Να τον ακούς ή όχι τον Ρικ Πιτίνο; Τι είχε προβλέψει και τι βγήκε

Ο Ρικ Πιτίνο γυάλισε τη κρυστάλλινη σφαίρα του και είδε τους Μιλγουόκι Μπακς ως τους επόμενους πρωταθλητές του ΝΒΑ. Ακριβείς ή όχι οι προβλέψεις που έκανε κατά καιρούς ο Αμερικάνος κόουτς;

Ο Ρικ Πιτίνο ενόσω δούλευε ακόμη στον Παναθηναϊκό
Ο Ρικ Πιτίνο ενόσω δούλευε ακόμη στον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Του αρέσει του Ρικ Πιτίνο να 'διαβάζει' το μέλλον. Να εκτιμά τα δεδομένα της εποχής και να βγάζει -πρόωρα- συμπεράσματα. Ούτε μήνας έχει συμπληρωθεί απ' όταν οι Τορόντο Ράπτορς αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο ΝΒΑ και ο πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού μίλησε για την ομάδα που θα τους διαδεχθεί στο θρόνο. Αν και οι κινήσεις στη Free Agency δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και η κατάσταση παραμένει, ως ένα βαθμό, ρευστή, δεδομένης της εκκρεμότητας με την ανταλλαγή του Ράσελ Γουέστμπρουκ από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ο 67χρονος προπονητής συνέχισε την παράδοση.

Επειδή μάλιστα 'τα γραπτά μένουν', αποτύπωσε την ολοκληρωμένη σκέψη του στο Τwitter, σημειώνοντας πως "αν η Δύση πρόκειται να κερδίσει το πρωτάθλημα, θα συμβεί με μειονέκτημα έδρας. Αυτό θα πάει είτε στους Σίξερς είτε στους Μπακς. Διάλεξα τους Ράπτορς να είναι στους τελικούς πέρυσι. Θα πάω νωρίς κόντρα στο ρεύμα και θα πω ότι οι Μπακς θα τα πάρουν όλα". Δεν ξέρουμε, αν και κατά πόσο έχει επηρεαστεί από τη μετακίνηση του Θανάση Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι, το είπε όμως και το κρατάμε.

Ντουράντ vs Λέοναρντ

Τους Ράπτορς, των οποίων είναι φαν, όντως τους είχε βρει, προβλέποντας στο I Pod this Game του Sport.24.gr ότι θα φτάσουν ως το το φινάλε. Δεν ξεχνάμε δε πως μετά τον πρώτο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος απέναντι στην Προμηθέα και πριν από τον πέμπτο της κορυφαίας λίγκας παγκοσμίως, είχε επισημάνει ότι "αν ο Ντουράντ είναι υγιής και μπορεί να παίξει σημαντικά λεπτά, πιστεύω πως οι Γουόριορς θα νικήσουν. Αν δεν τα καταφέρει, οι Ράπτορς έχουν τεράστιο πλεονέκτημα. Ο Λέοναρντ είναι δολοφόνος και στις δύο πλευρές του παρκέ".

Ο Ντουράντ δεν κατόρθωσε να βοηθήσει περισσότερα από 12'', οι Γουόριορς μείωσαν τότε τη σειρά μετά κόπων και βασάνων, αλλά στο επόμενο ραντεβού των δύο υπέκυψαν, με τον Λέοναρντ ν' αναδεικνύεται σε ηρωική μορφή των τελικών.

'Διάβασε' ακριβώς το Final-4

Από τον 67χρονο Νεοϋορκέζο είχε ζητηθεί να προβλέψει επίσης την έκβαση του Final-4 της Euroleague στη Βιτόρια. Ούτε 'κει φοβήθηκε μήπως εκτεθεί. Είχε προλάβει να σχηματίσει άποψη εκτιμώντας πως "η Εφές μπορεί να πάρει το τρόπαιο". Είχε πιστέψει πως θα συμβεί διότι "η Φενέρμπαχτσε έχει πολλούς τραυματισμούς" και αντίστοιχα "η χαμένη κάνει τις σωστές αλλαγές για να επιστρέψει στην επόμενη αναμέτρηση". Τη Ρεάλ Μαδρίτης ωστόσο περίμενε ως έτερη φιναλίστ και αυτό του ανέτρεψε τα σχέδια, παρόλο που κατά το ήμισυ ήταν εύστοχος.

Στην ίδια συνέντευξη είχε δηλώσει ότι MVP θα είναι "ο Σέιν Λάρκιν, ο παίκτης-κλειδι για την Έφες Αναντολού. Βρίσκεται σε σπουδαία κατάσταση αυτή τη στιγμή". Ήταν όντως ασυναγώνιστος ο Αμερικάνος γκαρντ και θα κέρδιζε ασυζητητί το βραβείο, αλλά τον προσπέρασε στη στροφή ο Κλάιμπερν λόγω της επικράτησης της ΤΣΣΚΑ στα σημεία.

Ήξερε τι θα συμβεί στο κολεγιακό

Μαντεψιά ο Ρικ Πιτίνο είχε κάνει, τέλος, και για το κολεγιακό. Υποστηρίζοντας πως το Βιρτίζια θα είναι αυτό που φτάσει ως το τέλος της διαδρομής και θα σηκώσει το τρόπαιο στο Final-4. Δεν περίμενε μονάχα πως αυτό θα συμβεί απέναντι στο Τέξας Τεκ (απέκλεισε το Μίτσιγκαν στο Sweet 16) και όχι στο Ντιουκ του Σιζέφσκι και του Γουίλιαμσον (την πάτησε από το Μίτσιγκαν Στέιτ στην Elite 8).

Τι δεν είχε βιαστεί να εκφράσει; Την πίστη του για πρόκριση του Παναθηναϊκού στην 8άδα. Μάλιστα μετά τον πρώτο μήνα του υποστήριζε πως "βάσει στατιστικής δεν θα τα καταφέρουμε", κρατώντας χαμηλά τον πήχη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK