Η Ατλέτικο νίκησε τη Βαλένθια για τελευταία φορά πριν διαλυθεί

Η Ατλέτικο Μαδρίτης τα βρήκε σκούρα κόντρα στη Βαλένθια, όμως τη λύγισε με 3-2 χάρη σε γκολ παικτών που ίσως δεν αγωνίζονται στην ομάδα τη νέα σεζόν. Ούτε και αρκετοί συμπαίκτες τους.

Η Ατλέτικο νίκησε τη Βαλένθια για τελευταία φορά πριν διαλυθεί
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Τελευταία φορά που η Βαλένθια νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν το 2014. Τελευταία φορά που τη νίκησε στη Μαδρίτη ήταν 2011 και προπονητής των 'ροχιμπλάνκος' ήταν ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, που έδινε οδηγίες σε παίκτες όπως ο Σέρχιο Αγκουέρο, ο Ντιέγκο Φορλάν και ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγες. Ο θριαμβευτής Ουνάι Έμερι βρήκε τα δύο γκολ της νίκης από τον Χοακίν. Ήταν και η τελευταία χρονιά που η Ατλέτικο τερμάτισε πίσω από τις 'νυχτερίδες' στον βαθμολογικό πίνακα, που δεν κατάφερε να μπει στην τριάδα.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είχε διπλό στόχο στον αγώνα της Μεγάλης Τετάρτης. Δεν έπρεπε απλά να παραμείνει αήττητος απέναντι στη Βαλένθια, έπρεπε να πάρει τη νίκη ώστε να διασφαλίσει πως όχι απλά θα τερμάτιζε ξανά πάνω από τον αντίπαλό του (εξάλλου αυτό ήταν εξασφαλισμένο), αλλά ότι θα άφηνε πίσω και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και το πέτυχε, έστω και με μεγάλο άγχος, στη νίκη 3-2 στο 'Μετροπολιτάνο' για την 34η αγωνιστική της Primera Division.

Από εκείνον τον αγώνα του 2011 παραμένουν στο ρόστερ της Ατλέτικο ο Ντιέγκο Γκοδίν, ο Χουανφράν, ο Ντιέγκο Κόστα και ο Κόκε. Σε σχέση με τον επόμενο αγώνα των δύο ομάδων, τη σεζόν 2019-2020, ενδέχεται η Ατλέτικο να έχει επίσης πάνω κάτω 4 παίκτες ίδιους, αφού προμηνύεται έντονο καλοκαίρι.

Ο Γκοδίν φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με την Ίντερ και θα αποχωρήσει ως ελεύθερος, ο Χουανφράν μένει κι αυτός ελεύθερος και δεν υπολογίζεται, ο Φιλίπε Λουίς αποτελεί στόχο της Ντόρτμουντ (επίσης ελεύθερος), ο Ρόντρι έχει γίνει ήδη αντικείμενο πόθου της Μάντσεστερ Σίτι, ο Κόστα δεν μοιάζει να έχει μέλλον στο 'Μετροπολιτάνο', η Μπαρτσελόνα ίσως επανέλθει για τον Αντουάν Γκριεζμάν.

Το μοναδικό θετικό νέο των τελευταίων ημερών για την Ατλέτικο ήταν η ανανέωση συμβολαίου του Γιαν Όμπλακ, ωστόσο και αυτό ίσως να γίνεται ώστε να πωληθεί ακριβότερα από όσο θα μπορούσε να βγει τώρα στο 'σφυρί'. Ο Λικά Ερναντέζ, από την πλευρά του, πωλήθηκε για 80.000.000 ευρώ στην Μπάγερν και περιμένει το τέλος της σεζόν για τη μετακίνηση.

Ακόμα και ο Σιμεόνε ίσως ακούσει προτάσεις για μια αλλαγή κλίματος μετά από τόσα χρόνια και όπως αναλύθηκε στο Pod-όσφαιρο, η Παρί Σεν Ζερμέν δεν είναι κακή επιλογή για τον Αργεντινό προπονητή.

Το κλείσιμο του κύκλου αυτής της ομάδας άρχισε το περασμένο καλοκαίρι, όταν αποχαιρέτησε 'σημαίες' όπως ο Γκάμπι και ο Φερνάντο Τόρες. Η 'αυτοχειρία' κόντρα στη Γιουβέντους στη φάση των 16 του Champions League 'σφράγισε' ότι το πολυπόθητο τρόπαιο δεν θα πάει ποτέ στην... κόκκινη μεριά της ισπανικής πρωτεύουσας.

Παρ' όλα αυτά, το να τερματίσει για 2η διαδοχική χρονιά πάνω από τη Ρεάλ παραμένει ένας πολύ σημαντικός στόχος και γι' αυτό πάλευε κόντρα στη Βαλένθια, που είχε κι αυτή κάτι αξιόλογο να κυνηγήσει: το τελευταίο 'εισιτήριο' του Champions League.

Η πορεία των δύο ομάδων ήταν άκρως αντίθετη τη φετινή σεζόν. Από τα μέσα Ιανουαρίου και το αναπάντεχο 3-3 με τη Ζιρόνα στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο μετρούσε 17 αγώνες δίχως ισοπαλία. Απέναντί της είχε την ομάδα... συνώνυμο της ισοπαλίας φέτος ( με ορισμένες κομβικές εξαιρέσεις), με συνέπεια στον τόπο του τελικού Champions League να σπάσει κάτι από τα δύο.

Πρώτα έμοιαζε ότι θα χαλούσε η ισοπαλία. Ο Άλβαρο Μοράτα με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με το 6ο τέρμα του σε 12 αγώνες πρωταθλήματος από τον Ιανουάριο και την απόκτησή του ως δανεικός από την Τσέλσι.

Στη συνέχεια έμοιαζε ότι θα χαλάσει το σερί της Ατλέτικο, αφού σε μία ολιγωρία της άμυνας, ο Κεβίν Γκαμεϊρό ισοφάρισε σε 1-1 στο 36'. Ο Τομά Λεμάρ, που βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση, δεν το άφησε να περάσει έτσι και με μία σέντρα βρήκε τον Γκριεζμάν για το 2-1 με την έναρξη του 2ου μέρους. "French connection", όπως έγραψε η 'Marca'.

Ο αγώνας επιφύλασσε και δράμα, Στα μέσα του 2ου μέρους, ο Γκαμεϊρό έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Σαούλ έβαλε το χέρι του και μετά από χρήση VAR καταλογίστηκε πέναλτι. Ο σπεσιαλίστας Ντάνι Παρέχο νίκησε τον Όμπλακ και το 2-2 οδηγούσε το παιχνίδι στην ισοπαλία.

Υπήρχε ένας πρωταγωνιστής, όμως, που δεν είχε μιλήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο μοναδικός παίκτης της Ατλέτικο που είχε σκοράρει στα δύο τελευταία παιχνίδια με τη Βαλένθια και ένας από εκείνους που επίσης ενδέχεται να αποχωρήσουν από την ομάδα το καλοκαίρι.

Ο Άνχελ Κορέα είχε να σκοράρει 6 μήνες στο πρωτάθλημα. Με το προηγούμενο τέρμα του τον Οκτώβριο του 2018, έδωσε στην ομάδα του τη νίκη με 1-0 επί της Μπέτις. Με το αμέσως προηγούμενο, τον Αύγουστο, προσέφερε τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 στο 'Μεστάγια'.

Ο Αργεντινός δεν σταμάτησε να αγωνίζεται και να μάχεται, πότε στην κορυφή πότε στα δεξιά, για να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Αποδείχθηκε ότι δεν ήθελε κόπο, αλλά τρόπο, αφού με ένα εξαιρετικό κοντρόλ στο 81' κι ένα ακόμα καλύτερο σουτ άφησε 'άγαλμα' τον Νέτο και έγραψε το 3-2.

Η νίκη κράτησε την Ατλέτικο 7 πόντους πάνω από τη Ρεάλ, 4 αγωνιστικές πριν από το τέλος. Ταυτόχρονα, η Βαλένθια δεν απομακρύνθηκε από την πολυπόθητη 4η θέση, αφού βρίσκεται 2 βαθμούς πίσω από τη Χετάφε (την Πέμπτη παίζουν Χετάφε - Ρεάλ).

"Οι ελπίδες για την 4η θέση παραμένουν αναλλοίωτες", υποστήριζε μετά από τον αγώνα ο Μαρθελίνο, την ώρα που οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα έμοιαζαν πιο δυσαρεστημένοι από εκείνους των 'νυχτερίδων'. Αν η Βαλένθια επικρατούσε, τότε οι Καταλανοί θα στέφονταν μαθηματικά πρωταθλητές.

Η ομάδα του Σιμεόνε δεν έχει μπει στο 'μάτι' μόνο της Ρεάλ, αλλά και της Μπαρτσελόνα. Η 'παλιά φρουρά', γιατί η καινούργια, του 2019, θα δείξει τα διαπιστευτήριά της τα επόμενα χρόνια.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

News 24/7

24MEDIA NETWORK