Οι εναλλακτικές για αντι-Σιμόες και ευκαιρία για ανάσες

Οι εναλλακτικές του Πογέτ για την απουσία -λόγω τιμωρίας- του καθοριστικού, για την ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ, Πορτογάλου ενόψει Πανιωνίου.

Οι εναλλακτικές για αντι-Σιμόες και ευκαιρία για ανάσες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

H ΑΕΚ ανακοίνωσε χθες τις αγωνιστικές κατά τις οποίες θα εκτίσουν τις ποινές τους οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν… φορτωθεί με κίτρινες κάρτες. Ο Θέσαρ Άρθο έφτασε τις 4 κίτρινες κάρτες και θα λείψει από τον αγώνα με τον Λεβαδειακό την τελευταία αγωνιστική, ενώ ο Αντρέ Σιμόες που συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει και από τα δύο εναπομείναντα ματς της "Ένωσης" για την κανονική διάρκεια (Πανιώνιος και Λεβαδειακός).

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν μένει χωρίς… πονοκέφαλο λόγω καρτών αφού θα απουσιάσουν στα τελευταία ματς δύο από τους ποδοσφαιριστές στους οποίους έχει δώσει φανέλα βασικού και εμπιστεύεται με συνέπεια στο αρχικό σχήμα.

Αρχή από Πανιώνιο με Σιμόες

Η απουσία του Σιμόες από τον χώρο της μεσαίας γραμμής σε δύο αγώνες, συμπεριλαμβανομένου αυτού με τον Πανιώνιο την Κυριακή, είναι μία αρνητική εξέλιξη για τον Γκουστάβο Πογέτ για αρκετούς λόγους. Κυρίως γιατί ο Ουρουγουανός τεχνικός θεωρεί ότι ο Σιμόες είναι ο πιο νευραλγικός ποδοσφαιριστής ως προς την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, με χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν σε άλλο παίκτη του ρόστερ. Συν τοις άλλοις, ο Πογέτ θεωρεί ότι ο Πορτογάλος έχει αφομοιώσει στο 100% τις ανάγκες της θέσης ως 6άρι, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά για το κατά πόσο θα προχωρήσει σε αντικατάσταση του Σιμόες στον συγκεκριμένο ρόλο.

Τα πιθανά σενάρια

Για τον αγώνα της προσεχούς Κυριακής με τον Πανιώνιο υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές. Αρχικά υπάρχει ένα σημαντικό ενδεχόμενο να παίξει χωρίς καθαρό 6άρι η ΑΕΚ (είτε αντιστρέφοντας το τρίγωνο στη μεσαία γραμμή, ή ακόμα και με μία αλλαγή συστήματος) κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες. Από την άλλη υπάρχει η πιθανότητα να εμπιστευτεί ο Πογέτ έναν εκ των Κορδέρο ή Γιόχανσον για τη θέση μπροστά από τα στόπερ.

Σήμερα και αύριο τα σπουδαία

Τόσο στη σημερινή προπόνηση όσο και στις προπονήσεις των προσεχών ημερών αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε σημαντικό βαθμό η προσέγγιση του Πογέτ στον αγώνα απέναντι στον Πανιώνιο. Πιθανότατα ο Ουρουγουανός να φανερώσει και σήμερα σκέψεις του ή μέρος αυτών, ως προς τον καταρτισμό πιθανής ενδεκάδας της ΑΕΚ για το ματς της Κυριακής.

Σε κάθε περίπτωση πρόβλημα…

Όπως και να έχει το αρνητικό για τον Γκουστάβο Πογέτ είναι ότι θα κληθεί να αλλάξει ξανά την τριάδα της μεσαίας γραμμής, αυτή τη φορά για αναγκαστικό λόγο, αντικαθιστώντας έναν από τους πιο σταθερούς βασικούς παίκτες στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος διανύει ένα γεμάτο πρωτάθλημα έχοντας 26 συμμετοχές και 2264 αγωνιστικά λεπτά στην πλάτη του.

Εκτίει ο Άρθο με τον Λεβεδειακό

Πέραν από τον Αντρέ Σιμόες που θα λείψει και από τα δύο ματς, υπάρχει και η περίπτωση του Θέσαρ Άρθο που θα απουσιάσει από το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λιγκ στη Βοιωτία απέναντι στον Λεβαδειακό. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός της "Ένωσης" θα εκτίσει την ποινή του, ωστόσο στην περίπτωση του Άρθο, οι εναλλακτικές είναι ακόμα περισσότερες για τον Πογέτ.

Τα σέντερ μπακ του ρόστερ που περιμένουν ευκαιρία δεν είναι και λίγα. Στη συγκεκριμένη λίστα υπάρχουν τα ονόματα των Λαμπρόπουλου και Τζανετόπουλου, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα σε ότι έχει να κάνει με τις επιλογές του τεχνικού της "Ένωσης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σπριντ με οδηγίες... Πογέτ

Αγνοείται ακόμα και το εκτός έδρας γκολ