενημερωτικά.

Ο λόγος είναι εύλογος, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα τύχαινε της άμεσης αντίδρασης τουλάχιστον των μελών της Αντιπολίτευσης, αφού τίποτα από το επαγγελματικό παρελθόν του κ. Αηδόνη δεν δικαιολογεί μια τέτοια τοποθέτηση. Λαμβάνοντας δε υπόψη, εκ των υστέρων, τα αναφερόμενα στην σχετική σύμβαση, αποτελεί εμπαιγμό το γεγονός ότι στις υποχρεώσεις του ως Τεχνικού Συμβούλου, περιλαμβάνεται η παροχή τεχνικών συμβουλών σε επίλεκτους αθλητές ποδηλασίας και η συνεργασία με τους Εθνικούς Προπονητές της ΕΟΠ, την στιγμή που ο εν λόγω “γυμναστής” δεν συμπεριλαμβάνεται καν στην λίστα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, εγκεκριμένων προπονητών του αθλήματος.

Όσον αφορά στον παραπλανητικό όρο της αμισθί προσφοράς εργασίας, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο κ. Αηδόνης με την απόσπασή του στην Ομοσπονδία, παύει να εργάζεται και να παρουσιάζεται καθημερινά στο σχολείο όπου είναι η οργανική του θέση ως γυμναστής και εισπράττει πλέον τον μισθό του για τις άνευ ωραρίου υπηρεσίες του Συμβούλου, που παρέχει στον νέο του φορέα.

Τέλος, με έκπληξη ενημερωθήκαμε μέσω των διθυραμβικών σχολιασμών του Προέδρου, για την ανεπανάληπτη προσφορά του κ. Αηδόνη στο άθλημα, που οδήγησε στην “εισροή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για την ανάπτυξη της ποδηλασίας” και θα μας ενδιέφερε να μάθουμε που ακριβώς εισέρρευσαν αυτά τα χρήματα, γιατί αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, μάλλον θα μπήκαν ινκόγκνιτο και δεν τα αντιλήφθηκε κανένας. Αν πάλι αναφέρεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας με την ονομασία “Δρόμοι άθλησης, ποιότητα ζωής, το ποδήλατο στη ζωή μας” που υλοποιήθηκε το 2012, είμαστε πρόθυμοι έστω και τώρα να μοιραστούμε μαζί του τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία της δράσης (που ουδέποτε κατατέθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο, παρά τις επίμονες αιτήσεις μας) ώστε να εκτιμήσουμε από κοινού την χρησιμότητα του εγχειρήματος και να αναγνωρίσουμε με τη σειρά μας τη συνεισφορά του αρμόδιου υφυπουργού, απονέμοντας του τιμητική πλακέτα και όχι θέση Τεχνικού Συμβούλου στην Ομοσπονδία.

Αναφορικά τώρα με το σθένος με το οποίο αντιμετωπίσαμε τη διαδικασία μομφής την οποία εμείς οι ίδιοι προκαλέσαμε, προς ενημέρωση του κοινού εκθέτουμε τα τεκταινόμενα: Δύο μόλις ημέρες προ της Γενικής Συνελεύσεως, δύο σωματεία φίλα προσκείμενα στην Διοίκηση ( αυτό του Γενικού και Ειδικού Γραμματέα της ΕΟΠ),προσφεύγουν με ασφαλιστικά μέτρα κατά αυτής, με αίτημα τον αποκλεισμό από τη Γενική Συνέλευση (και επομένως από την ψηφοφορία της μομφής) έξι σωματείων της αντιπολίτευσης με την κατηγορία ότι η ίδια η Διοίκηση δεν είχε φροντίσει ως όφειλε να τα περάσει προγενέστερα από την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης. Το γεγονός ότι τα εν λόγω σωματεία έχουν ψηφίσει κατ' επανάληψη στο παρελθόν, έχουν συμμετάσχει σε γενικές Συνελεύσεις, έχουν αθλητική αναγνώριση και δεν ευθύνονται εάν δεν έχει κάνει η ίδια η διοίκηση σωστά τη δουλειά της, δεν μπορεί να τεθεί υπόψη του δικαστηρίου, καθώς αυτά αγνοώντας την ύπαρξη της διαδικασίας δεν είναι παρόντα ώστε να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς των διαδίκων, που εντελώς τυχαία συνέπιπταν (ΕΟΠ κατά ... ΕΟΠ) και είχαν την ίδια ακριβώς επιδίωξη, δηλ. τον αποκλεισμό των αντιπάλων της Διοίκησης. Colpo Grosso? Ακριβώς !

Άμεσο αποτέλεσμα: Αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης από την διαδικασία (16+6=22 σωματεία), καταψήφιση της πρότασης μομφής (19 σωματεία), παραμονή στην εξουσία μιας Διοίκησης που έχει χάσει την πλειοψηφία των σωματείων της. Η αποθέωση του μικροπαραγοντισμού, της παράγκας και του εξευτελισμού των θεσμών.

Όσον αφορά δε, στην αιχμή για συγκεκριμένο μέλος του Δ.Σ. που επεδίωκε τον διορισμό συζύγου του ως Εθνικού προπονητή, αναμένουμε την παρουσίαση των σχετικών στοιχείων που αποδεικνύουν το γεγονός, ώστε να υπάρξει και η δική μας καταδίκη. Σε αντίθετη περίπτωση πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και λασπολογίας που θα τύχει και της δέουσας αντιμετώπισης.

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Σάββας Τσοπούρογλου

Κάτια Δάκου

Γιάννης Κοπανάκης

Αλέξανδρος Πόγκας

Δημήτρης Σπανόπουλος

Σάκης Λιατσής

News 24/7

24MEDIA NETWORK