Ο Ινσούα έπαιξε και για την Μπόκα

Πολλά χιλιόμετρα μακριά από το Φάληρο η αγαπημένη του Μπόκα έπαιζε κόντρα στη 'μισητή' Ρίβερ και ο Εμανουέλ Ινσούα έπαιξε και γι' αυτή στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Και μάλιστα χωρίς να δεχθεί κάρτα!

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η κοψιά του είναι βγαλμένη από ποδοσφαιριστή της δεκαετίας του '80. Ο προηγούμενος παίκτης του Παναθηναϊκού που έπαιζε με σηκωμένο σορτσάκι και φαίνονταν οι καλογυμνασμένοι δικέφαλοι ήταν ο Λύσανδρος Γεωργαμλής. Ο Εμανουέλ Ινσούα, περί ου ο λόγος, έχει την κοψιά του killer μέσα στο γήπεδο, είναι βγαλμένος από τα αργεντίνικα ποδοσφαιρικά τάνγκο.

Την ίδια ώρα με το ντέρμπι του Φαλήρου η αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς αγωνιζόταν με τη 'μισητή' Ρίβερ στον πρώτο τελικό του Copa Libertadores. Στο ματς με τον Ολυμπιακό ήταν λες και έπαιζε και γι' αυτή. Κάθε τρέξιμό του, κάθε μαρκάρισμα, κάθε τάκλιν έφτανε από το γήπεδο Καραϊσκάκη μέχρι το Μπομπονέρα.

Αποκτήθηκε πέρυσι ως μπακ απ του Χουλτ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αν και ο Μαρίνος Ουζουνίδης προβληματιζόταν για τα... πειθαρχικά καμώματα του Ινσούα εντός γραμμών (πριν πάει στον Παναθηναϊκό μετρούσε 45 κίτρινες κάρτες και 6 κόκκινες σε 126 αγώνες!) λέει το 'ναι' και φοράει την πράσινη φανέλα.

Ο 'βίσονας', όπως τον αποκαλούν στην Αργεντινή λόγω της σωματοδομής του, κάνει το μεγαλύτερο παιχνίδι του στον Παναθηναϊκό στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ήταν το παιχνίδι της μοίρας, με την ορμή που του έδινε η αγαπημένη του Μπόκα για την οποία δήλωνε νωρίτερα στο Sport24.gr πως είναι φανατικός οπαδός και πως το συγκεκριμένο ντέρμπι με τη Ρίβερ είναι σαν να παίζουν Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός σε τελικό Champions League.

Για τους πιτσιρικάδες του Γιώργου Δώνη κάπως έτσι ήταν. Το μέγεθος της συγκεκριμένης αναμέτρησης ήταν μεγάλο, έκλεινε η τριάδα των 'καυτών' ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Τρία συνεχόμενα, Τούμπα, ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκη. Μεγάλωσαν απότομα οι μικροί του Παναθηναϊκού, το δυσκολότερο φαινόταν αυτό με τους Πειραιώτες που έρχονταν με συνεχόμενες νίκες και ένα 6-0 στο Europa League.

Ο Ινσούα το πήρε πάνω του. Κυριολεκτικά. Αλώνισε στην πλευρά του, όποιον και αν είχε απέναντί του τον... έστελνε στην άλλη πτέρυγα, ανίκητος στις μονομαχίες, στα μαρκαρίσματα, στα τρεξίματα. Στα τελευταία λεπτά που η πίεση του Ολυμπιακού ήταν μεγάλη, έπαιξε και αμυντικό χαφ, έκοβε μπαλιές, βοηθούσε Κουρμπέλη - Κάτσε.

Προφανώς μετά το τέλος του αγώνα πληροφορήθηκε το σκορ στο Μπομπονέρα. Το 2-2 δεν θα τον ικανοποίησε όπως δεν θα τον ικανοποίησε και το 1-1 με τον Ολυμπιακό. Μπορεί για αυτόν τον Παναθηναϊκό, των ειδικών συνθηκών, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα να είναι κάτι σαν νίκη, για τον Ινσούα, όμως, είναι απλά μία ακόμη μέρα στη δουλειά.

Πολλά χιλιόμετρα μακριά από το Μπομπονέρα, αλλά με το ίδιο πάθος, την ίδια ένταση, την ίδια κάψα. Ο MVP του ελληνικό 'clasico', μακράν του δεύτερου. Και το οξύμωρο ξέρετε ποιο είναι; Ολοκλήρωσε τον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό χωρίς να δεχθεί κάρτα.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK