Το (όχι και τόσο) lucky 7 του Cristiano Ronaldo σε αποβολές στην Ισπανία

Επί ισπανικού εδάφους, ο Cristiano Ronaldo είχε αποβληθεί σε ματς της LaLiga, σε Supercopa και σε Copa del Rey. Του 'χε ξεφύγει το Champions League. Το κατέκτησε την Τετάρτη 19/9. Δείτε τις έξι προηγούμενες αποβολές και ψηφίστε για το αν έπρεπε να αποχωρήσει στο ματς της Juventus με τη Valencia.

Το (όχι και τόσο) lucky 7 του Cristiano Ronaldo σε αποβολές στην Ισπανία
AP IMAGES

Τον λες και άνθρωπο-ρεκόρ. Ασχέτως αν στην κλίμακα της συμπάθειας τον τοποθετείς κάπου μεταξύ του 0 και του -1. Ο Cristiano Ronaldo έχει τα περισσότερα Ballon d'Or, τα περισσότερα βραβεία καλύτερου παίκτη στον κόσμο, του πρώτου σκόρερ γενικά, αλλά και ειδικότερα της Real Madrid όπου πέρασε 9 σεζόν και έδωσε 541 “τεμάχια”. Για να μη σε κουράζω, έχει κάνει πολλά που δεν είχε κάνει άλλος, στο παρελθόν.

Τόσα που ενδεχομένως να δικαιολογούν το ύφος που 'χει και τον κατακρημνίζει στη λίστα “αγαπημένος παίκτης του κοινού”. Στην πρεμιέρα του φετινού UEFA Champions League θύμισε στον ποδοσφαιρόφιλο λαό πόσο ενοχλητικός μπορεί να γίνει, όταν θέλει.

Ο κάτοχος του ρεκόρ για τα περισσότερα hat tricks στην ιστορία της LaLiga έμελλε να επιστρέψει στην Ισπανία, για την πρώτη του εμφάνιση, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ποδοσφαίρου με τη φανέλα της Juventus. Φυσικά και όλα τα μάτια ήταν στραμμένα πάνω του, στο ματς με τη Valencia. Θα έλεγες ότι ήταν... άλλη μια Τετάρτη για εκείνον. Αποδείχθηκε πως ήταν πολλά περισσότερα. Ουδείς εξ όσων είχαν συντονιστεί με το Mestalla περίμενε αυτό που έγινε.

Στο 29ο λεπτό (παρεμπιπτόντως, νίκησε η Real 2-0) είχε ένα τζαρτζάρισμα με τον Jeison Murillo, τον κλώτσησε (αυτός ήταν και ο λόγος όσων ακολούθησαν) και μετά του τράβηξε τα μαλλιά, ο linesman είδε την κίνηση του, την υπέδειξε στον διαιτητή Felix Brych, ο οποίος εν συνεχεία έδειξε στον CR7 την κόκκινη κάρτα.

Δες άλλη μία το τελείωμα της φάσης

Καθ' οδόν για τα αποδυτήρια, έγινε ό,τι είδες. Στον ρέφερι είπε “δεν έκανα κάτι”, εκείνος αδιαφόρησε, με τον Πορτογάλο να γελά ειρωνικά και μετά να ξεσπά σε λυγμούς.

Η επόμενη μέρα τον θέλει να αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού έως δυο αγωνιστικών, που θα τον κρατήσει μακριά από το εντός έδρας παιχνίδι με την Young Boys (σίγουρα) και την επιστροφή του στο Old Trafford (η Manchester United υποδέχεται τη “Juve” στις 23/10). Υπό νορμάλ συνθήκες, η κόκκινη κάρτα συνοδεύεται με μια αγωνιστική. "Σε σοβαρές παραβάσεις, η επιτροπή ελέγχου, ηθικής και πειθαρχίας της UEFA έχει το δικαίωμα να αυξήσει την ποινή". Η Juventus δεν έχει δικαίωμα να κάνει έφεση.

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις

Αυτή ήταν η πρώτη κόκκινη κάρτα του star, σε 154 ματς στο UEFA Champions League. Δεν ήταν όμως, η πρώτη που είδε σε γήπεδο της Ισπανίας.

Στα χρόνια που πέρασε με τη Real Madrid αποβλήθηκε 6 φορές, γιατί χτύπησε αντίπαλο. Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, οι φορές που έκανε καρατιές ήταν πολλαπλάσιες, αλλά γενικά στην Ισπανία δεν μπλέκεις εύκολα με τη “βασίλισσα”.

5/12/2010 Real Madrid-Almeria 4-2

Η πρώτη του φορά ήταν στις 5/12 του 2010, στην πρώτη του σεζόν με τους merengues, σε ματς με την Almeria. Είχε μόλις επιστρέψει από δυο μήνες απουσίας, λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο. Είχε περάσει μια εβδομάδα από την ήττα (0-1) της παρέας του από την Barcelona και έχασε από την Almeria 1-2, στο Bernabeu. Η Real νίκησε, με τον Ronaldo να διαμορφώνει το 4-2. Μετά είδε τη δεύτερη κίτρινη, για κλωτσιά στα πόδια του Juanma Ortiz.

Μετά δήλωσε “ είμαι άνθρωπος και κάνω λάθη. Έχω τα ελαττώματα μου. Εκνευρίστηκα που είχα χάσει πέναλτι νωρίτερα. Είμαι τελειομανής. Έδρασα παρορμητικά και αποβλήθηκα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη”.

