ΠΑΟΚ-ΜΠΑΤΕ: Το ημίχρονο της νέας καταστροφής

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ξανά 3 γκολ σε ένα ημίχρονο αγώνα του στην Τούμπα. Όπως τότε, στην πιο κρίσιμη στιγμή, έμεινε άπραγος. Μόνο που τώρα ο ευρωαποκλεισμός από την ΜΠΑΤΕ είναι οριστικός.

ΠΑΟΚ-ΜΠΑΤΕ: Το ημίχρονο της νέας καταστροφής
MOTION TEAM

Όταν ο φωτεινός πίνακας στην Τούμπα πρόσθεσε το 3ο τέρμα της ΜΠΑΤΕ Μπορισόβ, ο κόσμος (που δεν γέμισε το γήπεδο στον 'τελικό') ήταν αποσβολωμένος. Βίωνε ένα déjà vu. Τελευταία φορά που δέχθηκε 3 γκολ σε ένα ημίχρονο ήταν ξανά για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, ξανά στην Τούμπα, ξανά έχοντας μπει με πολλά όνειρα.

Εκείνος ο αγώνας του Αυγούστου με αντίπαλο την Μπενφίκα βρήκε τον ΠΑΟΚ ακόμα και να προηγείται με τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, να δέχεται την ανατροπή στο 1ο ημίχρονο κι εν τέλει να χάνει με 1-4 και να αποκλείεται από το Champions League. Τέσσερις μήνες αργότερα, ο αποκλεισμός αφορά το Europa League...

Τίποτα δεν έδειχνε ότι τα πράγματα θα φτάσουν σε αυτό το σημείο. Ο ΠΑΟΚ είχε διαλύσει με 4-1 τους πρωταθλητές Λευκορωσίας στον αγώνα του 1ου γύρου και έμπαινε ως φαβορί στον αγωνιστικό χώρο. Εξάλλου, με 14 νίκες και μία ισοπαλία σε 15 αγωνιστικές της Super League και απόσταση 7 πόντων από τον Ολυμπιακό στον βαθμολογικό πίνακα, η Ευρώπη αυτήν τη στιγμή έμοιαζε να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα στη ζυγαριά.

Οι Λευκορώσοι, όμως, είχαν κι αυτοί εστιάσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Έχοντας κατακτήσει εδώ και 10 μέρες το πρωτάθλημα του 2018, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη από το Σάββατο, ώστε να έχουν μπροστά τους 5 ημέρες για να προετοιμαστούν καταλλήλως. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ άρχισε την προετοιμασία του από τη Δευτέρα, αφού την Κυριακή υποδέχθηκε ( και νίκησε με ανατροπή) την ΑΕΛ στην Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου γνώριζε τα σενάρια. ΤΟ σενάριο πρόκρισης. Ήταν ένα και απλό: μόνο νίκη του ΠΑΟΚ και μόνο νίκη της Τσέλσι. Το ένα προαπαιτούμενο περνούσε από το χέρι του, το άλλο όχι. Γι' αυτόν τον λόγο δεν... συγκρατήθηκε στην επιλογή ενδεκάδας. Έβαλε τα μεγάλα μέσα, ακόμα και τον... Άγιο Βασίλη.

Ο Χοσέ Κάνιας, προερχόμενος από τραυματισμό, ζήτησε στη συνέντευξη Τύπου δώρο από τις γιορτές μία νίκη επί της ΜΠΑΤΕ και ο Ρουμάνος τεχνικός τον εμπιστεύτηκε αντί του Πόντους Βέρνμπλουμ στη μεσαία γραμμή. Από εκεί και πέρα, ο Λέο Ζαμπά, που είχε αναστατώσει την άμυνα της ΜΠΑΤΕ στο πρώτο παιχνίδι, προτιμήθηκε αντί του Αμρ Ουάρντα.

ΠΑΟΚ-ΜΠΑΤΕ: Το ημίχρονο της νέας καταστροφής
MOTION TEAM

'Θέλουμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας και να πάρουμε την πρόκριση', έλεγε στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα ο Λουτσέσκου, ο οποίος δικαιώθηκε στα πρώτα 10 λεπτά. Μόλις στο 2' ο Πρίγιοβιτς βρήκε τον Δημήτρη Πέλκα στην περιοχή και αυτός πλάσαρε από πλάγια θέση, όμως ο Ντενίς Στσερμπίτσκι απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 9' ο Φερνάντο Βαρέλα έπιασε σχεδόν αμαρκάριστος κεφαλιά από κόρνερ, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι.

Αυτό ήταν... Ο ΠΑΟΚ έσβησε ανεξήγητα τη συγκέντρωσή του και έμεινε έκθετος στις ορέξεις των φιλοξενουμένων. Ο Βιεϊρίνια έμεινε να φυλάει τον πρώτο σκόρερ της ΜΠΑΤΕ σε ένα γέμισμα από αριστερά και ο Μακσίμ Σκάβις έκανε το 0-1 με το... σώμα. Ο Μάτος έπεσε χωρίς να βλέπει πάνω στον Ίγκορ Στάσεβιτς, ο οποίος κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Νικολάι Σίγκνεβιτς. Ο τελευταίος έμεινε μόνος του στη μεγάλη περιοχή σε μία κόντρα των Λευκορώσων, πλασάροντας για το 0-3 στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους.

Ο ενθουσιασμός έγινε έκπληξη, στη συνέχεια μετατράπηκε σε αγωνία και κατέληξε σε αμηχανία. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή συνοδεύτηκε από οργή των φίλων του ΠΑΟΚ. 'Είναι βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα', φώναζαν σε εκκωφαντικό τόνο.

Η καταστροφή ήταν μη αναστρέψιμη. Η είσοδος στην ανάπαυλα των Ουάρντα και Αλίν Τόσκα δεν είχε μεγάλη σημασία. Ακόμα και το γκολ του Πρίγιοβιτς, που συνήθως φέρνει θετικά μαντάτα, έμοιαζε ως μη γενόμενο. Αυτήν τη φορά τίποτα δεν ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ. Χάθηκαν ευκαιρίες με τον Τσούμπα Άκπομ και τον Ουάρντα, η ΜΠΑΤΕ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σίγκνεβιτς, όμως το 1-3 διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Η δεύτερη φορά φέτος που ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 3 γκολ σε ένα ημίχρονο είχε την ίδια κατάληξη με την πρώτη. Ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση είναι οριστικός...

Photo credits: Motion Team

News 24/7

24MEDIA NETWORK