24/1/2010 Real Madrid-Μalaga 2-0

Έξι εβδομάδες μετά, αποβλήθηκε ξανά. Αυτήν τη φορά με απευθείας κόκκινη. Χτύπησε με τον αγκώνα του τον Patrick Jan Mtiliga, στο ματς με τη Malaga, στο Bernabeu. Είχε σκοράρει τα δυο γκολ της ομάδας του, πριν προσπαθήσει να αποφύγει τον Δανό αμυντικό και με σήκωμα του χεριού του, προκαλέσει κάταγμα στη μύτη.

Λίγες ώρες αργότερα, δήλωσε πως “ πριν την Αγγλία συνήθιζα να κάνω... βουτιές. Εκεί έμαθα να μην το κάνω και εκνευρίζομαι πια, με εκείνους που κοροϊδεύουν. Ίσως να είδατε στις φωτογραφίες αίμα. Όσοι καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο, ξέρουν πως δεν έπρεπε να πάρω κόκκινη κάρτα. Ήταν ατυχές το γεγονός ότι το παιδί της Malaga είναι μόνο 1.67. Aν ήταν πιο ψηλός, θα τον είχα βρει στο στήθος”.

17/5/2013 Real Madrid-Atletico Madrid 1-2

Το κακό τρίτωσε σε τελικό του Copa del Rey. Επίσης είδε απευθείας κόκκινη κάρτα, γιατί κλώτσησε τον αρχηγό της Atletico, Gabi, στο πρόσωπο. Είχε προηγηθεί χτύπημα του Gabi στον CR7, από πίσω, με τον Πορτογάλο να ελέγχει το σώμα του, κατά τρόπο που όπως έπεφτε το πόδι του βρήκε στο πρόσωπο του αντιπάλου. Προκλήθηκε ένας πανικός, του τύπου να θέλουν να μπουν οι πάγκοι στο γήπεδο και να δαρθούν.

Ο τερματοφύλακας της Atletico, Thibaut Courtois τραυματίστηκε από αντικείμενο που πέταξε οπαδός και ο Ronaldo τιμωρήθηκε με δυο αγώνες.

2/2/2014 Athletic Bilbao-Real Madrid 1-1

Ο αγώνας στο Bilbao ήταν ο πρώτος που... καρατιά του Ronaldo του στοίχισε πολλές αγωνιστικές εκτός. Στα 20' πριν τη λήξη, είδε -πάλι- απευθείας κόκκινη, γιατί ενεπλάκη στο διαπληκτισμό των Carlos Gurpegi και Αnder Iturraspe, στο San Mames. Μετά μπήκαν και πολλοί άλλοι στη μέση, με τον Πορτογάλο να χτυπά κάποιον στο πρόσωπο, όπως γράφτηκε στο φύλο αγώνα. Εκεί διάβασαν οι αρχές πως “όπως κατευθυνόταν στα αποδυτήρια, χαστούκισε τον εαυτό του”. Αυτή η κίνηση του κόστισε άλλους δυο αγώνες -λόγω ασέβειας στους διαιτητές. Συν μια της κάρτας, τρεις οι αγωνιστικές.

Οι ιθύνοντες της Real Madrid το πήραν προσωπικά, έφτασαν έως την κυβέρνηση για να μειωθεί η ποινή. Αυτό δεν το πέτυχαν. Πέτυχαν άλλα. Ο διαιτητής Ayza Gomez μπήκε στην “κατάψυξη” για ένα μήνα. Έκτοτε δεν σφύριξε άλλο ματς των Μαδριλένων. Σύντομα κρέμασε τη σφυρίχτρα του.

24/1/2015 Cordoba-Real Madrid 1-2

Τα είχε τα θέματα της η Real Madrid εκείνη τη σεζόν, όταν επισκέφτηκε την Cordoba. Ο Ronaldo ήταν σκιά του εαυτού του -δεν είχε έστω ένα σουτ- και όταν στο 84' δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, ξέσπασε με κλωτσιά στον -αμυντικό των γηπεδούχων- Edimar.

Μπήκαν άλλοι στη μέση, ο Ronaldo έβαλε το χέρι του και στο πρόσωπο του Jose Angel Crespo και όπως πήγαινε στα αποδυτήρια, τσακώθηκε και με τους φαν. Τη νίκη έδωσε ο Bale, με εκτέλεση πέναλτι. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ζήτησε συγγνώμη, μέσω Twitter και “έφαγε” ποινή δύο αγώνων -καθώς στο φύλλο γράφτηκε μόνο η κλωτσιά.

13/8/2017 Barcelona-Real Madrid 1-3

Στο Supercopa δεν είχε κάποια αποβολή έως τον Αύγουστο του 2017. Χρειάστηκε 24 λεπτά για να σκοράρει ένα θεαματικό γκολ. Στον πανηγυρισμό κορόιδεψε τον Messi (νωρίτερα είχε κερδίσει αμφιλεγόμενο πέναλτι).

Αργότερα, έκανε μια... θεατρική κίνηση, όταν πέρασε από δίπλα του ο Samuel Umtiti και απλά τον ακούμπησε, ζήτησε πέναλτι και είδε τη δεύτερη κίτρινη. Κάπου εκεί τα έχασε, έσπρωξε το διαιτητή Ricardo De Burgos Bengoetxea και τιμωρήθηκε με πέντε αγώνες.

ΥΓ: Στην Αγγλία είχε αποβληθεί πέντε φορές, κυρίως για θέατρο. Το πιο βαρύ περιστατικό ήταν η κουτουλιά στον Richard Hughes, της Portsmouth, τον Αύγουστο του 2007.

Photo Credit: (AP Photo/Alberto Saiz)

News 24/7

24MEDIA NETWORK